پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

نشریه پلاک شماره 356

نشریه پلاک باتیراژ 700نسخه بعد از نمازجمعه این هفته دزفول توزیع شد.(اولین انتشار، مهر 1379)

93/12/1

نشریه پلاک شماره 356

* یکی از کشاورزان دزفول به نمایندگی از تعدادی از همشهریان در تماس با پلاک گفت: دولت و مسئولان اینهمه از خودکفایی می زنند ، اما در عمل ، وعده های خود را فراموش می کنند یکی از راههای اقتصاد مقاومتی تاکید بر تولید داخلی است، مگر کشاورزان داخل چه مشکلی دارند که واردات صورت می گیرد؟!گوجه کشاورز داخلی به فروش نمی رسد و برای کشاورز صرف نمی کند که آن را بچیند آن وقت گوجه از پاکستان وارد می کنیم! هنوز پول خرید تضمینی ذرت را به کشاورز نداده اند ، خشکسالی که هست، گرد وخاک هم که اخیراً به مشکلات کشاورزان اضافه شده است و به محصولات خسارت وارد کرد، مسئولان چه پاسخ و کمکی می کنند؟! برخی از کشاورزان از پرداخت عوارض در خروجی دزفول و اندیمشک گلایه دارند و می گویند ما باید برای یک بار دو بار عوارض بدهیم و این از عدالت بدور است؛ چرا مسئولان استان و کشور صدای کشاورزان را نمی شنوند. خوزستان یکی از قطب های کشاورزی کشور است لذا نمایندگان خوزستان باید صدای کشاورزان را به گوش مسئولان برسانند نگذارند وقتی مشکل حاد شد آنوقت به فکر اعتراض بیفتند.

* این روزها خیلی ها از اصلاح طلبان انتقاد از خانم ابتکار را سیاسی می خوانند و البته مقصر خود خانم رئیس است، چرا که به حوزه مسئولیتش بیشتر نگاهی سیاسی دارد تا تخصصی. ایشان در سخنانی شتاب زده علت گرد و خاکها و خشک شدن برخی تالابهای خوزستان را به گردن دولت قبل می اندازد؛ این در حالی است که عباس پاپی نماینده دزفول در سخنانی گفتند: طبق اسناد موجود، سازمان ملل متحد ۱۴ سال قبل در خصوص فاجعه زیست محیطی در خوزستان هشدارهای لازم را داده بود و این مطلب در سال ۸۳ توسط یکی از نمایندگان خوزستان به سرکار خانم ابتکار یادآوری شده است. در گزارش UNEP آمده است که سد سازی و انتقال آب، بزرگترین تالاب خاورمیانه را به بیابان و نمک‌زار تبدیل خواهد کرد، چرا خانم ابتکار که در آن زمان سکاندار سازمان حفاظت محیط زیست بود، هیچ‌گونه اقدامی در این خصوص انجام نداد؟

* سردار رئوفی فرمانده لشکر 7 ولی عصر در دوران دفاع مقدس در یادواره 75 شهید مسجد امام حسین شمالی گفت: امروز کار به جایی رسیده که تحصن کنندگان آن روز مجلس، کلیدداران امروز امور کشور شده اند! چه اتفاقی افتاده است.فتنه ۸۸ که بارها و بارها رهبری به عنوان “فتنه” از آن یاد کرد، و آثار مخربش را بارها و بارها تبیین کردند هنوز خیلی از آنها باور ندارند که فتنه ای اتفاق افتاده است. تا می گویی “سران فتنه”، می گویند اصلا “فتنه” کجاست که “سران فتنه” داشته باشد.اگر خون و جانمان برود اجازه نمی دهیم کشور را در این برهه حساس حتی برای یک لحظه دچار خدشه، چالش و مشکل کنند که اگر کوتاه بیاییم جواب شهدا و خانواده شهدا را نمی توانیم بدهیم. برخی جریانات سیاسی کشور، منافع ملی را اصل قرار نداده اند و منافع راهبردی آنها منافع ملی نیست و امروز منافع طیفی و جناحی بر منافع راهبردی و ملی نظام ارجحیت پیدا کرده است.

* شهردار دزفول گفت: پیشنهاد باز شدن تقاطع فردوسی، شریعتی و نصب چراغ راهنمایی در تقاطع و باز شدن خیابان مطهری، روستا نیز در حال بررسی است.

پلاک: تلاشهای شهرداری در خدمت رسانی به شهروندان قابل تقدیر است ، اما پیشنهاد می کنیم ابتدا اقدامات دقیق کارشناسی را روی این موضوع و موارد مشابه بررسی کنید؛ تقاطع فردوسی – شریعتی این بار سوم است که باز و بسته می شود،تکلیف را مشخص کنید، همچنین مسدود کردن برخی از تقاطع های خیابان 45متری از حد فاصل میدان بیمارستان افشار تا میدان جانباز باعث مشکلاتی برای شهروندان این منطقه شده است که این مورد نیز ، نیاز به بررسی مسئولان شهرداری دارد.

* توصیه قرآنی مقام معظم رهبری از زبان حداد عادل :خوشبختانه در ابتدای تمام مراسم ما قرآن خوانده می‌شود و این یک سنت است. بیایید ترجمه قرآن راهم به همین سنت اضافه کنیم. دست کم ۹۰درصد از مستمعین ما معنی قرآن را متوجه نمی‌شوند. من در حدود ده سال پیش درسفری که با مقام معظم رهبری داشتم ایشان هم به این موضوع اشاره کردند که بهتر است علاوه برخواندن متن عربی متن فارسی قرآن را هم بخوانیم. بهتر است در تمام سازمان‌ها هم بر ترجمه‌خوانی قرآن کریم تاکید شود.

* سردار کریم پور مشاور عالی فرمانده سپاه قدس گفت:دشمنان ما اذعان دارند ایرانی‌ها علاوه بر نیروی انسانی، آموزش و سلاح به عنصر چهارم هم مجهز هستند و ما فقط می‌توانیم شروع‌کننده جنگ باشیم و پایانش با ما نیست و آن عنصر چهارم تسلط بر طبیعت است و ایرانی‌ها به آن دست پیدا کردند و در دفاع مقدس به خوبی نمایان شد. امروز هیچ کشوری نمی‌تواند به ایران موشک شلیک کند و هیچ هواپیمایی نمی‌تواند برای حمله وارد خاک ایران شود چون توان موشکی ایران به حدی است که بتواند بلافاصله پاسخ جدی بدهد، موشک سجیل قادر است در ثانیه ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی کند.

* «نوری المالکی» معاون رئیس‌جمهور عراق پس از دیدار با «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس‌جمهور ایران که به عراق سفر کرده، گفت که ایران بدون هیچ پیش شرطی به دولت و ملت عراق برای مقابله با داعش کمک کرد و این حمایت ایران در زمانی مناسب صورت گرفت. اگر این حمایت نبود، بغداد و اربیل به دست داعش افتاده بود.

* رییس قوه قضائیه از تاخیر دستگاههای اجرایی برای شکایت از موارد فساد انتقاد کرد و گفت: هم‌اکنون چند پرونده فساد مالی در دست بررسی است که در یکی از آنها فردی ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وام ازیک بانک خصوصی دریافت کرده است که در صورت ناتوانی در باز پرداخت این وام بانک مذکور برای ادامه فعالیت دچار مشکل می شود.

* آیت الله موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: مسئله ریاست مجلس خبرگان رهبری با برگزاری اجلاسیه آن مشخص خواهد شد اما احتمالا آیت‌الله هاشمی شاهرودی است.

* تئوریسن اصلاحات فرمان عملیات خیابانی را صادر کرد؛ سعید حجاریان که از وی با عنوان تئوریسین جریان اصلاحات نام برده می‌شود در گفت‌وگو با شماره اخیر نشریه ایران فردا و در پاسخ به این سؤال که «در این شرایط بدنه اجتماعی که سازمان ندارد چگونه می‌تواند به دولت کمک کند؟» گفته است: «موضوع فشار افکار عمومی است که باید ایجاد شود…همین مردم برای پاشایی به خیابان آمدند و حمایت کردند. باید برای دیگر خواسته‌ها هم فشار اجتماعی وارد کنند» سعید حجاریان بالاخره حرف دل یک جریان سیاسی خاص را که مدتی بودن نسبت به تجمعات سوگوارانه‌ی درگذشت مرحوم پاشایی توجهات خاص نشان می‌دادند، زد و در واقع فرمان ایجاد فشار به نظام با حضور در خیابان‌ها و تجمع توسط طرفدارانش را صادر کرده است.

* استاد رحیم پور ازغدی با اشاره به جایگاه اسلام و امام خمینی(ره) گفت:بنده خودم در یک جلسه ای از رئیس جمهور قبلی شنیدم که وقتی کاسترو آمده بود ایران ، به آقای خاتمی گفته بود که « شما دو امکان برگ دارید که اگر در اختیار ما بود، کل قاره آمریکا را فتح می کردیم، یکی اسلام و دیگری خمینی.

* بر اساس نظرسنجی یکی از مراکز معتبر کشور که در تهران و مراکز شهرستانها انجام شده است ، بر خلاف برخی ادعاهای مسئولان اجرایی مبنی بر کاهش تورم ، 92 درصد گفته اند تورم در جامعه زیاد وخیلی زیاد است، 6 درصد گفته اند متوسطو 8 دهم از یک درصد گفته اند تورم وجود ندارد. در این نظرسنجی ، مهمترین مسئله کشور را 62درصد اقتصادی ، 19دصد، 7 درصدفرهنگی ، 5 درصد سیاسی و حدود 2 درصد بین المللی دانسته اند.

 
*       یادداشت: دیپلماسی انقلابی یا دیپلماسی اعتدالی
برخی انقلاب را با پیروزی در ۲۲ بهمن پایان یافته تلقی نموده و بر این اعتقادند که دیگر نیازی به رفتارهای انقلابی، شعارهای انقلابی و ….. نیست. زیرا که این انقلاب است که نیاز به شور، هیجان، احساس و رفتارهای حزب‌اللهی و جهادی دارد. با پیروزی در ۲۲ بهمن، انقلاب تمام شده و باید به رفتارهای عادی و زندگی معمولی خود برگردیم و به توسعه، پیشرفت و بهبود وضع اقتصادی بیندیشیم. 

از سویی برخی معتقدند انقلاب مراحلی دارد و گام اول آن، پیروزی انقلاب اسلامی است و قدم دوم، تشکیل نظام اسلامی است و مرحله سوم، تشکیل دولت اسلامی است که تاکنون محقق نشده است و پس از آن انقلاب در ایجاد کشوراسلامی است، که کار بسیار دشواری است و گام نهاییِ انقلاب، تشکیل جامعه اسلامی یا همان تمدن اسلامی است که در اینجا انقلاب در اسلامی سازی جهان است. 

بنابراین، هر نسلی به اقتضای زمان خودش، در انقلاب نقش‌آفرینی می‌کند و یک مرحله از مراحل انقلاب را به سرانجام می‌رساند. و نسل بعدی عهده‌دار قدم دوم انقلاب می‌گردد و نسل‌های بعد، به انقلاب در مراحل بعدی می‌پردازند. پس نسل‌های گذشته، امانت انقلاب را، به نسل‌های بعدی سپرده و نسل‌های آینده به تکمیل آن می‌پردازند. با این رویکرد، گسستِ بین نسلی پیش نمی‌آید و یک پیوستگی در حرکت انقلاب بین نسل‌ها وجود دارد. و همه نسل‌ها، انقلابی‌اند و در اتمام و اکمال آن مشارکت دارند. 

این دو تفکر یعنی تفکر پایان یافتگی انقلاب با پیروزی و تفکر انقلابی‌گری، که تا دشمن است مبارزه هست و انقلاب هم‌چنان به راه خودش ادامه می‌دهد، همیشه در تقابل بوده است. در پژوهشی که در سال ۱۳۸۴ در مجمع تشخیص مصلحت توسط محمود سریع‌القلم و تقریظ دکتر حسن روحانی، با عنوان ایران و جهانی شدن، صورت گرفته، گفته شده است که جمهوری اسلامی باید بعد از انقلاب جهانی می‌شد و اگر بخواهد پیشرفت کند باید جهانی شود و لازمه جهانی شدن این است که دیگر مستقل نخواهیم بود و باید از شعارهای انقلابی و رفتارهای انقلابی دست برداشت. چون اسلام، تشیع و انقلابی بودن، سه مانع مهم برای جهانی سازی ایران به‌شمار می‌آیند، مخصوصا تشیع که در آن ظلم ستیزی و عدالت طلبی بسیار برجسته است. 

حسین مرعشی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد، تاریخ ۲۱ دی ۱۳۹۳، در مصاحبه ای با عنوان«هدف روحانی از همه‌پرسی و رفراندم، صحبت با مردم است»، می گوید: کلیدی ترین سوال این است، که می خواهیم انقلابی بمانیم و انقلابی رفتار کنیم یا به فکر رشد اقتصادی وتعامل با دنیا هستیم. این باید مورد همه‌پرسی، قرار گیرد… روحانی با مطرح کردن موضوع همه‌پرسی به نوعی با مردم صحبت می‌کند یعنی می‌خواهد با گرفتن موضع انتقادی در سخنرانی‌ها به مردم بگوید که دولت با مشکلات و بعضا حتی با بن‌بست‌هایی رو به رو است……، از نظر من موضوع اساسی در راهبردهای اصلی کشور، موضوع اساسی وجود دارد. 

و در همین زمینه روزنامه الشرق‌الاوسط می‌نویسد: هدف حزب سیاسی نزدیک به هاشمی‌رفسنجانی، خاتمه دادن به فصل انقلاب است. این جریان معتقدند می‌توان با ریاست بر مجلس خبرگان، ایران را از تب انقلاب خارج کرد. 

نیویورک تایمز نیز در همین باره اعلام می‌کند: دستیابی به یک توافق نهایی سرآغاز یک بحث و مناقشات است نه پایان آن، ایران باید مشخص کند که می‌خواهد هم‌چنان کشوری انقلابی بماند یا راه عادی‌سازی را در پیش بگیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۹۲ با یک جمله نورانی و الهی فرمودند: من انقلابی‌ام، دیپلمات نیستم، خط بطلانی بر پایان یافتگیِ تفکر انقلابی‌گری کشیدند و فرمودند: تا زنده هستیم مبارزه است و پایداری کنید، که این وعده الهی است کسانی که استقامت و پایداری در راه خدا داشته باشند، پیروزند. 

دشمن سعی می‌کند روحیه انقلابی را حرکتی افراطی و تُند معرفی کند و درصدد است که شعار اعتدال را، شعاری در راستای تضعیفِ روحیه انقلابی توده مردم قرار دهد. رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزاران نظام فرمودند: مراقب باشید جریان‌های مؤمن را با شعار اعتدال کنار نزنند، و… نیروهای جوان، انقلابی، متدین، با نشاط در ادارات را …، در اولویت قرار دهید. راحت‌طلبان و زراندوزان که دنبال منافع اقتصادیشان هستند درصددند با شعار جهانی‌سازی و تنزل از شعارهای انقلاب و اسلام، به قدرت و ثروت دست یابند، بدین منظور به‌بهانه تعامل با غرب، و برقراری رابطه با آمریکا، چوب حراج به دستاوردهای هسته‌ای زده و علی‌رغم مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب و اعلام عدم خوشبینی به مذاکرات و غیر قابل اعتماد خواندن آمریکایی‌ها، متأسفانه جریان اعتدال چهاردست‌وپا به دنبال غرب تاخته و با خفت، کاسه گدایی دردست گرفته، به‌امید اینکه رحم‌شان بیاید و شندرغازی از پول‌های به‌سرقت رفته خودمان را به ما پس دهند. 

تفکر انقلابی براین اعتقاد است غرب و در رأسش آمریکا مستکبر است و حق و قانون سرش نمی‌شود و جز زبان زور، زبانی را نمی‌فهمد. پس در برابر غرب، دیپلماسی انقلابی و تهاجمی جواب می‌دهد نه دیپلماسی انفعال و اعتدال. دیپلماسی انقلابی و جهادی توانسته است موانع را یکی پس از دیگری از مسیر حرکت انقلاب بردارد و با فتحِ قله‌های پیشرفت در زمینه تولید علم، نانوها، هوا – فضا، سلول‌هایی بنیادین، تولید رادیو داروها و …… رتبه‌های تک رقمی جهان را، به‌خود اختصاص دهد و به صدور انقلاب به کشورهای سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، یمن، بحرین و ….. بپردازد و اسرائیل غاصب را به خاک مذلت بکشاند. 

امروز دیپلماسی انقلابی است که گزینه نظامی را برای همیشه از روی میز مستکبران به زیرمیز کشانده نه دیپلماسی اعتدال، امروز تولید موشک‌های بالستیک و پهبادهای سحرآمیز است که دشمن را به زبونی و خواری کشانده و با دریوزگی درپی ادامه مذاکرات است و هر وقت احساس می‌کند مذاکرات به بن‌بست یا شکست نزدیک می‌شود با ترفندی خاص ما را به ادامه مذاکره ترغیب و تحریک می‌نماید. 

مسئولین باید بدانند، که روحیه انقلابی و تهاجمی امام‌گونه در برابر آمریکای مستکبر و قلدرمآب جواب می‌دهد، نه دیپلماسی خنده و اعتدال. چون اسلام به ما آموخته است؛ تکبر نزد متکبرین و مستکبرین، عبادت است و تواضع و کوتاه آمدن در برابر آنها ذلت و خواری.

*رجا، حجت الاسلام جلالی

اخبار مرتبط