به گزارش دزمهراب آیین رونمایی از کتاب دایره المعارف جامع شهدای مدفون در شهرستان دزفول به تحقیق منوچهر مهدی پور و با همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی صبح امروز پنجشنبه در سالن سردار سوداگر دزفول با حضور مسئولین شهری و مردم دارالمومنین دزفول برگزار گردید.
در این مراسم شهردار دزفول طی سخنانی گفت: شهرداری دزفول با توجه به ضرورت موجود در شهر اقدام به تشکیل معاونت فرهنگی و اجتماعی کرد و این معاونت فعالیت هایی انجام خود را به شکل مرموز هرچند ابتدای کار است ولی انجام داده است و امید است به یاری خدا روز به روز بهتر بکنیم. معاونت فرهنگی ارتباط نزدیک با هیئات مذهبی، مساجد و اماکن فرهنگی ورزشی داشته و دارد و فرآیند آن برپایی و مشارکت در بیش از 80 برنامه فرهنگی هنری اجتماعی است و علاوه بر آن کمک های مالی نیز مساجد و موسسات فرهنگی داشته است.
مهندس کرمی نژاد از اقدامات این معاونت چاپ کتاب دایره المعارف جامع شهدای مدفون در شهرستان دزفول عنوان کرد و افزود: این کتاب با همت آقای مهدی پور جمع آوری و توسط شهرداری به چاپ رسیده است و هدف از انتشار این کتاب نشر فرهنگ شهادت و پاسداشت نام و یاد شهدای دزفول بوده که با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری و تصویب شورای اسلامی شهر تصمیم به انتشار گرفته شد.
در ادامه مهندس پاپی زاده ضمن تشکر از آقای منوچهر مهدی پور بابت این کار بزرگشون اضافه کرد: ما تاثیر این کار بزرگ را باید در دهه های آینده ببینیم، زمانی که غبار زمان روی این خاطرات ارزشمند را میگیرد و وجود چنین آثار ارزشمندی می تواند معرف دزفول برای نسل های آینده باشد.
نماینده مردم دزفول تصریح کرد: بنده از حدود دو سال گذشته در جریان تلاش ها و پیگیری های این بزرگوار بودم و با بعضی از خاطرات ایشان از طریق زبان یا نوشته هایشان آشنا شدم و انصافا بسیار خوشحال شدم که ایشان با دست خالی و انگیزه شخصی به این موضوع ارزشمند پرداختند و انشاءالله این حرکت مهندس کرمی نژاد شهردار دزفول در جهت حمایت از بزرگوارانی همچون آقای مهدی پور بتواند مشوق و انجام وظیفه مسئولین شهرستان دزفول باشد.
مهندس پاپی زاده همچنین از پیگیری در جهت دیدار مردم دزفول و استان خوزستان در سوم و چهار خرداد با مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: ما با دیگر نمایندگان خوزستان تلاش داریم برای سوم و چهارم خرداد دیداری با مقام معظم رهبری داشته باشیم و این برنامه به صورت سالانه برای مردم استان خوزستان جهت شنیدن رهنمود های مقام عظمای ولایت و نیز دیدار نزدیک مردم استان خوزستان باشد.
آقای منوچهر مهدی پور محقق این کتاب در آیین گفتند: ما کار را به پیشنهاد چند نفر از شروع کردیم و برای این که کار را پوشش بهتر بدهیم بنده 32 آرامستان شهرستان دزفول را رفته ام و از تک تک مزار شهدا عکس گرفتم و بر روی آنها با ماژیک علامت زده ام و سپس بر اساس عکس ها، مشخصات عناوین جملات و شعرها را پیاده کرده ام و همچنین با حضور در بنیاد شهید بعضی از تحریفاتی که بر روی سنگ قبر ها شده بود را نیز تصحیح کردم.
وی ویژگی های کتاب را اینگونه شمرد و افزود: در ادامه کار حدود 60 ویژگی شهدای عزیزمان را در این کتاب آورده ایم، چرا که مثلاً ما نیاز بود که بدانیم در طول جنگ چند بچه سید از ما شهید شده است و یا اینکه آمده ایم آن تمایل مذهبی بودن مردم را از روی اسم شهدا مشخص کردیم که مثلاً چند شهید به اسم محمد یا علی شهید شده اند و سایر مواردی که در این کتاب پیش بینی شده است.
این محقق توانا در خصوص انگیزه خود گفت: من احساس کردم که در دوران جنگ نتوانسته ام آن طوری که هست کاری کنم و احساس ادای دین کرده ام به ویژه آماری که در برخی کتاب ها آمده بود و با واقعیت مطابق ندارد. از مشوق های من در این کار ابتدا آقای جولایی و در درجه ی بعدی همسرم است که طاقت و همکاری با من کرده اند که بنده از ایشان تشکر می کنم.
آقای مهدی پور در پایان به خاطره ایی از دوران هشت ساله ی جمع آوری این کتاب اشاره ایی داشتند و گفتند: در تابستان سال 87 در آرامستان امیرمکان شهر شمس آباد حضور پیدا میکنم و بعد از عکس برداری و علامت زدن به منزل بر میگردم و شب می خوابم که در خواب در یک مکانی یک بسیجی که چفیه ایی روی صورتش بود و پیدا نبود به تندی برگشت به من گفت “پس نه من هم شهیدم” سه بار به این تندی به من گفت و از خواب پریدم و دوباره خوابیدم و همون شخص شروع کرد به اذان گفتن و تکرار همان جمله اش از خواب برخواستم و داستان را به همسر گفتم و گفت شهیدی را جا گذاشته ایی. همان صبح رفتم و دوباره علامت هایی که روی مزار شهدا بررسی کرده ام و روی مزار یکی از این شهدا که آشنایی قبلی با او داشتم نشستم و بعد از قرائت فاتحه هنگام برخواستن به قبر بغل که معجل داشت برخورد کردم و آخی که گفتم و برگشتم کمی آن طرف تر مزاری را دیدم که پارچه ی سبزی روی او بود و سراسینه رفتم پارچه را که برداشتم دیدم نوشته بود شهید مراد اقبالیان شهادت 59/2/16 بستان یعنی چهار ماه قبل جنگ.
بعد از رونمایی از کتاب سردار رئوفی نژاد طی سخنانی گفتند: از بعد از جنگ خیلی ها از پای ننشستن و حقیقتاً در طی یک تلاش شبانه روزی طاقت فرسایی از زوایای مختلف به هشت سال دفاع مقدس پرداخته اند.
ایشان همچنین بیان کردند: جنگ ما به ظاهر مثل تمامی جنگ ها بود منتها یک وجه تمایزی داشت که این باعث شد که جنگ هشت ساله ی ما دفاع مقدس نام گرفت و بنیان های فرهنگی و فکری و اجتماعی دین مداری را به ارمغان داشت و این ویژگی باعث شد تا جنگ ما با تمام جنگ های جهان متفاوت شود و جنگ ما باعث شد تا ما داشته هایمان را رو بکنیم و هم خودمان و هم دنیا بفهمیم چه داریم.
وی خاطرنشان کرد: بعضی ها در جنگ نبوده اند ولی امروز آمده اند و از ما هایی که در جنگ بوده ایم، جنگ را جبهه را و آثار معنوی جبهه را بیشتر باور دارند مثل همین آقای مهدی پور و مهدی پورها ولی بعضی ها نبود اند و هنوز نمی دانند که میدان جنگ ما میدان جنگ بود یا میدان عرضه ی همه ی داشته های معنوی ولایت و دین مداری بوده است بله عرضه این ها بوده است نه عرضه تفنگ و توپ و تانگ و امروز جمهوری اسلامی در یک طرف میز و قدرت های جهان در طرف دیگر به خاطر داشتن همین ارزش ها و مسائلی است که ما در جنگ داشته ایم و الآن هم آن ها داریم.
سردار رئوفی نژاد در خصوص کتاب دایره المعارف جامع شهدای مدفون در دزفول گفتند: این کار بسیار کار جالبی است بعد از 28 سالی که ما جنگ را پشت سر گذاشته ایم این اولین باری است که در کل کشور از این زاویه به شهدا و جنگ پرداخته شده است و این نگاهی خلاقانه و مسئولانه و دلسوزانه است و شما هر اطلاعاتی که در مورد شهدای دزفول بخواهید در این جا آمده است و منبع و مرجعی است برای خیلی از امور و موضوعات و جای دیگر تا اکنون نبوده است.