به گزارش دزمهراب مجمع عمومی کانون جلسات قرآن شهرستان دزفول شامگاه شنبه در مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول با حضور مسئولین کانون جلسات و مسئولین جلسات قرآن برگزار گردید.
در این برنامه اسماعیلی دبیر اجرایی کانون جلسات قرآن طی سخنانی گفت: همه ساله در ایام نوروز مجمع عمومی کانون جلسات قبل از اجرای برنامه های نوروزی با هدف تشریح برنامه های نوروزی و اعلام مصوبات هیئت اجرایی کانون خدمت دوستان میرسیم و برنامه ها را اعلام میکنیم.
وی به اردو هایی که توسط کانون برگزار میشود اشاره داشت و اضافه کرد: یک اردوی مقاطع نونهالان و نوجوانان یک روزه در اردوگاه شهید مهران زاده به استعداد 600 نفر داریم و همچنین اردوی زیارتی راهیان نور ویژه مقطع جوانان به صورت متمرکز و به مدت دو روز و به استعداد 500 نفر که این برنامه جایگزین اردوی سردشت شهیون سال های گذشته است و نیز اردوی جلسات خواهران است.
وی ادامه داد: در زمینه ی تامین وسیله ی ایاب و ذهاب درون شهری کانون جلسات 50 درصد هزینه آن را می پردازد و ما دو بند به آن اضافه کردیم و اگر گزارش پایان اردو را به ما بدهند 10 درصد دیگر به تخفیف اضافه می شود و همچنین اردوهایی که مربی روحانی بهمراه داشته باشند از 15 درصد دیگر تخفیف بهره مند خواهند شد.
اسماعیلی همچنین از هماهنگی با ستاد اسکان اداره آموزش و پرورش سردشت و شهیون خبر داد و گفت: ما حدود یک ماه پیش جلسه ی هماهنگی داشته ایم و مقرر شد مدارس این منطقه را که حدود 10 مدرسه می شوند در اختیار ما قرار بدهند و دوستانی که زودتر رزو کنند این مدارس را طبیعتاً بهره مند خواهند شد.
دبیر اجرایی کانون جلسات قرآن همچنین بیان کرد: دو دوره را برنامه ریزی کرده ایم اولی دوره مهارت های اردویی شامل شیوه های کار تربیتی اخلاقی در 22 اسفند و جهت مسئولین برگزار کننده اردو و همچنین دوره تخصصی 35 ساعته امداد و نجات هلال احمر در 25 بهمن لغایت 15 اسفند داشته ایم.
وی در خصوص بیمه افراد شرکت کننده در اردوها گفت: اردوهایی که در سطح شهرستان و استان برگزار میشود مسئولین جلسات اسامی افراد خود را در فرم های مربوطه یادداشت نمایند و ما آن ها را بیمه خواهیم.
اسماعیلی اظهار داشت: مقرر شده است که برای اولین بار یادواره مسئولین جلسات شهید را در سطح شهرستان برگزار کنیم که این یادواره در آذر ماه سال 94 در هفته بسیج برگزار میشود لذا خواهش میشود مشخصات این شهدا را به دفتر کانون تحویل بدهند.
ایشان در آخر گفت: ما جلسه ایی در ناحیه سپاه دزفول داشته ایم که مقرر شد تا از این پس احکامی را که در ارتباط با مسئولین جلسات در نظر داشتیم حکم مسئول جلسه و حلقه صالحین مشترک به امضاء دو طرف برسد و یک کار واحد و هماهنگ صورت بگیرد و نظر ما این است که نام جلسات قرآن به جلسات صالحین دزفول تبدیل شود.
در ادامه مسئول کمیته فرهنگی هنری کانون جلسات قرآن گفتند: ما حدود 120 مسجد که دارای جلسات قرآن هستند در سطح شهرستان داریم حجم کار فرهنگی که باید انجام شود کاری وسیع و دشواری است و از دوستان خواهشم میکنم افرادی که می توانند با کانون همکاری کنند به ما معرفی کنند.
بهشاد در ادامه گفت: ما در کمیته فرهنگی هنری یک چارتی تعریف کردیم که در قسمت های مختلف برنامه ریزی شده بحث های همچون شهدا بحث تبلیغات بحث مراسمات و واحد سمعی بصری و کمیته هنری چارت تعریف شده ماست.
وی به برنامه های آینده این کمیته هم اشاره داشت و بیان کرد: اجرای تئاتر مذهبی را در آینده داریم که واقعا جای خالی آن احساس میشود و ما فراخوانی خواهیم زد و دوستان خود را تشویق کنید در این برنامه شرکت کنند. بحث دیگر که در این ساله بسیار کم شده است موضوع تواشیح سرود و هم خوانی است که اکنون فقط مسجد حجت ابن الحسن که خودش دارد فعالیت میکند و این ما را به این فکر رساند که در ابتدا پنج گروه تواشیح تشکیل دهیم به صورت مشترک یا واحد برای هر مسجد که تمایل دارند برنامه ریزی کرده ایم.
وی ادامه داد: بحث شعر و شاعری در مساجد را داریم در زمینه شعر آیینی و مذهبی که انشاءالله بتوانیم این را اجرا بکنیم . همان طور که مستحضرید برنامه ی جریان شناسی تکفیری را در حال اجرا داریم و اساتید این دوره آقای نوری منش و حجت الاسلام میرزاپور میباشند که از جوانان و دانشجویان دعوت می کنم در روز چهارشنبه از هشت و نیم تا نه و نیم شرکت کنند و مدرک متناسب از طرف کانون برای کسانی که در آزمون قبول بشوند داده میشود.
در بخش بعدی مسئول کمیته آموزش و پژوهش طی صحبت هایی گفتند: قبل از اشاره به برنامه های این کمیته لازم میدانم به دو نکته اشاره کنم و آن رویکرد ما هست نسبت به جلسات قرآن، مسئله هماهنگی حلقه های صالحین با جلسات قرآن که در برخی از مساجد ما را از به حاشیه برده و از اصل دور کرده و الحمدلله هم کانون هم سپاه بر این موضوع واقف شده اند و جلسات متعددی برگزار نموده اند و این دو مقوله از هم یک دیگر مجزا نیستند در اصل در یک محتوا و دو قالب هستند و ما باید تلاش کنیم این از گسیختگی را از بین ببریم، قسمتی از این را توسط دوستان مسجدی باید حل شود و قسمتی نیز توسط کانون و سپاه حل میشود.
الفباغی تصریح کرد: مطلب دیگر ناهماهنگی در برنامه های شهرستان است و باز میطلبد ما یک جبهه فرهنگی تشکیل دهیم برنامه و رویکرد این است که در سطح شهر و شهرستان این را انجام بدهیم اگر یک شورا یا جبهه بتواند هماهنگی بین هیئات سپاه جلسات و حوزه انجام دهد تا قسمت بسیار زیادی مشکلات فرهنگی حل می شود و این انتقاداتی که خودمان از درون داریم نیز برطرف خواهدشد.
وی گزارش گروه آموزش را اینگونه بیان نمود و گفت: رویکرد دیگری که خیلی اهمیت دارد و در اهواز هم اجرا شده، زمانی بچه های مساجد وارد دانشگاه که می شدند حرف برای گفتن داشتند و الآن خیلی کم شاهد این اتفاقات هستیم چه کار باید بکنیم رویکرد این شده ما نیروهای مستعد را تحویل حوزه می دهیم و یک چرخه ایی شکل می گیرد. استراتژی ما این است که ما به حوزه علمیه سالانه 30 نفر طلبه می دهیم و بعد از سطح یک حوزه 180 به مسجد بر میگردند و طلبه مسئول جلسه می توانیم داشته باشیم و این بدان معنا نیست که به دانشگاه نروند ما صادر به دانشگاه زیاد داشته ایم.
مهدی الفباغی در خصوص دوره اندیشه مطهر نیز گفت: این دوره با همکاری حوزه علمیه آیت الله قاضی این دوره با اولویت هشت مسجد که جلسه جوانان فعالی دارند ما قرار این طرح را اجرا بکنیم به این شکل که کتب آیت الله مطهری که حلقه مفقوده شده جلسات ماست دوباره به جلسات قرآن وارد بکنیم.
پخش دو کلیپ از دیگر برنامه های این مجمع عمومی بود.