با وجود تحریم ها حجم تجارت خارجی در گمرکات استان 68درصد افزایش یافت
ناظر گمرکات خوزستان گفت: با وجود تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه کشورمان ، امسال حجم تجارت خارجی در 10ماه امسال در گمرکات استان در مقایسه بامدت مشابه پارسال 68درصد رشد داشته است.
به گزارش دز مهراب ‘محمدرضا جعفری’ روز دوشنبه به مناسبت ششم بهمن (26 ژانویه) روز جهانی گمرک در نشست خبری با رسانه های گروهی در اهواز بیان داشت: با توجه به ظرفیت های منحصر به فردی که در بنادر و ترانزیت کالا در استان وجود دارد چنانچه تحریم ها برداشته شود استان خوزستان می تواند در بخش تجارت خارجی و صادرات کالا در کشور نقش ممتازی ایفا کند.
وی با اشاره به شاخص های بهبود تجارت خارجی در گمرکات خوزستان در سال جاری گفت: در 10ماه منتهی به دی ماه امسال ، کل درآمد گمرکات خوزستان 16هزار و 63میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال 50درصد افزایش داشته است.
ناظر گمرکات خوزستان در ادامه گفت:در این مدت 13میلیون و 790هزار تن کالا به ارزش 149هزار و 719میلیارد ریال معادل پنج میلیارد و 757میلیون دلار از گمرکات خوزستان به خارج صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 38درصد و به لحاظ ارزآوری 68درصد افزایش داشته است.
وی رتبه استان خوزستان در بخش صادرات کالا در کشور از نظر وزنی رتبه دوم و از نظر ارزآوری رتبه سوم عنوان کرد.
ناظرگمرکات خوزستان در ادامه گفت: در 10ماه امسال 14میلیون و 867هزار تن کالا به ارزش 196هزار و 892میلیارد دلار معادل هفت میلیارد و 572میلیون دلار از طریق گمرکات کشور وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 43درصد و به لحاظ ارزشی 11درصد رشد نشان می دهد.
به گفته وی رتبه گمرکات خوزستان از نظر وزنی کالاهای وارداتی در رتبه اول و نظر ارزش در رتبه سوم کشوری قرار دارد.
جعفری به وضعیت حجم تجارت خارجی گمرکات خوزستان با عراق اشاره کرد و گفت: هم اکنون دو مرز زمینی شلمچه و چذابه و مرز دریایی خرمشهر برای صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور عراق فعال است.
وی گفت: در این مدت چهار میلیون و 473هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش یک میلیارد و 168میلیون دلار از گمرکات خوزستان به عراق صادر شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 54درصد و از نظر ارزشی 66درصد افزایش نشان می دهد.
جعفری گفت: در صورت آمادگی طرف عراقی ، آمادگی لازم برای شبانه روزی کردن گمرک شلمچه و چذابه با هدف توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایران و عراق وجود دارد.
این دو واحد گمرکی به تدریج پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق از سال 1382برای صادرات کالا و تردد اتباع دو کشور فعال شد.
جعفری به وضعیت رو به رشد گمرک شادگان نیز اشاره کرد و گفت: از زمان بازگشایی بندر و گمرک شادگان در پنجم آبان ماه امسال تاکنون 987هزار و 400دلار کالا( دام زنده) از طریق بندر و گمرک شادگان به کشور کویت صادر شده است.
وی از راه اندازی گمرک دزفول در دهه فجر خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت های خود صادراتی در شمال خوزستان ، راه اندازی اداره گمرک در دزفول می تواند به رونق اقتصادی منطقه و استان خوزستان شتاب بخشد.
به گفته جعفری هم اکنون چهار اداره کل گمرک بندر امام ، اهواز ، خرمشهر و آبادان در استان خوزستان فعال است که فعالیت هر چهار گمرک شبانه روزی است.
ناظر گمرکات خوزستان به اجرای طرح جامع و الکترونیکی کردن تشریفات گمرکی از جمله احراز هویت و ارزش گذاری کالا در گمرکات خوزستان اشاره کرد و گفت: با این تحول مهم و زیربنایی ترخیص کالا در گمرکات خوزستان که پیش تر به صورت سنتی و دستی انجام می شد از 26روز به سه روز کاهش یافته ضمن آنکه صادرات کالا نیز از هفت روز به کمتر از یک روز رسیده است.
وی گفت: نخستین گام از سیستمی و الکترونیکی کردن تشریفات گمرکی از سال 1374در کشور برداشته شد که همین تحول مهم سبب شد گمرک جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال های 1380تا 1384 جزو پنج کشور اول دنیا به لحاظ سرعت و کیفیت کاری در ترخیص و صادرات کالا قرار گیرد.
ایرنا