پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

نمایش هشت اثر جهانی یونسکو در دزفول

هشت اثر صنعت خراطی دزفول که به ثبت جهانی رسیده در جشنواره آیینی ، سنتی و فرهنگی آوان تا ارگان در محل بوستان دولت دزفول به نمایش در آمد.

به گزارش دزمهراب ،عبدالرحیم فروتن هنرمند و صنعتگر خراط دزفولی و دارنده مهر اصالت یونسکو در سال 2012  گفت:آثار به نمایش در آمده در این جشنواره شامل هفت کاسه برای سفره هفت سین می باشد که از چوب ساخته شده اند.

وی اثر شاخص به نمایش در آمده در این نمایشگاه را ظرف شکلات خوری سه طبقه عنوان کرد و افزود: این اثر به عنوان طرح برتر یونسکو در سال 2011 میلادی شناخته شده است.

فروتن افزود:یکی از آثار خراطی دزفول در سال 88 دیگری ، در سال 90 و در سال 93 نیز شش اثر در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.

وی اظهار کرد:آثار هنری متعددی هر دو سال یکبار از سراسر دنیا جمع آوری و به سازمان آموزشی ، علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو ) ارسال می شود که کارشناسان این سازمان بهترین اثر و طرح را شناسایی و نشان مرغوبیت به آن اعطا می کنند.

این هنرمند خوش ذوق دزفولی 53 سال سن دارد و حدود 39 سال است که در رشته خراطی مشغول به فعالیت است و این صنعت را از اجداد خود به ارث برده است.

مهر اصالت یونسکو با هدف حمایت از صنایع دستی و اشتغال زایی به مهمترین طرح ارائه شده در جهان در زمینه صنایع دستی اهدا می شود.

غرفه خراطی عبدالرحیم فروتن در جشنواره آیینی ، سنتی و فرهنگی آوان تا ارگان در بوستان دولت دزفول مورد استقبال بازدید کنندگان به ویژه مسافران نوروزی قرار گرفته است.

در گذشته حدود 60 نوع حرفه دستی در دزفول وجود داشته که در ۵۰۰ کارگاه توسط دو هزار استاد کار صنعتگر تولید فعالیت داشتند.

بافندگی ، نمدمالی، سفالگری،ساخت زیورآلات ، سنگ تراشی، کاشی، خراطی، محصولات حصیری ، فرآورده های چرم و پوست، بافتنی، قلم زنی، معرق کاری و چاپ سنتی از جمله صنایع دستی دزفول بوده که برخی منسوخ شده است.

خراطی هنر شکل دادن و طراحی روی چوب است و پیشینه آن در دزفول تا 400 سال نیز تخمین زده می شود.

انواع کاسه ، قندان و گلدان و نیز منبر و ضریح چوبی توسط هنرمندان خراط دزفولی تولید می شود.

دزفول در شمال خوزستان از ظرفیت بالایی در زمینه صنایع دستی برخوردار است به طوریکه برخی صنایع دستی این شهرستان قابل عرضه در بازارهای جهانی است.

ایرنا

انتهای پیام /*

اخبار مرتبط