دکتر امیررضا معتمدی (مدیر جلوههای بصری «عملیات مهد کودک» بهترین فیلم جشنواره کودک) درباره خلاء فرهنگی و قهرمان سازی در کشور گفت: اگر با مدیریت فرهنگ کلان به تربیت نسل آینده فکر کنیم متوجه میشویم همین کودکانی که ما فکر میکنیم به مرور خیلی ساده بزرگ میشوند و وارد جامعه می شوند، بهترین سرمایههای کشورند در صورتیکه همیشه از آنها غافل میمانیم.
وی افزود:یادمان باشد تهاجم فرهنگی زمانی اتفاق میافتد که ما جایی خلأ فرهنگی داشته باشیم مثل اینکه یک صندلی خالی وجود دارد و غریبهای روی آن مینشیند.
وی تشریح کرد: وقتی ما یک صندلی مهم به نام فرهنگ را خالی نگه میداریم مسلماً دیگران آن را پر خواهند کرد. نکته دیگر اینکه ذهن کودک یک دفتر نانوشته است و برنده آن کسی است اولین جملات را در آنجا به شکلی تاثیرگذار بنویسد. در جامعه ما معمولا اولین جملاتی که در ذهن کودک نوشته میشود افکار شبه غربی است.
وی درباره جذابیتی که از دنیای غرب در ذهن کودکان تشکیل شده است گفت: آمریکا در فیلمها و حتی کارتونهایش دنیا را نجات میدهد و در تبلیغاتش بهترین سرویسها را به زندگی شهروندان میدهد و طوری می نماید که انگار باهوشترین افراد در آنجا زندگی میکنند و این تفکر به دلیل وجود خلأ فرهنگی ، به خوبی به ذهن بچهها القا میشود.
وقتی ما در ایران به کودکان قهرمان نمیدهیم، به سراغ بتمن و سوپرمن میروند
معتمدی درباره خلاء قهرمان سازی ما نیز گفت: وقتی ما در ایران قهرمانی به کودکان نمیدهیم که دوستشان داشته باشد به سراغ بتمن و سوپرمن و امثال آن میروند زیرا طبعشان آنها را به آن سوی میکشاند. وقتی ما گزینه مناسب را به او نمیدهیم گزینه غلط را انتخاب میکند. ما همیشه از سیاست مهار استفاده کردیم و از سیاست ترویج و ترغیب بهره نگرفتهایم که کودکان را تشویق کنیم به ایرانی بودن خود ببالند و بدانند که با خلاقیت خود باید ایران آینده را بسازند. البته همین حرف صحیح را هم باید با شکلی درست و موثر بیان کنیم.
فارس