پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

ایجاد دفتر پژوهش های شهرداری / مشکل ما نبود زیرساخت فرهنگی است

با توجه به اهمیت فرهنگ بر زندگی ما و تاکید ویژه مقام معظم رهبری بر این مسله  ، سایت دزمهراب تصمیم گرفت که در یک مصاحبه صمیمی با معاونت محترم فرهنگی اجتماعی شهرداری دزفول ، جناب آقای روح اله بهشتی فرد به مناسبت یکساله شدن این معاونت داشته باشد که خدمت شما عزیزان ارائه می شود:

دزمهراب :ماجرای ایجاد معاونت فرهنگی شهرداری دزفول از چه زمانی آغاز شد؟

روح اله بهشتی فرد : در سال 91 قبل از اینکه جناب مهندس کرمی شهردار باشد ، دغدغه هم ما و هم شورای شهر دوره سوم بود این بود که یک ساز و کار فرهنگی برای شهرداری وجود داشته باشد ، چون شهرداری ها به هر حال ساز و کارشان از خدمات شهری فراتر رفته و موضوعات فرهنگی اجتماعی را در بر گرفته و نگاه ویژه ای در کل کشور و کلان شهرها به این موضوع دارند . دزفول هم از این قائده مستثنی نیست و خیلی بیشتر از این بایستی یک ساماندهی برای کارهای فرهنگی خودش   داشته باشند.

شهرداری ها چون بودجه مستقلی دارند و کار فرهنگی خیلی پر هزینه و پربازده هست و نیز زمان بر است خیلی راحت تر میتوانند این کار فرهنگی را انجام بدهند .

در شورای قبلی این اتفاق نیافتاد، ولی در شورای دوره چهارم از همان ابتدا موضوع فرهنگی در دستور کار قرار گرفت و یکی از خواسته های آنها برای انتخاب شهردار موضوعات فرهنگی بود. . پس با حضور مهندس کرمی نژاد این حرکت اتفاق افتاد و معاونت فرهنگی شهرداری در اولین قدم راه اندازی شد.

شرح وظایفی هم تدوین گردید که به شورا ارسال شد و اقای شهردار و دوستان دیگر در 28 /12 / 92 مصوب و تائید کردند  و قرعه هم بنام بنده افتاد که این مسئولیت سنگین را به دوش بکشم.

کار فرهنگی اجتماعی خیلی کار گسترده ای است پس خیلی هزینه بر ، به هر حال کار خیلی سختی است ما هم به اندازه وسعمان و توانمان وحتی بیشتر از توانی که داشتیم کار کردیم.الحمدالله با رضایت نسبی  از مسئولین و مردم همراه هست ولی قطعا کم وکاستی هایی هست  که زمان میخواهد تا برطرف بشوند.

دزمهراب- روح اله بهشتی 3

 اساس نامه معاونت رو چه کسانی نوشته اند؟

اساس نامه ای نیست! شرح وظایف است. اساس نامه برای سازمان ها و نهادهاست. یک شرح وظایفی برای ما مشخص است که به شورا هم برنمیگردد.

ما در اصل شرح وظایفی را از شهر های بزرگتر گرفتیم و بومی سازی کردیم و توسط یک دسته از مشاورین فرهنگی که خود بنده داشتم و با نیرو های فرهنگی شهر هم  در میان گذاشته شد و این شرح وظایف که وجود دارد  و ما داریم روی این قضیه کار و برنامه ریزی میکنیم.

سابقه شما پیش از این سمت چه بوده است؟

اکثر بچه های دزفول سابقه آنها از مسجد شروع میشه ما هم سابقمون از دوران کودکی تو کارهای فرهنگی بوده به هر حال عضو جلسه و مسئول جلسه بودیم و هم مسئول فرهنگی مساجد و حسینیه های مختلف در سطح شهر بودیم و کارهای مختلفی انجام داده ایم و بیگانه با کار فرهنگی نبودیم، با توجه به اینکه تحصیلاتم بیشتر در زمینه ورزش بوده و ورزش هم موضوع اجتماعی هست و بعضا فرهنگی.

حوزه فرهنگ هم خیلی گسترده است ما فرهنگ را در حوزه مذهب و هنر نباید ببینیم. فرهنگ حوزه ای بسیار گسترده است و شاخه های بسیاری دارد و هیچکس هم نمیتواند بگوید من در کل شاخه ها در اصل تخصص دارم ، این یک موضوع مدیریتی است و اول هنر ما این است که بتوانیم مشاورین خوبی در حوزه های مختلف داشته باشیم و از آنها استفاده کنیم .

باتوجه به اینکه کار فرهنگی در دزفول متولیان فراوان دارد در راستای ایجاد نقش هم محوری با سایر نهاد ها چه تدبیری اندیشیده اید؟

نه اینکه کار فرهنگی در دزفول حاشیه دارد بلکه در تمام کارها حاشیه هست در حوزه فرهنگی یک مشکل که هست هر کسی که احساس کند کاری دستش هست یا یک جایی فعالیت میکند ، خودش را صاحب نظر در تمام موضوعات می داند حالا چه حوزه فرهنگ چه حوزه اجتماعی چه حوزه فنی تخصصی؛ در خصوص اظهار نظر،  باید ما منوط به صحبت های کارشناسان بدانیم نه اینکه کسی که خودش را کارشناس می داند.

با تمام نهادهای فرهنگی تعامل دارم به جرات میتوانم بگویم هیچ نهاد فرهنگی یا هیچ ساختار فرهنگی حتی کوچک مثل مسجد یا انجمن یا یک سازمان بزرگ مثل سپاه یا اداره ارشاد و…. نبوده که با انها همکاری نداشته باشیم و مثلا کمکی از ما بخواهند و ما کمکشان نکرده باشیم و برنامه ای با آنها مشترک انجام نداده باشیم

ما بیش از 110 – 120 برنامه مشارکتی با نهاد ها و انجمن ها مساجد حسینیه ها و هیئت ها داشته ایم والبته این کمک ها هدفمند و در راستای اهداف خاصی با برنامه ریزی بوده است. چون ما درکارهای فرهنگی زیر ساخت های فرهنگی در شهر نداریم مثل فرهنگسرا ، سرای محله ، ساختمان های فرهنگی و ورزشی و….. به هر حال مجبور هستیم از نهاد های فرهنگی خود جامعه کمک بگیریم این نهاد های مردمی یا دولتی مقداری از کارها را انجام می دهند .

چه برنامه هایی انجام داده اید و چه برنامه هایی در دست اجراست؟

ما چند برنامه کلی داشتیم که در شرح وظایف هست چون یکدفعه ما شروع کردیم برنامه ها رو به صورت کلیات تعیین کردیم و جزییات از پیش تعیین شده نبود که مثلا جزییات رو از قبل بدانیم و انجام دهیم.

معمولا برنامه ریزی ها رو سه ماهه یا دوماهه انجام میدهیم و شروع به کار میکنیم.بعضی از برنامه ها هم یکساله انجام میشوند مانند همایش ملی حقوق شهروندی با همکاری دانشگاه ها.

در بحث ماهواره با مشارکت سپاه کارها و آموزش های خوبی انجام داده ایم.

ورود دانشگاه ها به کار های شهری و شهرداری چون از تحقیقات و پایان نامه ها میخواهیم استفاده کنیم و به همین دلیل دفتر پژوهش های شهرداری در حوزه فرهنگ و هنر و معماری زیبا سازی شهری راه اندازی کردیم وعموما از اساتید دانشگاه وصاحب نظر در این زمینه هستند استفاده میکنیم چون میخواهیم کار علمی کنیم وبا همفکری موضوعاتی مطرح میشود و بررسی میشود و انتظار داریم به نتایج خوبی برسیم و پیاده سازی کنیم.

درحوزه اجتماعی از اساتیدی دعوت شده شورا هم پیشنهاداتی داده که یک کارگروه اجتماعی درست شود چون شهر ما یک شهر فرهنگی است و مشکلاتی هم داریم و دهه به دهه مشکلات جدیدتری برای خانواده ها و جامعه ایجاد میشود که باید با یک دید علمی و تجربی برسی شود و راهکار داه شود و اجرا شود.

در حوزه فرهنگی هم کارگروهی تشکیل دادیم که عمدتا از جوانان استفاده مینم چون الان دغدغه ما جوانان هستند و بیشتر کار فرهنگی روی دوش اینهاست و همچنین از اساتید و مشاورین استفاده میکنند و مسائل و مشکلات را بررسی میکنند.

یکی از حوزه هایی که ما در آن ورود کردیم جذب گردش گر است با توجه به اینکه متولی دارد ولی به دلایل مختلف به انها کمک میکنیم و در این زمینه با توجه به شرایط شهر که صنعتی نیست کارهایی مانند چاپ کتاب ، بروشور و فیلم های تلویزیونی و…

در ورزش هم وارد شده ایم که در کار فرهنگی ورزشی در سطح لیگ کشور کار میکنند. تا بتوانیم شور و نشاط را برای جوانان به ارمغان بیاوریم.

دزمهراب- روح اله بهشتی 4

در حوزه فرهنگی چه مشکلاتی  پیش رو داشته اید؟

مشکل اصلی این است که این حوزه نوپاست و خودمان برنامه ریزی کردیم وباید فرصت داده شود تا تربیت نیرو کنیم.

مشکل دوم هزینه است که به این حوزه توجه خیلی کمتری میشود چون دید نسبت به شهرداری، خدماتی عمرانی است.،البته کار کرده ایم خیلی بهتر شده است و نظر مثبت اقای شهردار را داریم ولی هنوز بودجه و هزینه ای را که برای وسعت کار نیاز داریم تخصیص نداده اند.

مشکل بعدی کمبود نیروی متخصص در این حوزه است و ما مجبوریم از شهرهای بزرگتر دعوت کنیم یا دزفولی هایی را پیدا کنیم که در شهرهای دیگر فعالیت میکنند استفاده کنیم .نباید راهی را که دیگران رفته اند دوباره برویم بلکه باید از تجربه دیگران استفاده کنیم.

مشکل دیگر نبود زیر ساخت فرهنگی در شهر است ما لازم داریم در شهر فرهنگسرا و سرای محله داشته باشیم تا برنامه های کلان خود را اجرا کنیم.

با توجه به امتیازاتی که فرمودید به نظر خودتان چقدر موفق بوده اید :

با توجه به برنامه ریزی و فرصت و اجرا برنامه ها باید مردم و متخصصین به ما نمره بدهند ما طبق وسعی که داشتیم کار کردیم و حتی شده بیشتر وقت گذاشته ایم چون کار، کار جهادیست و باید شور و اشتیاق داشته باشیم.

نظرتان در مورد پیوست فرهنگی که رهبری به آن اشاره میکنند چیست؟

من دقیقا با این حرف موافقم که رهبری اعلام کرده اند باید پیوست فرهنگی داشته باشیم. ما در تمام کارها حتی مذهبی هم پیوند داشته ایم و بخاطر این در خیلی از کارها ورود کرده ایم که از نظر برخی دخالت هست. ولی به عنوان کمک بوده است. ان شاءالله تمام تلاش ما این است که این حرف به عمل تبدیل شود.

با توجه به اینکه دزفول شهری در حال توسعه است برای جلوگیری از طبعات فرهنگی چه برنامه ای دارید؟

شهرهای در حال توسعه به هر حال مهاجرت در آنها هست مهاجرت با آداب و رسوم مختلف و لهجه های مختلف ! و تلاش ما این است که سنت های فرهنگی اسلامی حسنه را در آن حفظ کنیم . شهری با سابقه حدود 5 هزار سال شاید جزو اولین شهرهای شهرنشین جهان باشد که سابقه شهری با سابقه سیاسی اجتماعی فرهنگی و دارای سابقه خوب و روشن است.

وظیفه ما این است با احترام متقابلی که نسبت به فرهنگ های دیگر داریم ، ولی فرهنگ ما فرهنگ دزفولی است و از غنای بیشتری برخوردار است وریشه مذهبی را در آن میتوان دید و بعضا فرهنگ های مختلف در فرهنگ ما هضم شده اند. ما هم تلاش مان را بر احیای این فرهنگ می گذاریم

نظرتان در مورد حواشی لغو کنسرت ها چیست؟

من متخصص مذهبی و موسیقی نیستم و اظهار نظرم اجتماعی است و تخصصی نیست .در جامعه، بیشتر مردم غالب فرهنگ خاصی دارند و موسیقی در فرهنگ ما عجین شده است و برگرفته از فرهنگ اسلامی است مردم هم نظر مثبتی دارند، در سایت ها و محافل دیده اید . ولی بهتر است موسقی سنتی خودمان را حفظ، تقویت و گسترش دهیم تا جایش را به موسیقی مغایر ندهد که تا الان موفق نبوده ایم.

در شهر های مذهبی هم کنسرت اجرا میشود ولی چگونگی اجرای ان مشکل ماست

خود کنسرت صرفا مشکلی ندارد وبا یک برنامه ریزی صحیح میتوان آن فضا را کنترل نمود تا اتفاق خلاف عرف نیفتد و با توجه به فرهنگ شهر میتوان با برنامه جلوی آنرا گرفت و نباید گفت چون ممکن است اتفاقی بیفتد نباید باشیم.

ما باید اجازه اجرا را بدهیم ولی در چارچوب عرف و قانون، چه بسا در جشن ها ما از خوانندگان کشوری هم استفاده میکنیم و مشکلی هم پیش نمی آید. چه بسا با این کار مشکلاتی هم برداشته شود چون نیروی جوانی جایی تخلیه و کنترل شود.باید برای جذب جوانان با هنرمندی از این انرژی استفاده کرد و آنرا کنترل کرد.

اگر بزرگان شهر مایل باشند ماهم میتوانیم به اجرای خوب آن منجرو شویم البته اگر کنترل صورت گیرد.

دزمهراب- روح اله بهشتی 2

رابطه شما با علمای شهر چطور است ؟

من خودم جزو خانواده های مذهبی شهر بودم و ارتباط داشتیم و ارادت و ارتباط ویژه ای با علمای شهر نظیر خانواده های حاج آقای قاضی ، بیگدلی ، نبوی و سبط شیخ انصاری داریم  و حتی موضوعاتی را با آنها در میان می گزاریم و در موضوعات فرهنگی و مذهبی من با جامعه علما ارتباط خوبی دارم.

اما گلایه ام از حوزه های علمیه شهر این است که روحانی پرجذبه و همه گیر کم داریم چرا ما باید از شهرهای دیگر روحانی بیاوریم؟

ما دوست داریم روحانیت وطلبه ما با جامعه بیشتر ارتباط برقرار کند .

در کارها و ویژگی هایی که گفتید به مسجد زیاد اهمیت دادید مشاور مذهبی شما کیست؟

شخص ثابتی در این زمینه ندارم و در موضوعات مختلف از اشخاص مختلف کمک میگیرم مثلا در موضوعی با دفتر رهبری، دفتر امام جمعه و مثلا آقای ریاضی که عضو شورا و از بچه های مسجدی هست کمک میگیرم.

هماهنگی شما و شورای شهر چگونه است؟

شورا کلیات را برای ما مشخص میکند گاهی هم روی موضوعی تاکید میکنند و گفته میشه که کار در کمسیون فرهنگی انجام شود. ولی اکثر کارهایی را انجام میدهیم چون شورا نماینده مردم هستند و حرفشان نظرات مردم هست پس هر جا نظری میدهند ما آنها را سرلوحه کار خود قرار میدهیم و اعمال میکنیم. کمسیون فرهنگی شورا هم به ما لطف میکند و به من کمک میکند، حتی اگر نظر آنها نبوده باشد.

امسال وارد انتخابات مجلس شورای اسلامی میشویم معاونت فرهنگی چه نقشی میتواند داشته باشد؟

ما باید مردم را تشویق به شرکت در انتخابات کنیم کار اصلی ما این است که مردم را پای صندوق های رای بیاوریم و از شخص خاصی نباید حمایت کنیم. باید دعوت از همگان کنیم برای حضور، کل سیاست ما این است ماطبق نظر رهبری، دولت و مردم کار میکنیم و در سال هم دلی و هم زبانی دولت و مردم باید بیشتر کار کنیم و این امر را محقق کنیم.

و اما صحبت پایانی ؟

صحبتی که هست با همکاران خودم در حوزه رسانه با توجه به اینکه من عضو هیئت مدیره سایت دز ان ان هستم با بلوغ فکری بیشتر خود رویه خود را نیز تغییر میدهم و تمام تلاش خود را در راه تعامل و حمایت از مسئولین میکنم و هرجا مشکل و کم کاستی ببینم کمک میکنم و حرکتم را از حاشیه سازی و ایجاد مشکل دور میکنم  چون شهر ما شهر در حال توسعه است و سرمایه گزاران زیادی به شهر می آیند باید آرامش را برای آنها ایجاد کنیم و خود من اگر اتفاق ناگواری برای مسئولی می افتد سعی میکنم در محیط های رسانه ای و غیره انتشار ندهم.

پیشنهاد من این است که از جوانان استفاده کنند انقلاب ما انقلاب جوانان بود کارهای بزرگی انجام دادند باید به جوانان فرصت بدهیم هرچند که خود من هم از مدیران جوان هستم ، چون آینده از آن ماست با تذکرات خود ما را یاری کنند و راهکار و پیشنهاد سازنده دهند نه انتقاد بدون پیشنهاد! ما منتظر پیشنهاد سازنده آنها برای شهری آباد و فرهنگی هستیم.

اخبار مرتبط