وی پیرامون فرهنگ دینی دفاع مقدس گفت: فرهنگ دفاع مقدس درون یک نظام دینی و معنوی قابل تعریف است. در دفاع مقدس ما نیز مقولات خاک فرع بوده و آنچه مدنظر بود تکلیف شرعی برای جهاد و دفاع از دین بوده است.
سردار باقرزاده با بیان اینکه استفاده از فرهنگ دفاع مقدس برای پیرایش فرهنگ عمومی در این دوران ضروری و لازم است، ادامه داد: با مقوله دفاع مقدس نباید مناسبتی برخورد شود. فرهنگ دفاع مقدس باید به فرهنگ عمومی تزریق شده بهتدریج با یکدیگر ممزوج و بعد از مدتی به جهت قابلیتهای آرمانی، انسانی و الهی فرهنگ غالب شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از فرهنگ افزود: رهبری فرهنگ را بهمثابه هوا عنوان کردند یعنی چیزی که همه نیازمند آن هستند. این یعنی اینکه همه انسانها به فرهنگ نیازمندند؛ اما فرهنگ هم مثل هوا میتواند آلوده باشد. هم فرهنگ آلوده داریم و هم فرهنگ پاک، نمیشود یک جریان فرهنگی بیاید و اثری نگذارد. ما هم نمیتوانیم با کارهای مقطعی و محدود در فرهنگ اثرگذار باشیم.
باقرزاده با تأکید بر اینکه دوست داشتن امام خمینی(ره) دوست داشتن همه خوبیهاست، به اثرگذاری انقلاب و دیدگاههای امام در نقاط مختلف دنیا اشاره کرد و برخی مشاهدات و شنیدههای خود در این رابطه را بازگو کرد. ماجرای سرخپوستی که پیراهن خود را درآورده میگفت: «امام را در قلب ما ببینید» بخش جالبی از روایت این مشاهدات بود.
رئیس کمیته جستوجوی مفقودین با بیان این گله که رسانهها پابهپای امام و شهدا نیامدند، بر لزوم معرفی فرهنگ دفاع مقدس در طراز جهانی و بهرهگیری از ابزار فرهنگی ــ هنر، ادبیات و … ــ برای این انتقال تأکید کرد. او از خاطرات خود درباره دفاع مقدس و تفحص شهدا نیز سخن گفت و بخشهایی از کولهبار خاطراتی که در سینه دارد، را روایت کرد.