ارتش رژیم بعث صدام تجاوز به خاک ایران را در ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۵۹ در حالی آغاز کرد که با نزدیک شدن به رودخانه کرخه در غرب شهرستان دزفول بیم آن می رفت که شهر دزفول به اشغال
دشمن در آید.
در این شرایط سخت و بحرانی کمتر کسی تصور میکرد مردم دزفول در طول هشت سال در شهر صبور و پایدار بمانند و فرزندان رشید خود را نیز به جبهه اعزام کنند.
ارتش بهث عراق به سرکردگی صدام در طول هشت سال جنگ تحمیلی ۱۷۶ موشک دور برد فراگ هفت و اسکاد بی به شهر دزفول پرتاب کرد همچنین هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع این شهر فروریختند و از سویی آتش بارهای عراق ۵۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف شهر پرتاب کردند.
در شهر دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس حدود ۱۹ هزار واحد مسکونی ، تجاری ، آموزشی و مذهبی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دید.
مردم مقاوم دزفول در طول جنگ تحمیلی با تقدیم ۲۶۰۰ شهید ، چهار هزار جانباز ، ۴۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی جاودان ساختند.
* اولین حمله هوایی عراق به دزفول
دقایقی از ظهر ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۵۹ گذشته بود که باند فرودگاه پایگاه چهارم شکاری دزفول توسط جنگنده های متجاوز ارتش بعث عراق بمباران شد.
در این روز نیروی هوایی عراق پادگان های نظامی مستقر در دزفول را بمباران کرد و نیروی زمینی عراق نیز به پاسگاههای مرزی حمله کرد.
*سرنگونی دو میگ عراقی و پرواز ۱۶ فانتوم از پایگاه دزفول
اول مهر ۱۳۵۹
آتشبار ضد هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دومیگ عراقی را که قصد بمباران پایگاه چهارم شکاری دزفول را داشتند سرنگون کردند.
خلبان یکی از میگ ها سوخت و دیگری توسط پاسداران انقلاب اسلامی دزفول دستگیر شد.
حمله میگ های عراقی در ساعت ۱۱ صبح و ۱۶ و ۲۰ دقیقه عصر انجام شد و به دنبال این حمله ۱۶ فانتوم از پایگاه چهارم شکاری دزفول بر خاسته و مواضع جنگی عراق را بمباران و سلامت به پایگاه بازگشتند.
۲ مهر ۱۳۵۹
تاسیسات نظامی اطراف دزفول توسط هواپیماهای عراق بمباران شد و نیروی هوایی ایران علاوه بر ردیابی هوایی در فضای ایران از یگان های ارتش پشتیبانی کرد.
۳ مهر ۱۳۵۹
عراق قصد تصرف شهرهای دزفول و اندیمشک را دارد.فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز به تیپ ۲ زرهی دزفول دستور می دهد چهار دستگاه تانک ام ۴۷ را در کرانه شرقی رودخانه کرخه در موضعی مناسب مستقر کند تا در صورت عقب نشینی نیروها این تانک ها دشمن را در غرب رودخانه متوقف نمایند.
۴ مهر ۱۳۵۹
در ساعت پنج و سی دقیقه تیپ های ۱۷ و ۴۲ از لشکر ۱۰ زرهی عراق در شمال و جنوب جاده عین خوش – دزفول گسترش یافته و پیشروی خود را اغاز نمود و دشمن موفق شد ۲۰ کیلومتر پیشروی کند و در مقابل نیروهای ایران در دشت عباس متوقف گردید.
*اولین حمله توپخانه عراق به دزفول
۵ مهر ۱۳۵۹
شهر دزفول در پنجم مهر ۱۳۵۹ مورد اولین حمله گلوله های توپخانه ارتش عراق قرار گرفت.
*اولین حمله هوایی عراق به دزفول
در ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه یازدهم مهرماه چهار فروند میگ عراقی به دزفول حمله کردند و بمب های خود را در حوالی میدان مثلث و خیابان کشاورز فروریخته حدود ۲۰ نفر را شهید و ۶۴ نفر مجروح و ۱۶ منزل مسکونی ویران شد.
گزارش خبرگزاری پارس از وضعیت شهر دزفول
خبرگزاری پارس ( خبرگزاری جمهوری اسلامی ) طی گزارشی از شهر دزفول در تاریخ ششم دی ماه ۱۳۵۹ نوشت : دزفول با اینکه بارها هدف موشک های فراگ و موشک های دور برد دشمن قرار گرفت ، یکی از موفق ترین شهرها از لحاظ بسیج عمومی و ترویج روحیه مقاومت و ایثار بوده است.
بافت اجتماعی و فرهنگ مذهبی عامل وحدت و همبستگی بی نظیری در میان اهالی بوده و این شهر را به یک پایگاه مقاومت علیه دشمن تبدیل کرده است.
علیرغم همه مشکلات مردم این شهر خود را برای مقاومت همه جانبه در برابر دشمن مهیا ساخته اند….۶۴۸/
برگرفته از کتاب:یک شهر دو جبهه یک خاکریز
نوشته عبدالامیر مطیع رسول