پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

انتقاد از فقدان نگاه بین‌المللی در حوزه فرهنگ تا نبود مرکز توسعه صادرات فرهنگی

حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی،معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نبود مرکز توسعه صادرات فرهنگی در کشور انتقاد کرد و دلیل آن را بی‌توجهی و فقدان نگاه بین‌المللی در حوزه فرهنگ دانست. او همچنین th (1)از برنامه‌های معاونت متبوع خود در حوزه عترت سخن گفت.وی در بخشی از سخنان خود به تفصیل به برخی از موانع استفاده از فرهنگ و ابزارهای فرهنگی برای انتقال آرمانهای انقلاب اشاره کرد و گفت: بزرگترین مشکل ما در ایران چه در سطح مدیران و چه در سطح کارشناسان و چه در سطح افرادی که در تولید محصولات فرهنگی سهم دارند، آن است که فاقد نگاه بین‌المللی هستند و برای مناطق و اقالیم فرهنگی و تمدنی برون‌مرزی با توجه به مؤلفه‌هایی چون زمان‌سنجی، مکان‌سنجی، نیازسنجی و مخاطب‌سنجی محصول فرهنگی تولید نمی‌کنند و اگر می‌بینیم فیلم‌هایی چون مریم مقدس(س)، یوسف پیامبر(ع)، ملک سلیمان و… در خارج از مرزهای خودمان مورد اقبال واقع شده‌اند، به خاطر خمیرهای‌ قوی انسانی، اخلاقی و الهی آنها بوده است و نه مخاطب‌سنجی آنان.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد تصریح کرد: مدیران و مولدان فرهنگی ما به نیاز اقالیم فرهنگی و تمدنی دیگر بی‌اعتنا هستند و از همین روست که بسیاری از فیلم‌های ما نه‌تنها ناظر به نیازهای بین‌المللی نیست بلکه حتی ناظر به نیازهای کشور هم نیست و تنها مطابق نیازهای طبقه خاصی از مردم تهران ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود، اما بعد از سی و اندی سال هنوز شهرک‌های تولید محصولات فرهنگی و دینی و به دنبال آن مرکز توسعه صادرات فرهنگی نداریم. برخی بی‌ربط می‌گویند که ما آنقدر در  داخل نیاز داریم که دیگر لازم نیست به بیرون از مرزها فکر کنیم؛ این نگاه اشتباه است و ما هرچه سطح تأثیرگذاری را در بیرون مرزها و سطح بین‌الملل بالا ببریم، در داخل آسوده‌تر خواهیم بود؛ چون دشمن به دنبال آن است که دست ما را از بیرون قطع کند تا در داخل باهم درگیر شویم.

حجت‌الاسلام محمدی در ادامه سخنان خود به تشریح جدیدترین مصوبات و برنامه‌های شورای عالی قرآن شورای عالی انقلاب فرهنگی و ضمانت اجرایی این مصوبات پرداخت و گفت: شورای عالی قرآن در طول عمر کوتاه خود با توجه به نیازهای کشور در این حوزه گام‌های خوب و مؤثری برداشته است.

توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن نمایشگاه قرآن و بارزترین امتیازات این نمایشگاه نسبت به دوره قبل، فعالیت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در حوزه عترت (مانند راه‌اندازی بخش عترت در نمایشگاه قرآن، تأسیس مکاتب قرآن و عترت، دوره‌های تربیت مربی در رشته‌های نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و…)، وضعیت مهدهای قرآنی و نیز مشکلات ناشران قرآنی، بخش دیگری از سخنان حجت‌الاسلام محمدی را شامل می‌شد.

تسنیم

اخبار مرتبط