یکشنبه گذشته به مناسبت هفته جهانی استاندارد، مراسمی با عنوان ” گرامیداشت روز جهانی استاندارد و تجلیل از برترین های استاندارد استان خوزستان در سال 1392 ” از طرف اداره کل استاندارد استان خوزستان درهتل پارس اهواز برگزار گردید.
در این مراسم که با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار شد، تعدادی از شرکت های تولیدی که فعالیت های خود را بر مبنای رعایت مبانی استاندارد ملی، انجام داده بودند مورد تجلیل قرا گرفتند.
در میان شرکت های برگزیده که مفتخر به دریافت برترین تولید کننده، نشان استاندارد در تولید محصول انواع مرکبات سالم و بدون باقیمانده ی سموم شیمیایی نام شرکت کشت و صنعت شهید رجایی دزفول می درخشید. شرکتی که اکنون، با عنایات الهی و زحمات فراوان پرسنل و مدیریت خود، تنها شرکت در استان خوزستان است که تا کنون با پشت سر گذاردن انواع آزمایشات دشوار، که در مجهزترین آزمایشگاه های کشور انجام می گردند موفق به کسب این مهم گردیده است.
بنده به عنوان نماینده این شرکت و به نیابت از پرسنل و مدیریت و همه ی تولید کنندگان بخش کشاورزی و بهتر است بگویم همه ی مردم شهرم، دزفول عزیز و دوست داشتنی، افتخار حضور در این جلسه را داشتم و خدا می داند وقتی نام دزفول در سالن همایش طنین یافت بسیار خرسند شدم. البته لازم به ذکر است برخی از تولیدکنندگان عزیز محصولات زراعی و باغی شهرستان دزفول بحمدلله تا کنون توانسته اند محصول سالم تولید نمایند که متاسفانه این امر، اطلاع رسانی مناسب نداشته است.
بی تردید برای تحقق آرمان های متعالی انسانی و اسلامی و نیل به توسعه ی پایدار انسان محور، یکی از مهم ترین موضوعات دستیابی به غذای سالم و بدون باقیمانده سموم شیمیایی است.امروزه دیگر بالا بردن میزان تولید در واحد سطح در عین اهمیت، شاخص ترین ملاک افزایش بهره وری نیست، بلکه افزایش تولیدات محصولات گیاهی به هر قیمتی و با استفاده از هر نوع سم و کود شیمیایی، اگر چه از لحاظ کمی خوب است ولی در نهایت موجب سرازیر شدن انواع بیماری ها و بخصوص انواع سرطان ها می شود که متاسفانه گریبانگیر مردم ما نیز شده است که به تعبیر برخی از پزشکان متخصص، گسترش و ویرانگری آن به
شدت سونامی است! حفظ سلامت جامعه وظیفه ای همه گانی و از واجبات است و به هیچ وجه نباید دستخوش سودجویی ها، بی تدبیری ها، وظیفه ناشناسی ها و منفعت طلبی ها گردد. به نظر می رسد یکی از مهم ترین و موثرترین راه هایی که جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه، پیش روی ماست، پیشگیری در مبداء تولید محصولات غذایی و جلوگیری از تولید محصولاتی که دارای مقدار بالایی باقیمانده سموم شیمیایی هستند و در کنار آن حمایت از تولید و تولید کنندگان مواد ارگانیک، سالم و دارای نشان استاندارد می باشد.
به همکارانم در کشت و صنعت شهید رجایی که جهت نیل به این مهم تلاش فراوان نموده اند تبریک می گویم و البته از آن ها می خواهم تا با پیگیری های لازم تمام تولیدات زراعی خود را اعم از گندم، ذرت، کلزا، شبدر، ماش و … را نیز زیر تیغ تیز استاندارد قرار دهند تا انشاءالله این حرکت با ارزش نا تمام و ابترنماند.از دیگر همکاران در کشت و صنعت های دیگر و کشاورزان و باغداران زحمتکش و تلاشگرنیز انتظار می رود اگر تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده اند از همین حالا شروع کنند که انشاءالله دزفول در کسب این افتخار نیز پایتخت تولید محصولات ارگانیک، سالم و استاندارد گرد از مسئولین محترم مربوطه نیز مصرانه تقاضا دارم این امر مهم را جدی بگیرند و از تولیدکنندگان این محصولات حمایت نمایند.
عبدالکریم خاضعی نیا
دز ان ان