پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

هر کسی را خبرنگار نخوانیم

همه ساله در ۱۷ مرداد ماه مراسمی تحت عنوان روز خبرنگار برگزار و از تعدادی دست اندرکاران مطبوعاتی بخصوص خبرنگاران رسانه ها و جراید محلی و کثیر الانتشار تجلیل و قدردانی می شود، که این خود جای تقدیر و تشکر دارد و امید است تداوم و استمرار داشته باشد.

اما آنچه مهم است که باید مد نظر و تامل قرار گیرد و اکثر مواقع فراموش می شود، شان، مرتبه، اعتبار و ارزش خبرنگار و کار خبری و رسالت خبرنگاری است؛ چرا که بعضی از افراد که فقط عنوان خبرنگاری را یدک می کشند، فقط و فقط در این مراسمات و تجلیل هاست که سر و کله آنها پیدا می شود و یک شبه خبرنگار تمام عیار شده و در مقابل دوربین ها رفته و ژست خبرنگاران حرفه ای بخود می گیرند، و پس از گرفتن لوح تقدیر و هدیه، در سال بعد و روز خبرنگار دوباره سر و کله آنها پیدا میشود! و همین مسئله باعث زیر سوال رفتن شان و مرتبه و اعتبار خبر، و رسالت خبرنگار میگردد؛ و باز همین مسئله باعث شده تا مسئولین و متولیان امر، کار و وظیفه ی خود را در قبال این قشر محروم و زحمتکش فراموش کنند؛ و فقط با تجلیل و اهداء هدیه در روز خبرنگار، مسئله را تمام شده فرض کرده و تا سالی دیگر و روز خبرنگاری دیگر…

اگر نبود مجاهدت، فداکاری و جانفشانی شهید اهل قلم و مطبوعات و خبرنگار مظلوم شهید محمود صارمی، آیا روز خبرنگار به وجود می آمد؟ ما شاکریم که این روز هم ﺛمره ی خون شهیدان (شهید صارمی) است.

پس باید قلم را پاس داشت، باید برای قلم و خبر و رسالت خبرنگار ارزش قائل بود، بدانیم که چه خون های پاکی در راه رسالت قلم ریخته شده و باید بدانیم که پا جای پای چه کسانی میگذاریم و حرمت قلم و بخون خفتگان قلم را پاس بداریم، و خبرنگار را در حد خبر بیار محسوب نکنیم، و اساسا” هر کسی را خبر نگار نخوانیم، و اگر روزی هست برای خبرنگار، آن هم با این حرفه ی سخت و طاقت فرسا، به فکر روزی این قشر محروم نیز باشیم.

خبرنگار تنها فردی است در جامعه، که علاوه بر دغدغه خود، اضطراب و دغدغه و مشکلات جامعه را به عنوان حافظ حقوق جامعه و مردم بهمراه دارد.

پس وقت آن نرسیده به وضعیت معیشتی و مشکلات کاری و حرفه ای این قشر از جامعه که دوام و قوام مطبوعات و رسانه ها و خبرها به وجود آن ها بستگی دارد، رسیدگی شود؟

امروزه یکی از ابزارهای قوی برای مقابله با جنگ نرم دشمن ، اطلاع رسانی شفاف است، و اصحاب رسانه رسالت سنگینی بر دوش دارند.

خبرنگاران با ایفای نقش صحیح خود میتوانند جامعه را به سوی پیشرفت سوق دهند و از مسائل حاشیه ای پرهیز کنند. خبرنگار باید دنبال خبر باشد نه خبر دنبال خبرنگار…

در پایان هم ذکر چند نکته در رابطه با روابط عمومی ها، خالی از لطف نیست:

  • روابط عمومی به عنوان یک پل ارتباطی بین مدیران و مردم است.
  • وجود روابط عمومی در یک مجموعه بعنوان عامل انتقال دهنده اهداف و اقدامات مدیران و همچنین حرفها و خواسته های مردم به مسئولان، از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • بعضی از مسئولین وجود روابط عمومی را تنها وسیله ای در راستای برقراری ارتباطی یک طرفه از سوی خود با مردم میدانند.
  • نقش عمده روابط عمومی، کاهش و نزدیک کردن اذهان عمومی به واقعیت در سازمانهاست.
  • هوش و زیرکی از خصوصیات ضروری روابط عمومی است.

* پیشکسوت روابط عمومی، رسانه و مطبوعات

اخبار مرتبط