اهمیت تجاری حوادث برای رسانه ها و روزنامه ها تا به حدی بالا است که خیلی از روزنامه ها ستون، صفحه و حتی ضمیمه حوادث دارند مانند تپش در روزنامه جام جم
“روزنامه نگاری زرد” برای جذب مخاطب و بالا بردن شمارگان انتشار به منظور جذب تبلیغات و کسب درآمد، از عکس ها و تیترهای مبالغه آمیز، بی اساس، دروغ و نابهنجار استفاده می کند.
پایگاههای خبری اینترنتی به خصوص رکنا نیز جا پای روزنامه نگاری زرد گذاشته اند. رکنا در ماجرای قتل بابک خرمدین از این تیتر استفاده کرد: «رابطه جنسی بابک خرمدین با دختران، جلوی چشمان پدر و مادرش» ادعایی که از اساس کذب و فقط برای فریب مخاطب و کلیک طراحی شده است .
صفحات پر مخاطب رسانه های اجتماعی با درج عکس مبهم یک جسد یا پیکر مثله و سوزانده شده که حتی آن را از از اینترنت یافته اند حس کنجکاوی مخاطب را برای هدایت به صفحه مورد نظر تحریک می کنند.
پرداختن به این اخبار و این دست از اقدامات، یک تجارت دو جانبه برای مدیران رسانه ها و مخاطبان است. یکی درآمد کسب می کند و ممبر و فالور تور می کند و دیگری با ارضای حس کنجکاوی و هیجان طلبی اش کیف می کند.
بسیاری از مردم از این حقیقت آگاهی ندارند که طبق مطالعات انجام شده نشر اخبار جنایت علاوه بر وحشت اخلاقی و خدشه دار کردن آرامش روانی جامعه حتی تأثیر مستقیم در افزایش این اتفاقات ناگوار دارد.
محمد لسانی-فعال و پژوهشگر رسانه