دزمهراب – محمدرضا صفاپور : چند سالی است که با جای گرفتن عنوان روز مقاومت و پایداری و روز دزفول در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، برنامههایی به این مناسبت در دزفول، تهران، اهواز و برخی از شهرهای کشور اجرا میگردد.
در تکریم حماسهی بیبدیل مردم دزفول در رسانهها برنامه پخش میشود و مطالبی منتشر میگردد. اما به راستی آن ویژگیهایی که موجب نمونه شدن دزفول در سالهای دفاع مقدس در مقایسه با سایر شهرها بود، چه بود؟
1) عدم تخلیه شهر در حالی که متجاوزان تا کمتر از 20 کیلومتری آن رسیده بودند.
2) اعزام رزمندگان پرشمار از این شهر جهت مقابله با لشکریان بعثی (حدود یک لشکر و صدها فرمانده و رزمنده در سایر یگانهای نظامی).
3) بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ در خلال سالهای دفاع مقدس.
4) پذیرایی از یگانهای سایر استانها و رزمندگان آنها در طول جنگ تحمیلی.
5) ارسال کمکهای فراوان نقدی و غیرنقدی برای رزمندگان.
6) و …
این نکته مهمی است که در سالهای گذشته مورد غفلت و بیتوجهی نسبی قرار گرفته است. نباید فراموش کرد در هنگامه حملات متجاوزان به محلات شهر دزفول، این مردم شهرهای حومه دزفول بودند که با آغوش باز مردم جنگزده را در خانه خود جای میدادند . چه روستاهایی که بیش از جمعیت شان مهاجرین جنگزده دزفولی را در درون خود جای میدادند و از آنها پذیرایی میکردند.
اگر به گردانهای خطشکن دزفول و لشکر پیروزمند 7 حضرت ولیعصر(عج) افتخار میکنیم، نباید فراموش نماییم که درصد بالایی از این حماسهسازان از اهالی حومه و روستاهای دزفول بودند و گواه این حقیقت شهدای والامقام برخی روستاها (شهرهای جدید) است که از شهدای برخی شهرهای آن دوران ایران اسلامی پرشمارتر میباشند. و چه سرداران و فرماندهانی که از آن روستاها در دوران دفاع مقدس حماسه آفریدند.
نگارنده فراموش نمیکند که در ماههای ابتدایی جنگ وقتی براثر شدت حملات موشکی و توپخانهای نانواییهای دزفول تعطیل شده بود، تعدادی وانت حامل نانهای اهدایی مردم روستاهای دزفول در شهر میگشت و به مردم نان میداد. و به این افتخارات روستاها و حومه باید ارسال صدها کامیون کمکهای اهدایی برای رزمندگان اسلام در طول جنگ تحمیلی را اضافه نمود.
بنابراین شایسته است در بزرگداشت چهارم خرداد، تمام شهرستان دزفول به عنوان صاحبان این افتخار ملی (مقاومت و پایداری) مورد توجه قرار گیرند و در برنامهریزیهای این مناسبت بیش از پیش به این حماسهسازان گمنام توجه گردد.
حتی اگر روستاهای دوران دفاع مقدس که اکنون شهر شدهاند، به شهرستان تبدیل شوند، اما افتخار فداکاریها و حماسههای آن دوران در مناسبتهای دفاع مقدس به ویژه 4 خرداد میبایست گرامی داشته شود و در ویژه برنامههای این ایام باید از افراد شاخص این مناطق از شهرستان دزفول یاد و تقدیر گردد . مشارکت پیشکسوتان و مسئولین این مناطق در برنامه ریزی های ویژه چهارم خرداد از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه ستاد چهارم خرداد دزفول قرار گیرد.
والسلام
محمدرضا صفارپور