پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

اعتیاد تزریقی شایعترین راه انتقال بیماری ایدز در دزفول

دزمهراب : رییس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: اعتیاد تزریقی همچنان شایعترین راه انتقال بیماری ایدز در کشور و دزفول می باشد.

به گزارش دزمهراب محمدحسین خسروپناه خون های آلوده در دهه 60 را نخستین عامل انتقال بیماری ایدز در ایران عنوان کرد و افزود:در دهه 70 راه انتقال بیماری ایدز اعتیاد تزریقی بوده ضمن اینکه در دهه 80 تماس های جنسی پر خطر آمار ابتلا به بیماری ایدز را در کشور افزایش داد.
وی با بیان اینکه تماس جنسی پر خطر در حال حاضر 37 درصد راه های انتقال بیماری ایدز را شامل می شود اظهار کرد:افزایش گرایش جوانان و نوجوانان به سمت مصرف داروهای روان گردان از جمله شیشه در دهه 90 موجب شده تا ابتلا به ایدز در این افراد افزایش یابد.

این پزشک پژوهشگر بیماری ایدز همچنین ضمن ابراز نگرانی در خصوص افزایش ابتلا به بیماری ایدز ناشی از اعتیاد ، نسبت به بروز موج چهارم ایدز در جامعه هشدار داد و گفت:موج چهارم بیماری ایدز که برخی آنرا ادامه موج سوم می دانند ناشی از مصرف بی رویه داروهای روان گردان و متامفتامین از جمله شیشه می باشد که این موج پر خطر در حال شکل گیری است.
وی همچنین گفت: طبق مطالعه علمی که از سوی مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری دزفول انجام شده مصرف ماده مخدر شیشه در یک دوره 10 ساله در معتادان دزفول 200 برابر شده است ضمن اینکه مواردی از مسمومیت با شیشه بر اثر استعمال قلیان نیز در دزفول گزارش شده است.
خسروپناه با بیان اینکه مصرف داروهای روان گردان معمولا خطر رفتارهای پر خطر جنسی را افزایش می دهد اظهار داشت:تماس جنسی پر خطر ، استفاده از سرنگ مشترک ، انتقال از طریق مادر به کودک و نیز خون آلوده از جمله راه های انتقال بیماری ایدز می باشند ضمن اینکه این بیماری از طریق عطسه ، بزاق دهان و سرفه منتقل نمی شود.
وی همچنین با معرفی فعالیت های مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت:این مرکز که از سال 1383 فعالیت خود را آغاز کرده است علاوه بر رویکرد شناسایی افراد آلوده به بیماری ایدز ، تشکیل پرونده و نیز مراقبت و مشاوره اکنون در زمینه درمان با رویکرد کنترل و جلوگیری از ابتلای سایر افراد به ایدز ورود کرده و موفقیت هایی نیز کسب کرده است.
رییس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار کرد:با مراقبت های بهداشتی و درمانی انجام شده از سوی این مرکز از تعدادی مادر باردار آلوده به ایدز در دزفول فرزند سالم متولد شد.
وی همچنین  فعال سازی واحد دندانپزشکی ویژه بیماران مبتلا به ایدز را از نیازهای ضروری این مرکز در دزفول برشمرد و گفت:به دلیل نبود مرکز دندانپزشکی ویژه بیمارانی که HIV آنها مثبت می باشد لذا این افراد هنگام مراجعه به دندانپزشک بعضا بیماری خود را کتمان می کنند.
خسروپناه در ادامه  راه اندازی مرکز مشاوره ویژه بانوان آسیب پذیر ،گروه های مردم نهاد (NGO) برای حمایت از بیماران و خانواده آنان و درمانگاه سلامت خانواده را از دیگر نیازهای ضروری مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دزفول عنوان کرد و از افراد خیر خواست با ورود به این مقوله بیماران نیازمند و خانواده های آنان را یاری کنند.

منبع/ایرنا

اخبار مرتبط