پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

انتقاد سینماگران به تندروهای افراطی در سینما

از سال های گذشته، همواره بازیگرانی که مواضع انقلابی داشته اند یا در فیلمهایی بازی کرده اند که نمایانگر ارزش های دینی و ملی مردم است، توسط جماعتی مدعی، مورد نکوهش، شماتت و حتی توهین و ترور شخصیت قرار گرفته اند. 77495-231024-1400930381

به گزارش فرهنگ نیوز : از سال های گذشته، همواره بازیگرانی که مواضع انقلابی داشته اند یا در فیلمهایی بازی کرده اند که نمایانگر ارزش های دینی و ملی مردم است، توسط جماعتی مدعی، مورد نکوهش، شماتت و حتی توهین و ترور شخصیت قرار گرفته اند. امین حیایی و علیرام نورایی، به خاطر بازی در فیلم قلاده های طلا، لعیا زنگنه به خاطر سخنان ارزشمندش در دفاع از دینمداری و تعهد در برنامه زنده تلویزیونی و اخیرا هم الهام چرخنده پس از تبریک نوروزی اش به رهبر انقلاب. چرخنده چند روز پیش به خاطر فشارهای متعدد و ظالمانه، ناچار شد از پروژه هنری حمایت از تیم ملی توسط هنرمندان و چهره های مشهور به عنوان یار دوازدهم تیم ملی فوتبال رد جام جهانی، کناره گیری کند تا به اصل اجرای آن خدشه ای وارد نشود.

جهان نیوز -این اتفاقات اما با واکنش جامعه هنری مواجه شده است. آنچه می خوانید گوشه ای از اظهارات هنرمندانی است که در برابر این دست اتفاقات سکوت نکرده اند.

محمدحسین لطیفی: هجمه های علیه بازیگران متعهد تندروی و خارج از دموکراسی است

محمدحسین لطیفی، کارگردان مجموعه یار دوازدهم هم در این رابطه به خبرنگار جهان گفت: من در حمایت از دموکراسی معتقدم که هر کسی حق دارد اعتقادات خود را بیان کند. چه خانم چرخنده و چه جناح راست و چه جناح چپ حق دارد که نظرش را بیان کند. آن کسانی که نظرات دیگران را می کوبند خطا می کنند. چون چیزی را که خودشان به آن معتقدند یعنی دموکراسی را نفی می کنند. من کلا به این تفکر منتقدم که خودمان را جدا بدانیم و دیگران را جدا.

بنابراین هرکسی از این طرف به آن طرف یا از هر جناحی به جناح دیگر به خاطر ابراز عقاید تندی کنند و خارج از اصول دموکراسی عمل کنند مسلما خودشان، خود را نفی کرده اند. مثال می زنم؛ مطالبی آقای سلحشور بیان می کند. ما باید توان شنیدن صحبت های ایشان را داشته باشیم و آقای سلحشور هم باید توان شنیدن سخن منتقدان را داشته باشد. ما باید در مدرسه دموکراسی دوره ببینیم که هنوز ندیده ایم متاسفانه.

ثابت‌قدم ماندن امثال خانم چرخنده مهمتر از موضع اولیه آنهاست

فرج الله سلحشور، کارگردان سینما و تلویزیون هم در گفتگو با خبرنگار جهان نیوز گفت: حرکت خانم چرخنده بسیار ارزشمند بوده و در کل نسبتا حرکت خوبی انجام داده اند. اینکه خانم هنرمندی این مواضع را داشته باشند قابل تقدیر است، مسأله این است که امثال ایشان خدا کند تا پایان ثابت قدم باشند و تغییر مواضع ندهند. در مقابل، حرکت معاندان در مقابل این اتفاقات، احمقانه بود و انتظاری جز این از آنها نمی رفت.

رجبی: ارادت به رهبری مایه مباهات است

مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون نیز در واکنش به برخوردهای حذفی با برخی بازیگران گفت: من طرفدار حرفهای خانم چرخنده هستم که شجاعت دارند، عقایدشان را خیلی عالی بیان می کنند. مایه افتخار و مباهات است که ما ارادت داشته باشیم خدمت رهبری عزیزمان که همه جوره با همه رهبران کره زمین قابل مقایسه نیستند. اگر کسی هم با این مواضع مشکلی دارد مریضی دارد که خدا ان شاء الله مریضی اش را شفا بدهد.

طالبی: برخورد با چرخنده تست است چون رسما گفته اند دستگاه های نظارت فرهنگی دیگر عرضه برخورد ندارند

ابولقاسم طالبی، کارگردان فیلم قلاده های طلا نیز به خبرنگار جهان گفت: تجربه نشان داده است با اندک فاشیستهای سینما، حرف زدن کار بیهوده ای است. تکبر به واسطه بعضا شناخته شدن در کوچه و بازار موجب بیماری خودشیفتگی در آنها شده و به هیچ چیز جز خودشان توجه ندارند؛ نه وطن، نه آزدی عقیده و ابراز آن، نه امنیت ملی و نه تعاملات صنفی و نه… برایشان مهم نیست اینها. کوتوله های کم ظرفیتند که با پک اول توهم می زنند و توقع دارند که دیگران باید در مقابل پوچ گرایی شان کرنش کنند، علی الخصوص اگر با موضع گیری مسؤولی، مواد را اوردوز کنند و توهم قدرت هم بکنند، آنگاه جز به حذف و قلع و قمع دیگران راضی نمی شوند.

طالبی با تحلیل برخورد با الهام چرخنده گفت: برخورد با خانم چرخنده تست است، چون رسما گفته اند دستگاه های نظارت فرهنگی دیگر عرضه برخورد ندارند. البته می دانند اگر این دستگاه ها بخواهند می توانند نعشه‌گی را چنان از سرشان بپرانند که مادرشان، الیزابت در بی بی سی هم نتواند خماریشان را دوا کند اما این فرزندان موسیلینی فعلا به خیال خامشان عقیده دارند که قضات با غیرت در دستگاه قضایی این ملک، دیگر جرأت صدور حکم ممنوعیت توهین کنندگان و معارضان تمامیت خواه ضدانقلاب را در هنر ایران زمین ندارند. آنها باور دارند مجلس و کمیسیون فرهنگی مرعوب آنهاست. البته بنده انگاره های این کوتوله های بی وطن و بی دین را قبول ندارم و معتقدم دادستان و دستگاه قضا و مجلس به زودی حرکتی در خور با این لااوبالی گری ها انجام خواهند داد. در روزهای آینده و با عمل کرد دستگاه قضا و مجلس معلوم می شود حق با فاشیستها است یا بنده. قضاوت با رسانه ها و مردم.

بازغی: کسی حق ندارد به خاطر اعتقادات یک بازیگر به او فحاشی کند

پژمان بازغی، دیگر بازیگر سینما و تلویزیون هم در این ارتباط  گفت: همه در یک نظام، کار و زندگی می کنیم. قطعا هر کسی عقایدی برای خود دارد. ببینید فیلمهایی که ساخته می شود در راستای موازین وزارت ارشاد هستند و از ارشاد مجوز می گیرند. هر کسی هم بنابر علایق و اعتقاداتی که دارد حق انتخاب دارد برای حضور در فیلمهای مختلف. ولی این خوب نیست که مثلا به خاطر اینکه بازی امین حیایی در فیلمی به مذاق عده ای خوش نمی آید دست به توهین و تخریب و فحاشی بزنند. این اخلاقی نیست و درست نیست که عده ای به خاطر علایق شخصی و نظرات شخصی شان و اینکه اعتقادات برخی از هنرمندان در راستای اعتقادات آنها نیست و مواضعی دارند که در تایید جمهوری اسلامی است یا در فیلمهایی بازی می کنند یا مواضعی اتخاذ می کنند که محتوای ارزشی و انقلابی دارد، عده ای به آنها توهین کنند.

وی ادامه داد: بنده خودم هر فیلمی را که بازی می کنم و انتخاب می کنم اول می بینم که آیا با اعتقاداتم سازگاری دارد یا خیر. حتی عقاید کارگردان را هم بررسی می کنم و بعد انتخاب می کنم. البته ممکن است شخص کارگردان برایم محترم باشد ولی عقایدش را قبول نداشته باشم و بازی نکنم و این طبیعی است.

برای این افراد متاسفم

همایون اسعدیان، کارگردان سینما نیز در این باره گفت: آنچه برای خانم چرخنده رخ داده تاسف برانگیز است. این گونه رفتارها علیه ایشان غیرمتمدانه و غیر دموکراتیک است. هر کسی، هر هنرمند و بازیگری حق دارد مکنونات قلبی اش را بیان کند. احساساتشان و دیدگاه های شان را بگویند و این علی رغم آن است که ممکن است برای برخی خوش آیند باشد یا نباشد. در کل حق ندارند در مقابلش دست به رفتار فیزیکی و غیر اخلاقی بزنند. برای این افراد متاسفم.

اخبار مرتبط