شریعتمداری: برکات فتنه ۸۸ بیشتر از زحماتش بود/ طالبزاده: ثبت اتفاقات سال ۸۸ از فراموش شدن آن جلوگیری میکند/ یامینپور: برخی خواص در سال ۸۸ نمیپذیرفتند که رهبری فصل الخطاب است/ پورحسین: فتنه ۸۸ فاضلاب متعفن آمریکایی- اسرائیلی بود که بیرون زد/ مومنیشریف: فتنه تلخ ۸۸ نتایج شیرینی داشت
به گزارش دز مهراب به نقل از خبرنگار «نسیم»، مراسم رونمایی از کتاب “اینجا فتنه ای رخ داده است” با حضور رضا پورحسین، قائم مقام معاون سیما؛ علی اصغر زارعی، نماینده مجلس؛ حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، نادر طالب زاده، فعال فرهنگی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و جمعی از مدیران فرهنگی کشور عصر امروز در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
شریعتمداری: برکات فتنه 88 بیشتر از زحماتش بود
در این مراسم حسین شریعتمدرای گفت: فتنه 88 که با جرات و بدون کمترین تردید فتنه آمریکایی – اسرائیلی می نامیم اگر چه خسارت های فراوانی داشت و واقعه تلخ و رخداد ناگواری بود، ولی به مصداق می توان گفت خالی از برکت نبود و شاید بتوان گفت برکات آن بیشتر از زحماتش بود. البته فکر می کنم فتنه و ماجرای آن داستانی است که بایستی از انتها خوانده شود، یعنی بخش های پایانی، تفسیر دقیق و روشنی از بخش های آغازین آن را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه امیرالمومنین می فرمایند زمانی که فتنه روی می کند، شبهه ایجاد می کند و زمانی که به پایان می رسد، آگاهی می بخشد، ادامه داد: فتنه 88 آگاهی بخش بود و برکاتی داشت که بعد از پایان آن آغاز می شود.
مدیرمسئول روزنامه کیهان افزود: کتاب آقای یامین پور فوق العاده ارزشمند به شمار می رود و آثاری که تاکنون از وی منتشر شده در جهت روشنگری بوده است؛ البته بسیاری می خواهند اینگونه تلقی کنند که فتنه 88 تمام شده است و به نظرم فتنه برخلاف فصل های 4 ماهه، یک فصل 8 ماهه بود که ایستگاه آخرش 9 دی بوده است و عبرت های آن ماندگار هستند تا مبادا دوباره تکرار شوند.
شریعتمداری در همین زمینه ادامه داد: کتاب “اینجا فتنه ای رخ داده است” بسیار ارزشمند است و در ماندگاری فتنه 88 نقش بسیار برجسته ای دارد.
وی با اشاره به برکات فتنه 88 تصریح کرد: یکی از برکات فتنه این است که دشمن چون پیروزی خود را قطعی می دانست و کمترین تردیدی در عدم پیروزی نداشت، تمام توان خود را به میدان آورد و انتخابات برای آنها بهانه بود و حتی خودشان نیز به این مهم اعتراف کردند که انتخابات بهانه است و اصل نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف گرفته بودند؛ به همین دلیل از تمام توان خود استفاده کردند چرا که نمی دانستند چه اتفاقی در پیش است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه در دوره ای بحث ثروت های بادآورده مطرح شده بود، اظهار داشت: در آن زمان سردار لطفیان، فرمانده وقت نیروی انتظامی به بنده گفت که گمان می کنید چقدر باید هزینه کرد تا دزدهای پنهان را بشناسیم که در جواب وی گفتم طبعا این مسئله هزینه دارد و ایشان در پاسخ گفت ما به سراغ بسیاری از افرادی که به نقد و اعتراض می کردند رفتیم و بسیاری از آنها را آلوده دیدیم.
شریعتمداری ادامه داد: منظورم از شناسایی منافقین، کمونیست ها و ریگی ها، ملی گراها و سلطنت طلب ها نیست؛ چرا که این افراد هویت شان مشخص است، بلکه منظورم نیروهایی است که در طول 20 سال انقلاب و جابه جایی نظام جمهوری اسلامی خودشان را پنهان کردند در حالی که در فتنه 88 همه شان به میدان آمدند و قطعا ائتلاف منافقان، سلطنت طلبان و … ائتلاف سفید است و شعاع شان بسیار کم است.
وی گفت: نسل های اول و دوم انقلاب بسیاری از مسائل را فراموش کرده بودند و نظرات امام خمینی (ره) کمتر در رسانه ها و مجامع مطرح می شد؛ در حالی که فتنه 88 باعث شد دیدگاه های امام (ره) مجددا در رسانه ها مطرح شود؛ همچنین نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی نیز که جنگ و توطئه های انقلاب را ندیده بودند، نه تنها دشمن را شناختند بلکه با نظرات امام (ره) نیز آشنا شدند؛ چرا که کسانی تابلوی خط امام را بالا گرفته بودند و سعی می کردند به دروغ زیر این تابلو جمع شوند، اما نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی نظرات و وصیت نامه امام خمینی (ره) را بیرون کشیده و در رسانه ملی و سایر رسانه ها مطرح کردند.
مدیر مسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه یکی از اصلی ترین دستاوردهای فتنه 88 این بود که همه افراد به وضوح دیدند خامنه ای، خمینی دیگر است، اظهار داشت: از یامین پور تشکر می کنم که نگذاشت فتنه به دست فراموشی سپرده شود و امیدوارم برنامه دیروز، امروز و فردا به طور جدی دنبال شود.
شریعتمداری ادامه داد: کتاب “اینجا فتنه ای رخ داده است” را نخوانده ام، اما از آنجایی که به توانمندی های یامین پور اعتقاد داریم می دانیم که این اثر خوبی خواهد بود.
طالبزاده: ثبت اتفاقات سال ۸۸ از فراموش شدن آن جلوگیری میکند
نادر طالب زاده، نویسنده و کارگردان در این مراسم با بیان این که خوشحالم که در چنین محفلی حاضر شده ام، گفت: حالا که بحث رسانه است، جا دارد به لزوم صراحت، جرئت نقد دلسوزانه همراه با کارشناسی و تعهد در فضای تلویزیون اشاره کنیم. این اتفاقی بود که در برنامه «دیروز، امروز، فردا» با پرسش های خوب آقای یامین پور اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی است که روز به روز موقعیت و چالش های آن عوض می شود، جایگاهش بالاتر می رود و بر مرتبت آن افزوده می شود. در چنین شرایطی رسانه ها هم باید سطحشان ارتقاء پیدا کند و پویا، فعال، شجاع، دلسوز و پرجرئت باشند.
طالب زاده با بیان این که باید این را بدانیم کشورهایی که پیشرفته هستند، خودشان را به وسیله رسانه اصلاح کرده اند، اظهار کرد: اگر در جایی که احساس نیاز می شود، رسانه وارد نشود، گاهی برای رسیدگی به آن موضوعات دیر می شود مانند یک سرماخوردگی که با یک درمان ساده تمام می شود اما اگر به آن رسیدگی نشود یک بیماری بدخیم خواهد شد.
وی همچنین بیان کرد: با رسانه نباید تعارف کرد. رسانه وسیله ای اصلاح گر و مانند شمشیری است که باید به درستی از آن استفاده شود.
این کارگردان درباره کتاب «اینجا فتنه ای رخ داده است» گفت: ثبت شدن وقایع پس از انتخابات سال 88 و گفت و گوهای روشنگرانه ای که در برنامه آقای یامین پور اتفاق افتاد، لازم بود و این اتفاق خوبی است که شاهد رونمایی این کتاب هستیم؛ چرا که باید از فراموش شدن این مسائل پیشگیری کنیم.
گفتنی است، کتاب «اینجا فتنه ای رخ داده است» را وحید یامین پور و محمدحسن روزی طلب گردآوری کرده اند و شامل مباحثات و مناظرههای تلویزیونی برنامههای «ایران ۸۸»، «دیروز، امروز، فردا» و «رو به فردا» است که در بازه زمانی خرداد ۸۸ تا شهریور ۸۹ انجام گرفته است.
یامین پور: یامینپور: برخی خواص در سال 88 نمیپذیرفتند که رهبری فصل الخطاب است
یامین پور در این مراسم گفت: گاهی اجرای برنامه دیروز، امروز و فردا برایم دهشتناک بود، ولی از رضا پورحسین قوت قلب می گرفتم و حضور مجدد وی را در حوزه مدیریتی ارشد رسانه ملی را به فال نیک می گیرم؛ البته یکی از سلسله جنبان دردسرهای تلویزیونی نادر طالب زاده بود، چرا که وی به ما جرات داد و برنامه ها را به خصوص برنامه مناظره تاریخی شریعتمداری و کواکبیان را تئوریزه کرد.
وی ادامه داد: عمارهای واقعی ولایت فقیه کسانی بودند که در فتنه 88 به شهادت رسیدند که یکی از آنها شهید مهدی نوروزی است که اخیرا در سامرا به شهادت رسیده است؛ البته ماجرای فتنه این بود که کسانی را قبل از اتفاقات سال 88 به عنوان خواص می شناختیم که در انقلاب اسلامی حضور داشتند و طاغوت را نقد می کردند، ولی در سال 88، در انقلاب اسلامی بودند ولی ولایت فقیه را نقد می کردند، در حالی که این افراد مدعی خط امام بودند و این افراد نمی پذیرفتند که رهبری فصل الخطاب است.
نویسنده کتاب “اینجا فتنه ای رخ داده است” اظهار داشت: در برنامه دیروز، امروز و فردا باید افراد زیادی رسوا می شدند و نسل جدید ولایی معرفی می شد و در حقیقت مردم افرادی را در رسانه ملی دیدند که از عمق جان از ولایت فقیه سخن می گفتند.
یامین پور تصریح کرد: امیدوارم دیگر شاهد اتفاقاتی که در گوشه و کنار کشور می افتد از جمله اتقاقات روز گذشته مجلس و جاهلان صلواتی نباشیم؛ اما ظاهرا این مسائل همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی این کتاب از سوی حسن روزی طلب انجام شده است، خاطر نشان کرد: اتفاق روز گذشته مجلس نشان داد که باید بعد از این فتنه 88 را شفاف تر تحلیل و بررسی کنیم.
پورحسین: فتنه ۸۸ فاضلاب متعفن آمریکایی- اسرائیلی بود که بیرون زد
رضا پورحسین، قائم مقام معاون سیما در این مراسم گفت: ما بچه های تهران دو پدیده را در دوران کودکی مان دیده ایم که یکی از آنها این بود که اگر دعوایی در محله مان رخ می داد، جاهل های صلواتی دعوا را با صلوات تمام می کردند و کاری با ظالم و مظلوم نداشتند؛ علاوه بر آن عده ای نیز دعوا را بر هم می زدند و همین افراد عنوان می کنند که فتنه 88 نیز به گونه ای دعوای بچه محلی است و عده ای دیگر نیز نقش جاهلان صلواتی می کنند.
وی با بیان اینکه گاهی نمایندگان مجلس نیز این مسئله را مطرح می کنند که افراد موثر در فتنه 88 عذرخواهی کنند و این مسئله ختم شود، ادامه داد: فتنه 88 یک پروسه و روند بود، به عبارت دیگر فرض کنید یک فاضلاب متعفنی در یک جامعه ای که مثلث آن بیرونی است و تعفن این فاضلاب که همان فتنه بود روز 24 خرداد بالا زد که شبکه های ماهواره ای نیز از قبل به این مهم می پرداختند و تنها چشم بصیرت می خواست که این مسائل را ببیند کمااینکه رهبر معظم انقلاب در فروردین همان سال در مشهد نکات بارزی را در این خصوص عنوان کردند و چند ماه بعد را پیش بینی کرده بودند.
قائم مقام معاون سیما اظهار داشت: فتنه 88 فاضلاب متعفن آمریکایی – اسرائیلی بود که یک روز بیرون زد و مدتی در سطح ماند و دوباره به داخل برگشت و احساس می کنم این داستان تمام شده نیست و دشمنان همچنان به فعالیت های زیرزمینی خود ادامه می دهند؛ البته خواصی هم بودند که در این فتنه مردود شدند و جریان فاضلاب زیر پوست جامعه رفت تا تجدیدسازمان کرده و با پیچیدگی های خاص خود دوباره خود را نشان دهد.
پورحسین با اشاره به سخنان رهبری در خصوص فتنه 88 افزود: ایشان به چند جمله در این خصوص تاکید داشتند که مهمترین آن این بود که فرمودند فتنه برای ما مصونیت آورد که به نظرم واژه مصونیت، واژه عادی نیست.
وی تصریح کرد: فتنه 88 و قضیه کوی دانشگاه یک غربالگری سیاسی – اجتماعی بود که نوعی عظمت انقلاب اسلامی را نشان داد که البته این اتفاقات ریزش هایی را نیز در پی داشت؛ با این حال برای کشور مصونیت بخش بود؛ در حقیقت فتنه 88 به تبیین نیازمند است که بهترین تبیین را می توان در رسانه های مکتوب و غیرمکتوب انجام داد.
قائم مقام معاون سیما اظهار داشت: جعل تاریخی یکی از شگردهای دشمن به عنوان راهبرد است و اخیرا دشمن این کار را به صورت مستند داستانی و کتاب برای کودک و نوجوان انجام می دهد و اگر با این مهم مقابله جدی نشود، تردیدهایی جدی ای در نسل های آینده ایجاد خواهد شد.
پورحسین خاطر نشان کرد: آثار وحید یامین پور از جمله حرکت هایی است که می تواند جلوی جعل تاریخی را بگیرد؛ البته در مسیر انقلاب اسلامی باید بتوانیم سریع تر عمل کرده و با بصیرت توطئه های علیه انقلاب اسلامی را خنثی کنیم.
مومنیشریف: فتنه تلخ ۸۸ نتایج شیرینی داشت
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، در ابتدای مراسم رونمایی از کتاب “اینجا فتنهای رخ داده است” که عصر امروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: آنچه که در سال ۱۳۸۸ در کشورمان اتفاق افتاد و از همان لحظات نخستین از سوی رهبری انقلاب به درستی فتنه نامیده شد، عرض و طول و وجوه پیدا و پنهانی دارد که هرچه از زمان آن دورتر میشویم به سهمناکی آن بیشتر پی میبریم. حادثه تلخی بود، به نظام تهمتهایی زده شد، قلب امام (ره) و امت را به درد آوردند، دشمن خارجی را به طمع واداشتند و حتی جانهای شریفی در این راه فدا شدند اما نتایج شیرینی داشت.
وی افزود: در این ماجرا شایستگیهای رهبری نظام و عظمت ولایت فقیه درخشید. هوشمندی، درک و بصیرت بالای مردم ایران به نمایش درآمد و اقتدار نظام به اثبات رسید. در این ماجرا کینه دشمنان انقلاب و میهن اسلامی نمایان شد. و نهایتا در یوم الله ۹ دی ماه، رحمت الهی تجلی یافت که گویی آیه «الیوم یئس الذین کفر من دینکم» دوباره نازل شد. بیشک هرکس در یوم الله ۹ دی ماه تردید داشته باشد، باید تأمل کند چه بر سرش آمده که راههای شناخت و فهم مسائل به رویش بسته شده است.
مومنی شریف در مورد کتاب «اینجا فتنهای رخ داده است» تصریح کرد: جمع آوری اسناد و وقایع نگاری آن هشت ماه و بعدش، برای همه به ویژه پژوهشگران تاریخ معاصر ایران بسیار ضروری و لازم است. کتاب «اینجا فتنهای رخ داده است» به همین منظور فراهم شده است. آنچه که بر اهمیت این کتاب میافزاید، از زمان و میدانی است که کتاب از آن گزارش میدهد. مباحث این کتاب مربوط به ماهها یا سالهای بعد از وقایع نیست؛ بلکه از دل واقعه است.
رئیس حوزه هنری در پایان سخنانش نیز افزود: مناظرهها و برنامههایی که آن روزها توسط برادر گرامی جناب دکتر یامینپور اداره میشد، یکی از برنامههای روشنگر و موثر بود. بجا است ضمن تشکر از ایشان، یادی کنیم از همه مسئولان رسانه ملی که انصافا در آن روزها غریب و تنها بودند، اما امتحان خوبی دادند.
گفتنی است، در این مراسم وحید یامین پور و محمدحسن روزی طلب، نادر طالب زاده، دکتر رضا پورحسین، حسین شریعتمداری و جمعی دیگر از اهالی فرهنگ و رسانه حضور داشتند.
تسنیم