حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در همایش گرامیداشت هفته قوه قضاییه با اشاره به این که عاملان و آمران حمله به سفارت یک کشور روشن هستند، اظهار کرد: مردم منتظرند ببیند چگونه اجرای حکم این افراد خودسر به سمع و نظر آنها میرسد.
وی در ادامه افزود: هر کشوری مسئولیت تامین امنیت سفارتخانههای خارجی را دارد و امنیت آن را بر دوش گرفته است. اگر مردم ما نسبت به این گونه مسائل به خوبی و با شفافیت اطلاع پیدا کنند، و بدانند قوه قضاییه چه کرده است به همان نسبت اعتماد مردم و اعتماد جهانی به دستگاه قضایی بیشتر میشود. ما دنبال این نیستیم که دیگران برای ما کف بزنند، ولی برای ما مهم است که پیش وجدان خود و در نزدافکار عمومی جهان چگونه عدل اسلامی را به رخ آنها میکشانیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه قوه قضاییه پیش از رسیدگی به شکایات مردم باید مورد اعتماد جامعه باشد خاطر نشان کرد:هر مقدار اعتماد مردم به قوه قضاییه بیشتر شود در آن جامعه امنیت قضایی هم بیشتر میشود. ممکن است یک قوه قضاییه سالم در کشوری فعال باشد، اما از نظر مردم اعتماد آور نباشد، این یعنی مهمتر از قضاوت ، نحوه بیان فعالیت قوه قضاییه، و شفافیت کار قضایی برای جلب اعتماد مردم است.
روحانی در ادامه افزود: مردم میخواهند بدانندچگونه اموال مردم پول بیتالمال، و پول نفت را عدهای به تاراج بردند. و این اقدام چگونه سازماندهی شده؟ چه کسانی مجوز صادر کردند؟ این پول چگونه در اختیار این افراد قرار گرفته است. این پول کجا رفته و کجا مصرف شده است؟
وی تاکید کرد: آنچه برای مردم مهم است ختم این سوالات است. قوه قضاییه هم باید پروندهها را ختم کند و هم به این سوالات پاسخ دهد که نتیجه این عمل جلب اعتماد بیشتر مردم نسبت به دستگاه قضاست، اما اگر اعتماد مردم به نظام حاصل نشود، یا این اعتماد تضعیف شود بی تردید ما بزرگترین سرمایه خود یعنی سرمایهی اجتماعی را از دست دادهایم.
وی تاکید کرد: ما امروز به یک قوه قضاییه قوی، به روز و چابک نیازمندیم که بتواند پناهگاهی برای مردم ما باشد. امنیت امروز جامعه به دلیل وجود قوه قضاییه تواناست، در هیچ کشوری امنیت حفظ نمیشود مگر آن که مردم در پناه یک قوه قضاییه بی طرف و عالم، و کارا باشند. ما باید قدردان قوه قضاییه، مسولان قضایی و قضات برای ایجاد امنیت در کشور باشیم.
آیت الله آملی لاریجانی نیز در سخنان خود در همایش سراسری قوه قضائیه با بیان اینکه برخلاف برخی ادعاها، ما از نقد سازنده ناراحت نمیشویم، گفت: اما آلودن نقدها به چیزهای دیگر، بحث جداگانهای است.
وی افزود: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، بحث کمبود بودجه و نیروی انسانی در دستگاه قضایی است و یکی از مهمترین علل اطاله دادرسی، کمبود نیروی انسانی است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه وقتی در یک شعبه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرونده در ماه رسیدگی میشود، چگونه باید انتظار سرعت در رسیدگی را داشته باشیم، گفت: میگویند که از قوه قضائیه حمایت میشود، امروز دو رئیس قوه گفتند که وجداناً و عقلا موظف هستند از قوه قضائیه حمایت کنند، اما عملاً این حمایتها صورت نگرفته است و یا کم بوده است.
وی با اشاره به اینکه من نمیخواهم گلایه کنم که تعمدی در کار است، گفت: در برخی از بازدیدها و ملاقاتهای حضوری که مسئولین قوه قضائیه در بازدید اخیر تهران داشتند، گفتند که هر یک ربع یک وقت برای طلاق میدهند، برای اینکه طلاق توافقی را کم کنید، آیا میشود در عرض یک ربع مشاوره و کمک به خانوادهها بدهید؟ و آیا واقعاً میشود واقعاً در عرض یک ربع این آمار را کم کرد؟
رئیس قوه قضائیه گفت: ما با یک مسئولیت رسمی در خصوص نیروی انسانی و بودجه مواجهیم، من میخواهم از بعضی ارزیابیها گلایه کنم. در ایام قوه قضائیه و شب قدر به جای تشکر از دستگاه قضا، افرادی با استدلالهای سخیف علیه قوه قضائیه صحبت میکنند، در عین حال که ما باید از نقد سازنده استقبال کنیم، اما قرار نیست هر کسی از راه میرسد و با هر ذهنیتی هر حرفی میزند بپذیریم. مثلاً فردی میگوید چرا برخی پروندهها ۱۰ تا ۱۲ سال طول میکشد، من از این آقا میپرسم وقتی پرونده قتلی هست که قاتل هم فراری است چگونه میتوان آن را مختومه کرد.
آملی لاریجانی تصریح کرد: یک آقایی استدلال کرده که در دفتر کارش بوده و فردی آمده و گفته من توقعی ندارم اما از قوه قضائیه بخواهید عادلانه رسیدگی کند. به من میگویند چرا باید تن مردم بلرزد؟ من برای اینگونه ارزیابیهای بیحساب و کتاب متأسفم.
وی تأکید کرد: کسانی که از مواهب انقلاب به اندازه کافی بهرهمند شدهاند، امروز نقش اپوزیسیون را پیدا کردهاند و تمام نقش و پیشرفتهای انقلاب را نادیده میگیرند.
وی با بیان اینکه ساختار سیاسی جامعه اسلامی ایران یک الگو است، گفت: سختترین تحریمها علیه ما صورت گرفت و در هشت سال جنگ بهترین نیروهای خود را از دست دادیم و سرمایه کلان کشور ما به غارت رفت. با این وضعیت جمهوری اسلامی ایران رو به پیشرفت بود.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: عدهای که خودشان در این کشور مسئول بودند حالا نقش عوض کردهاند.
رئیس دستگاه قضا گفت: برخی از اینها خودشان اشرافیگری راه انداختند، به خودشان، آقازادههایشان و افرادی که با آنها در ارتباطند نگاه کنند میبینند که اینگونه بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه میزان افرادی که از قوه قضائیه منفصل شدهاند در سال گذشته ۵۰ نفر بوده است، گفت: دستگاه قضایی بنای سازش با تخلف ندارد و با این کمبود، در استخدام کارمند معمولی هم دستمان بسته است.
آملی لاریجان ادامه داد: بارها به رئیسجمهور و رئیس مجلس گفتهام که به موضوع کمبودها در دستگاه قضایی توجه کنند چرا که اگر قوه قضائیه مقتدر باشد به نفع همه است.
وی گفت: متأسفانه گاهی میبینیم مجلس هم همکاری نمیکند برای مثال اخیراً برای افزایش بودجه قوه قضائیه، راه نشان دادیم اما مخالفت کردند.
ایسنا
جالبه زمان شاه هم به گفته خودش احضار نمی شده بلکه دعوت میشده شاید خودی بوده