پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

10 میلیارد ریال به محوطه باستانی جندی شاپور دزفول اختصاص یافت

مدیر پایگاه گندی شاپور و ایوان کرخه گفت:با پیگیری نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ،سازمان برنامه و بودجه 10 میلیارد ریال اعتبار به محوطه جندی شاپور دزفول اختصاص داد.
به گزارش دزمهراب مدیر پایگاه گندی شاپور و ایوان کرخه روز شنبه افزود:با پیگیری های که انجام شد سازمان برنامه و بودجه 10 میلیارد ریال جهت محوطه جندی شاپور دزفول اختصاص داد که این اعتبار بر اساس اولویت بندی و نیازسنجی در این محوطه هزینه خواهد شد.
یعقوب زلقی افزود:در حال حاضر اولویت با انجام فعالیت های پژوهشی از جمله کاوش در محوطه باستانی جندی شاپور می باشد که پس از جذب اعتبار در حوزه های اولویت بندی شده هزینه خواهد شد. حفاظت و مرمت،تشکیل مرکز اسناد ، کتابخانه ،تامین نیروی انسانی،احداث موزه و مرکز طب سنتی و تامین وسیله نقلیه از دیگر اولویت های محوطه باستانی جندی شاپور می باشد که با جذب این اعتبار انجام خواهد شد.
وی به آخرین وضعیت کاوش ها در محوطه جندی شاپور دزفول اشاره کرد و گفت:در آخرین کاوش ها فضای معماری با کاربری مسکونی کشف شده و کاوش ها هنوز هم ادامه دارد و تاریخ کاوش ها تا27 بهمن ماه بود که به علت وسعت کار عملیات کاوش تا 25 اسفندماه تمدید شد.

تهیه مستند جندی شاپور توسط شبکه بین المللی پرس تی وی
مدیر پایگاه گندی شاپور و ایوان کرخه همچنین از حضور مستندسازان شبکه بین المللی پرس تی وی در محوطه جندی شاپور دزفول خبر داد و گفت:ساخت مستند تلویزیونی جندی شاپور توسط عوامل شبکه پرس تی وی از چند روز پیش در دزفول آغاز شده و این مستند با بهترین تجهیزات و ادوات فیلمبرداری و کیفیت عالی در حال ضبط می باشد.
وی افزود:پیش از ورود این تیم مستندساز قرار بود فیلمی حدودا 30 دقیقه ای از محوطه جندی شاپور توسط این گروه ساخته شود ولی با حضور این تیم حرفه ای و مشاهده وسعت کار مقرر شد مستندی 2 ساعته ساخته شود و به زوایای جندی شاپور بصورت جداگانه پرداخته شود .
زلقی با بیان اینکه گروه مستندساز از مشاهده وسعت چنین محوطه تاریخی شگفت زده شده اند گفت:فیلمبرداری این گروه مستندساز تا نوروز ادامه خواهد داشت و پل های جندی شاپور از جمله پل پاپیلا ،یعقوب لیث ،سیستم آبرسانی و قنات ها و دیگر بخش ها بصورت مجزا فیلمبرداری خواهند شد که با اتمام فیلمبرداری در کلیه کشورهای اروپایی و آمریکایی پخش خواهد شد.

وی همچنین از نصب 20 تابلوی راهنما در محوطه جندی شاپور خبر داد و گفت:در حال حاضر تابلوهای راهنما و نمایش مشخصات هر بخش در محل نصب شده تا راهنمای گردشگران باشد.
کنگره بین المللی جندی شاپور دزفول سوم و چهارم اسفندماه در شهرستان دزفول برگزار می شود.
نخستین کاوش باستان شناسان ایرانی در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول از سوی پژوهشگاه باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اعزامی یک تیم باستان شناس به سرپرستی دکتر یوسف مرادی از 18 دی آغاز شد.
شهر باستانی جندی شاپور با 800 هکتار وسعت در 12 کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی حدود 1800 سال پیش در این شهر که اکنون بقایایی از آن بر جا مانده است تاسیس شد.
دانشگاه جندی شاپور واقع در محوطه باستانی شهر جندی شاپور دزفول که اکنون تنها بقایایی از آن برجا مانده، نخستین مرکز علمی جهان در زمان ساسانیان بود که رشته های پزشکی، فلسفه و نجوم در آن تدریس می شد.
به گزارش ایرنا دانشگاه گندی شاپور در عصر خود معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته هایی چون پزشکی و نجوم در آن تدریس می شد.
آثار برجا مانده این شهر در 24 شهریور سال 1310 به شماره 46 در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.

اخبار مرتبط