محسن ریاضی در یادداشتی در مورد آلودگی این روزهای دزفول نوشت :
ابن بطوطه که روزگاری نه چندان دور از دزفول عبور کرده است گزارش داده است که تا ساعتها از پوشش گیاهی دزفول، آفتاب را ندیده است.
ناسپاسی از این نعمت عظیم و قطع درختان (به عنوان ریهی تصفیهی هوای شهر) با هر عنوانی نظیر زراعت، شهرسازی و … از یکسو و آوردن صنایع غیر مرتبط با کشاورزی و باغداری از سوی دیگر باعث ثبت رکوردهای عجیب و غریب و بیسابقه در آلایندگی هوای دزفول شده است.
متولیان امر دزفول باید به هر صنعتی که پیوست کشاورزی ندارد به دیده تردید و رد بنگرند زیرا اگر محصول سرزمین آب، زراعت و باغبانی ناپاکی هوا باشد باید گفت که دزفول از اصلیترین داشته خود محروم شده است.
فعالیتهای سیاسی در ایام انتخابات، بیتوجهی به پیوست کشاورزی که غالبا هم با شعار اشتغالزایی همراه است باعث ورود صنایع آلاینده به این شهر شده است به طوری که برخی از بزرگان، غافل از مهمترین داشته دزفول، به فکر صنایع پتروشیمی آن هم بر بام دزفول افتادهاند تا با اشتغال ظاهرا چند هزار نفری، اندک مایههای کشاورزی دزفول را(که علاوه بر سالم سازی هوا ، ۶۰ درصد اقتصاد شهر را متکفل است) نابود کنند.
در برخی کشورها، دودهی صنعتی را تا ۹ برابر قیمت تمام شده خریداری میکنند تا کارخانه کربن بلک، آن هم با آن حجم آلایندگی را در کشور خود احداث نکنند و ما در قلب زمینهای کشاورزی به احداث این کارخانهی مهم اشتغالزا !! همت گماشتهایم.
فرصتهای کشاورزی و صنایع تبدیلی در قطب کشاورزی کشور به اندازهای زیاد است که مجالی به تخریب زمینهای بینظیر دزفول برای احداث کارخانجات و صنایع آلودهی غیر کشاورزی نمیدهد اما چند دهه است که این مهم مورد بیمهری یا حداقل کمتوجهی قرار گرفته است.
از نماینده محترم، جوان، پرکار و تحصیلکرده سطوح عالی کشاورزی و فرماندار محترم استدعا دارم تا نسبت به وضع موجود، التفات خاصی داشته و در گزینش صنایع اشتغالزا برای این شهرستان به پیوست کشاورزی توجه ویژه نمایند و الا دیری نخواهد پایید که ریهی این شهر، گرفتار آلودگیهای مرگآور خواهد شد.
#آلودگی_هوای_دزفول
#پیوست_کشاورزی
۱۹ آذر ۱۴۰۳