سرهنگ “محمدرضا صفارپور” رئیس سابق مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول، در گفتگو با خبرنگار دزفول امروز به تشریح مهمترین اقدامات خود در دوره تصدی سه ساله بر این مرکز فرهنگی پرداخت و با اشاره به کارهای تخصصی مرکز گفت: در حوزه کتاب دفاع مقدس، هشت عنوان کتاب در سه سال گذشته مرکز چاپ کرده که نوعا به مناسبت چهارم خرداد و در مورد حماسه مردم و رزمندگان دزفول در دفاع مقدس به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: علاوه بر آنها چندین کتاب با حمایت مرکز چاپ شده است که هر چند توسط دیگران انجام ولی در بحث پژوهشی و برخی پیگیری ها با هماهنگی مرکز صورت گرفته از جمله کتاب دایرت المعارف شهدای دزفول که توسط یکی از پزوهشگران مرکز به نام آقای “مهدی پور” آماده شده که با همکاری شهرداری دزفول هم اکنون زیرچاپ است.
سرهنگ صفارپور، چاپ اولین کتاب تاریخ شفاهی خوزستان توسط بنیاد حفظ آثار را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در ادامه کارهایی که قبلا در رابطه با تاریخ شفاهی انجام شده، ضبط تاریخ شفاهی رزمندگان، جانبازان، آزادگان و ایثارگران با قوت ادامه یافت که اولین کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس دزفول و خوزستان، کتاب خاطرات “دکتر محمد حاجی خلف” بود که به همت مرکز فرهنگی دزفول انجام شده و توسط بنیاد حفظ آثار چاپ شده است.
وی جمع آوری اسناد دفاع مقدس را یکی از کارهای تخصصی مرکز فرهنگی عنوان و اذعان کرد: علاوه بر صدها ساعت تصاویر ویدئویی که قبلا جمع آوری شده بود در این مدت بیش از ۲۰۰ ساعت تصاویر ویدئویی دفاع مقدس جمع آوری و ۲۰۰ هزار سند نیز به مجموعه هزاران اسناد دفاع مقدس دزفول اضافه شده است.
رئیس سابق مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول، آماده شدن دو مجموعه عکس نمایشگاهی مربوط به دزفول در انقلاب را مورد اشار قرار داد و گفت: مجموعه عکس نمایشگاهی “دزفول در انقلاب اسلامی به روایت اسناد” و “دزفول در انقلاب اسلامی به روایت تصاویر” به چاپ رسیده در بهمن ماه سال آینده از مجموعه عکس نمایشگاهی دزفول به روایت اسناد، بهمن ماه جاری رونمایی می شود که این کار نیز با همکاری شهرداری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: “دزفول در انقلاب اسلامی به روایت تصاویر” در حد محدود به چاپ رسیده ولی مجموعه عکس نمایشگاهی دیگر هزار سری چاپ شده که به کلیه مراکز اداری،فرهنگی و مساجد توزیع می شود.
سرهنگ صفار، برگزاری مسابقه فرهنگی را یکی از اقدامات شاخص مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول عنوان و گفت: آخرین مسابقه کتابخوانی عمومی که از مدیریت قبلی کارهای آن صورت گرفته بود “کتاب سلام بر ابراهیم” بود که حدود ۳ هزار نفر شرکت کرد و در مسابقه کتاب خوانی سال گذشته از کتاب “جاده های سربی” خاطرات شهید سوداگر بیش از ۵ هزار نفر و در مسابقه کتابخوانی امسال “خاطرات شهید عبدالحسین کیانی” تا کنون ۱۰ هزار نفر شرکت کرده که تا آخر آبان ماه هم شرکت در مسابقه ادامه دارد و بالای ۱۰ هزار نفر شرکت خواهند کرد که هیچ کسی در استان تجربه برگزاری مسابقه کتابخوانی با ۱۰ هزار شرکت کننده را ندارد.
رئیس سابق مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول، با انتقاد از گذشت بیش از نیم قرن از پایان جنگ و تدوین نشدن عملکرد لشکر هفت حضرت ولی عصر(عج)و رزمندگان دزفول، تصریح کرد: خیلی از استانهای کشور، عملکر لشکرهای خود در جنگ را تدوین کرده اند و این کاری در دزفول با گذشت نیم قرن شروع نشده بود که به دلیل اهمیت این موضوع، که در دوران مدیریت خود، ستاد تدوین عملکرد لشکر ۷ حضرت ولی عصر(ع) با حمایت مرکز، توسط تعدادی از فرماندهین لشکر در مرکز فرهنگی دفاع مقدس تشکیل شده است.
این رزمنده د.ران دفاع مقدس، ادامه داد :تدوین عملکرد لشکر ۷ حضرت ولی عصر(عج) در عملیات فتح المبین و عملیات بیت المقدس به پایان رسیده و عملکرد لشکر در عملیات والفجر مقدماتی در حال اتمام است و علاوه بر آن تمام عملیاتها در مجموعه کتاب تدوین عملکرد لشکر هفت ولی عصر(عج) و رزمندگان دزفول گردآوری و چاپ می شود.
سرهنگ محمدرضا صفارپور ساخت حداقل ۵ ترانه ویژه دفاع مقدس توسط این مرکز در دوران سه سال گذشته را یادآور شد و اظهار کرد: این کار در رثای سرداران شهید و یا شهدای خاص انجام شده، که خوانندگان متعهد دزفول آهنگ های زیبایی برای شهیدان سوداگر، صبور، سید جمشید صفویان و شهید محمدی زاده ساخته و بصورت نماهنگ نیز تدوین شده اند.
رئیس سابق مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول، نشر آثار دفاع مقدس را یکی دیگر از اقدامات این مرکز عنوان و گفت: علاوه بر جمع آوری و حفظ آثار، انتشار بیش از ۱۵ مورد نماهنگ از فیلم های مستند مرکز فرهنگی، انتشار کتابها و نماهنگ ها نیز از این جمله بوده اند.
وی افزود: برگزاری همایش های تدوین شخصیت شهدای خاص از جمله شهید صبور، شهید صفویان، شهید عبدالحسین کیانی، شهید جمشیدیان نیز صورت گرفت که در سطح جامعه دارای تاثیر گذاری فراوانی بوده اند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس، به تشریح جمع آوری خاطرات شهدای خاص که ویژگی الگودهی به جامعه را داشته اند پرداخت و تصریح کرد: کار جمع آوری خاطرات ۱۵ شهبد دزفول ک آغاز شده که از این مجموع، خاطرات ۱۰ نفر به اتمام رسیده و در مرحله پیاده سازی و تدوین و سه نفر نیز تدوینشان تمام شده و آماده چاپ هستند که در صورت اختصاص اعتبار چاپ می شوند.
تعامل با دستگاه های مختلف فرهنگی شهرستان، نامگذاری خیابانها، میادین و برخی اماکن شاخص با پیگیری مرکز فرهنگی دفاع مقدس به نام شهدا، راه اندازی وبلاگ “دزفول سرزمین افتخارات” برای حضور و ارائه فعالیت های مرکز در فضای مجازی برای اولین بار از دیگر اقداماتی بود که صفارپور به آنها اشاره کرد.
سرهنگ محمدرضا صفارپور، با اشاره به روز چهارم خرداد بعنوان برگ زرین مقاوت دزفول در دوران دفاع مقدس، به کارهای انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت: سال به سال مراسمات چهارم خرداد، پررنگ تر شده بطوری که سال گذشته حجم برنامه های آن روز نسبت به چند سال قبل افزایش یافته و نمود بیشتری در سطح شهرستان، استان و ملی داشت به نحوی که در چند سال پیش فقط در سطح شهرستان دزفول و اخیرا در تهران برنامه هایی به این مناسبت داشتیم ولی در خرداد ۹۳ بمناسبت روز چهارم خرداد در شهرهای دزفول، اهواز، مشهد و تهران مراسمات گسترده ای برگزار و در صدا و سیما برنامه های چهارم خرداد پررنگ تر از گذشته بوده است.
وی مهمترین مشکل مرکز فرهنگی دفاع مقدس بویژه در سال ۹۳ را اعتبارات عنوان و اظهار کرد: مهمترین مشکل مرکز فرهنگی دزفول، اعتبار است. بیش از ۸۰ درصد فاز عمرانی مرکز به اتمام رسیده متاسفانه امسال تا کنون هیچ اعتباری به مرکز تخصیص داده نشده و علارغم اینکه مشکلات اقتصادی در سال گذشته بیش از امسال بود، پارسال بیش ار ۱ میلیارد اعتبار تخصیص داده اند ولی امسال یک ریال هم تخصیص داده نشده که موجب می شود تکمیل مرکز به تعویق افتد.
سرهنگ صفار، با بیان اینکه مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول وارد فاز موزه آرایی شده است، ادامه داد: مرکز نیاز به اعتبارات دارد که باید مسئولین شهرستان پیگیری های لازم برای جذب اعتبارات مناسب جهت موزه آرایی مرکز را صورت دهند.
وی پروژه عمرانی مرکز و پارک موزه دفاع مقدس دزفول نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با هزینه ای بیش از یک میلیارد تومان در پارک موزه دفاع مقدس، طرح های عمرانی مرکز فرهنگی دفاع مقدس بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.
نصب سیستم دوربین های مداربسته، اشتراک و ساخت اتاق برق دیموند ۵۴۰ کمیلو وات دیگر اقدامات عمرانی و زیرساختی مرکز فرهنگی بود که سرهنگ صفار پور به آن اشاره و ادامه داد: سیستم تهویه مرکز در حال رفع اشکال است، سردرب های پارک موزه در حال ساخت هستند و تا یک ماه آینده به اتمام می رسند و شهر مینیاتوری و شهدای گمنام سازه های نیازمند ساخت هستند که باید با کسب اعتبار ساخته شوند.
وی با آرزوی موفقیت برای جناب “سرهنگ حسینی فر” سرپرست جدید مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول، وی را از خانواده ای که تمام اعضای آن در دوران دفاع مقدس حضور داشته اند، توصیف و بیان کرد: سرهنگ حسینی انگیزه بالایی جهت پیش برد اهداف مرکز فرهنگی دفاع مقدس دارد که امیدواریم در این راه موفقت باشند.
سرهنگ صفارپور با اشاره به اینکه معاونت اسناد و تحقیقات اداره کل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس خوزستان از طرف مدیرکل بنیاد حوزستان به وی پیشنهاد داده شده است گفت: احتمال رفتنم به اهواز کم است است.
گفتنی است طی مراسمی در ۲۷ مهرماه در دزفول، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان از عملکرد سرهنگ “محمدرضا صفارپور” به خاطر سه سال تصدی مدیریت مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول تقدیر و سرهنگ “عبدالرحیم حسینی فر” را بعنوان سرپرست جدید این مرکز معرفی و همچنین در این جلسه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان، سرهنگ صفارپور را به عنوان مسئول معاونت اسناد و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان معرفی کرد.
منبع : دزفول امروز