پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

آرامگاه ˈیعقوب لیث صفاریˈ میراثی ارزشمند که نیازمند توجه است

آرامگاه یعقوب لیث صفاری در دزفول به عنوان میراثی ارزشمند از دوره تیموریان ، نیازمند طرحی ملی برای رسیدگی و توجه بیشتر است.

 

80841464-4960139

ˈیعقوب لیث صفاریˈ نخستین شهریار ایرانی و یکی از پادشاهان ایران از دودمان صفاری بود که پس از حمله اعراب به ایران زبان فارسی را به عنوان زبان رسمی کشور اعلام کرد و پس از آن دیگر کسی حق نداشت در دربار به زبانی غیر از پارسی سخن بگوید.

یعقوب لیث صفاری در زمان خود احیاگر زبان فارسی بوده و ارتباط فرهنگی بین المللی برقرار کرده است به طوری که فردوسی ادامه دهنده راه یعقوب لیث بود .

در 10 کیلومتری شرق شهر دزفول و در جاده دزفول – شوشتر در روستای اسلام آباد در نزدیکی محوطه باستانی جندی شاپور مقبره یعقوب لیث صفاری واقع شده است.

یک فعال میراث فرهنگی در خصوص مقبره این سردار ایرانی گفت:این میراث ارزشمند به عنوان یکی از افتخارات ملی با شماره ثبت ملی 2550 در دوره تیموریان بنا شده که اکنون بخشی از این اثر از کف پوش آجری اطراف این مقبره تخریب شده که نیازمند رسیدگی است.

ˈمحمد آذرکیش ˈضمن تاکید بر اهمیت نصب تابلوی راهنما برای معرفی مقبره یعقوب لیث به گردشگران گفت:این مقبره نیازمند مسوول نگهبان ، راهنمای گردشگری و یک طرح ملی برای محوطه سازی است.

این فعال میراث فرهنگی پیشنهاد کرد موزه آثار تاریخی در محل این آرامگاه راه اندازی شود و فعالیت های مطالعاتی در این موزه انجام شود.

وی همچنین در خصوص مجسمه یعقوب لیث صفاری ساخته استاد ابوالحسن خان صدیقی که در ورودی شهر دزفول نصب شده افزود:این مجسمه که تندیس یعقوب لیث را سوار بر اسب نشان می دهددر سال 1356 ساخته شد و قرار بود در میدان یعقوب لیث کنونی دزفول نصب شود اما سالهاست که مجسمه مذکور در ورودی پارک بعثت نصب شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول نیز گفت:مقبره یعقوب لسث صفاری در مساحتی حدود 10 هکتار در محوطه باستانی جندی شاپور واقع شده و عملیات مرمت مقبره یعقوب لیث صفاری در سالهای 75 و 80 انجام شده است.

ˈ غلامعلی باغبانزادهˈ افزود:در عملیات مرمت مقبره یعقوب لیث صفاری کار محوطه سازی ،تعمیرات بدنه ،پشت بام و خود بقعه انجام شد ولی از هشت سال پیش تا کنون هیچ گونه مرمتی در این بقعه ارزشمند صورت نگرفته است.

وی اظهار داشت:با توجه به اهمیت این شخصیت ملی و اینکه قسمت هایی از بقعه یعقوب لیث صفاری تخریب شده و نیاز به مرمت دارد سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری برنامه هایی برای ساماندهی این بقعه دارد و در نظر دارد مقداری از اعتبار سال جاری سازمان را به مرمت دوباره این مکان اختصاص دهد.

باغبان زاده گفت:طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و تأمین اعتبار کارهای مطالعاتی برای ایجاد منطقه ویژه (کمپینگ) گردشگری در محوطه جندی شاپور و بقعه یعقوب لیث صفاری انجام می شود که راه اندازی این مرکز تأثیر بسیار زیادی در جذب گردشگر و معرفی این اثر خواهد داشت.

رییس میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول با رد شایعاتی مبنی اینکه محل فعلی مقبره یعقوب لیث در روستای اسلام آباد دزفول ، واقعی نیست گفت: هیچ مدرک مستندی در این خصوص در دست نبوده بلکه طبق مستندات اگر مزار یعقوب لیث صفاری در مکان فعلی نباشد در 10 هکتار محوطه و منطقه جندی شاپور است نه در شهر یا مکان دیگر.

وی مجسمه یعقوب لیث صفاری را جزو قدیمی ترین ،باارزش ترین و بی نظیرترین مجسمه های کشور دانست و گفت:این مجسمه از نظر ساخت و طرح در نوع خود بی نظیر استصفاری تخریب شده و نیاز به مرمت دارد سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری برنامه هایی برای ساماندهی این بقعه دارد و در نظر دارد مقداری از اعتبار سال جاری سازمان را به مرمت دوباره این مکان اختصاص دهد. باغبان زاده گفت:طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و تأمین اعتبار کارهای مطالعاتی برای ایجاد منطقه ویژه (کمپینگ) گردشگری در محوطه جندی شاپور و بقعه یعقوب لیث صفاری انجام می شود که راه اندازی این مرکز تأثیر بسیار زیادی در جذب گردشگر و معرفی این اثر خواهد داشت. رییس میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول با رد شایعاتی مبنی اینکه محل فعلی مقبره یعقوب لیث در روستای اسلام آباد دزفول ، واقعی نیست گفت: هیچ مدرک مستندی در این خصوص در دست نبوده بلکه طبق مستندات اگر مزار یعقوب لیث صفاری در مکان فعلی نباشد در 10 هکتار محوطه و منطقه جندی شاپور است نه در شهر یا مکان دیگر. وی مجسمه یعقوب لیث صفاری را جزو قدیمی ترین ،باارزش ترین و بی نظیرترین مجسمه های کشور دانست و گفت:این مجسمه از نظر ساخت و طرح در نوع خود بی نظیر است

 

ایرنا

اخبار مرتبط