پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر و فرماندهان شهید دزفول برگزار شد

به گزارش دزمهراب مراسم بزرگداشت سرلشگر شهید احمد سوداگر و شهدای دزفول با حضور خانواده معظم شهدای دزفول و جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران روز گذشته در فرهنگسرا بهمن برگزار شد.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

مهدی محمد باقری ضمن عرض خیر مقدم به خانواده شهدای شهر مقاومت و پایداری با اشاره به مطالب فوق گفت: حاج احمد سوداگر، مجاهد خستگی ناپذیر دفاع مقدس، اندیشمند عرصه تثبیت و توسعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مجاهدی دلیر بود که شاید جز شهادت مزد و پاداشی برای خدماتش متصور نمی شد و در آخر به این فیض عظیم دست یافت.

محمد باقری مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران در یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری(امروز زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست) گفت: چرا در سیره عملی امام راحل نگاه خاص و اندیشه ژرفی در حوزه ایثار و شهادت شاهد هستیم؟ چرا تلاش دشمنان جهان اسلام به این معطوف شده که موضوع جهاد و ایثار از گفتمان انقلاب اسلامی دور شود؟ دلایل بسیاری را می تواند عنوان کرد.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

مدیر اداره کل ایثارگران شهرداری تهران با اشاره به مسئله انسانی از خود گذشتگی در مقوله شهادت و جانثاری گفت: نگاه انسانی به مقوله از خود گذشتگی است. فردی که برای حفظ امنیت دیگران از جان خود که بالترین سرمایه انسانی اوست می‏گذرد و در گفتمان جوامع انسانی کشته، مجروح و یا اسیر می شود و آزاده زیستن را از دست می دهد در نگاه جوامع انسانی به خاطر امنیتی که به خاطر او دارند مورد توجه قرار می گیرند. البته این مقام سطح پایینی از مسئله ایثارگری است. طبیعی ست که شاهد هستیم که جوامع غربی به این قشر از جامعه توجه ویژه دارد اینکه ما چقدر توانستیم مثل آن ها به ایثارگران عزیز خدمات بدهیم را از شما باید بپرسیم.

وی با اشاره به نگاه دوم از نظرگاه اسلام به مسئله ایثار و شهادت ادامه داد: از نگاه اسلامی و مذهبی این موضوع مورد توجه همیشگی است. ریشه ایثار و شهادت در روزهای شروع نهضت پیامبر مکرم اسلام(ص) را شاهد هستیم. آن زمانی که کفار مکه با شکنجه سعی داشتند مسلمین را از پیامبر دور و منحرف کنند. و این اتفاق پس از تشکیل حکومت اسلامی نیز جاری و ساری است. اما مردم با یاری پیامبر مکردم اسلام در غزوات متعدد باعث پیروزی های و فتح مکه را رقم می زنند. وقتی تاریخ را می نگریم شاهدیم که در زمان امامت امام علی(ع) مسلمین ایشان را حمایت نمی کنند.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمدرضا سنگری نیز گفت: سلام خدا بر 2600 شهید بزرگ شهر دزفول دارالمومنین بلد طیب که در 2700روز مقاومت شهری که در عرصه مقاومت هستی خود را عاشقانه تقدیم کرد. شهری که پا داد، اما پایدار ماندند. چشم دادند و روشن تر دیدند.

دست دادند بال پرواز در بهشت گرفتند. جان دادند و به جانان رسیدند. سرمایه آن ها در رگ های تاریخ جریان پیدا کرد. در حقیقت شهید به ما می آموزد خون در بیرون از رگ نیز می تواند جریان پیدا کند.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

سنگری با یادآوری رشادت های اهالی دزفول در دفاع مقدس گفت: دوستان ما که روزهای جنگ را ادراک کردند خاطرشان هست که شهر دزفول از طرفی در حال تشییع پیکر رزمندگان و از طرفی در حال اعزام رزمندگان به جبهه های نبرد بود. این تلاقی را بارها خود نظاره گر بوده ام.

در زمانی که کل کشور سه یا چهار لشگر بیشتر نداشت شهر کوچک دزفول به تنهایی یک لشگر داشت. دزفول در قیاس با اصفهان خیلی کوچک است اما می بینیم که برای دفاع از کیان ایران یک لشگر را تدارک می بیند.

حاج صادق آهنگران در یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر
وی ادامه با اشاره به شناخت انسان ها از طریق آموزه های دینی گفت: با دیدن چند تکیه گاه این شناخت محقق می شود. لحظات و نقطه های عطفی که لرزه بر جان آدمی می اندازد یکی از این راههاست. جوهر انسان را در وقت بحران و تنگنا ها می توان شناخت.

این نویسنده دفاع مقدس گفت: در شعب ابی طالب حضرت زهرا(س) وقتی عرصه بر او تنگ شده بود به خوبی مقاومت کرد. یاران گفتند توان مقاومت نداریم. خدیجه ای که ثروتنمد بود چنان برزانوی دخترش از دنیا می رود که حتی کفن برای تدفین وی نبود. نبی مکرم اسلام دستور داد تا با خارها بدن او را بپوشانید. فاطمه (س) را باید در این نقاط شناخت.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

این پژوهشگر حوزه دفاع مقدس با تبیین یکی از راه های شناخت شهدا گفت: وقتی در عرصه جنگ رزمندگان ما پیکر دوستان شهیدشان را که قطعه قطعه شده بود را جمع می کردند و پس از تشییع با صلابت به میدان های نبرد باز می گشتند باید بشناسیم.

محمد رضا سنگری راه دیگر شناخت انسان ها را اینگونه بیان کرد و گفت: راه دیگر شناخت انسان ها وقتی است که آن ها مسئولیتی می گیرند. یکی از مهم ترین مقاطع مهم آزمون های انسانی این عرصه است که تغییر نکند. بنده با سرادر شهید سوداگر زندگی کردم و بارها در کارهای ارزشمند علمی اش با او برخورد داشتم. او هرچه فراتر می رفت افتاده حال تر می شد. از قدیم گفته اند که درخت هرچه پربار تر افتاده تر است.

وی ادامه داد: وقتی حضرت علی اکبر(ع) وارد میدان نبرد شد در رجز خوانی هایش گفت: «اگر حقیقت کسی را می خواهید بشناسید در میدان جنگ می توانید به آن پی ببرید» پدران و مادرانی که فرزندان خود را به جنگ می فرستادند اینگونه بودند. مادر شهیدی به یکی از مسئولین گفته بود به امام نگویید که چند شهید داده ایم. بلکه از داشته هایمان بگویید که مبادا رنجیده شود.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه پدران مادران شهدا یک به یک از جمع ما پر می کشند گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری اینان گنجینه های جامعه هستند». در حقیقت ما میراث عظیم دفاع مقدس را از دست می دهیم. از برادران و خواهران نویسنده تقاضا دارم که ساقی باشیم و تشنگان فردا را جام بنوشانیم تا آن ها نیز این عزیزان را بشناسند.

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

یادواره «سرو سهی» ویژه بزرگداشت شهید احمد سوداگر

بسیج پرس

اخبار مرتبط