به گزارش دزمهراب پایان نامه کارشناسی ارشد رشته فقه حقوق با عنوان «مبانی فقهی اقتصاد مقاومتی و تاکید بر تولید داخلی» تدوین و دفاع گردید.
این پایان نامه ضمن بررسی مفاهیم کلیدی اقتصادی و بررسی اقتصاد اسلامی و مکتب اقتصادی اسلامی تعریف جامع و دقیقی از اقتصاد مقاومتی ارائه می دهد که می تواند پاسخ مستدل و مناسبی به برخی تواهمات جامعه دانشگاهی درباره نظریه اقتصادمقاومتی باشد. ضمن اینکه با نگاه ویژه به بیانات مقام معظم رهبری الزامات و ارکان اقتصاد مقاومتی را بررسی و تببین می نماید.
در فصل دوم ضمن بررسی اجمالی قواعد فقهی که نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی ایفا می کنند، نقش قواعد فقهی و فقه اسلامی را در تحقق نظریه اقتصاد مقاومتی تبیین می کند و مقررات و قوانین فقهی را که دین مبین اسلام در ایجاد اقتصاد مقاوم تشریع نموده است را بررسی می نماید.
در فصل سوم با تمسک به آیات و روایات و از جمله آیه 5 سوره نساء ویژگی های اقتصاد مقاوم که باعث قوام جامعه می شود از جمله ویژگی های مدیر در اقتصاد مقاومتی از دید اسلام، ویژگی های تولید در اسلام، ویژگی های توزیع و … . تاکیدات فقهی بر افزایش بهره وری و … که همگی در راستای تببین فقهی اقتصاد مقاومتی می باشد.
این پایان نامه توسط احسان روشن نیا دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه قم نوشته شده و استاد راهنمای این پایان نامه دکتر محمدعلی راغبی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه قم می باشد.
![آسیاب](http://www.dezmehrab.ir/wp-content/uploads/2024/12/photo_۲۰۲۴-۱۲-۲۸_۰۹-۲۵-۰۳-476x312.jpg)
تصاویری زیبا و کمیاب از مجموعه آسیاب های آبی دزفول در دوران قاجار
این آسیاب ها که از آن به عنوان قدیمیترین سیستم آبیاری باستانی در دنیا یاد می شود مربوط به دوره