رضا امیرخانی امروز در چهارمین روز هفتمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در هتل جم مشهد بیان داشت: کار من فرهنگی است و حدود 20 سال است که مشغول نوشتن هستم.
وی با اشاره به اینکه سخنرانی کسی است که بتواند سوال کند و کسی داناتر است که سوال بیشتر بپرسید افزود: سوال اول این است که پیشرفت چیست و چه زمانی اتفاق میافتد و چنانچه رژیم پهلوی بر روی کار بود ما می توانستیم ماهواره به فضا بفرستیم.
امیرخانی تأکید کرد: پیشرفت باید در جان انسان اتفاق بیفتد بنابراین پیشرفت زمانی میسر نمیشود که وابسته باشیم.
وی در ادامه با انتقاد از چگونگی از آماردهی مسئولان در خصوص سرانه کتابخوانی کشور تأکید کرد: برخی مسئولین سرانه مطالعه در کشور را 75 دقیقه در شبانهروز اعلام میکنند اما این آمار کاملا اشتباه است زیرا چنانکه این روند صحیح بود با یک آمار سرانگشتی مشخص میشد که باید تیراژ هر کتاب تقریبا به هزار عنوان برسد و نه هزار تا دو هزار عنوان کتاب.
وی ادامه داد: چنانچه این آمار صحیح بود وضعیت هنر و فرهنگ باید به مراتب بهتر از آن چیزی بود که درحال حاضر مشاهده میشود.
نویسنده کتاب قیدار تصریح کرد: پیشرفت فرهنگی زمانی اتفاق میافتد که تعداد قفسههای کتابخانههای و کتابفروشی افزایش یافته باشد بنابراین چنانچه این امر محقق نشود در حوزه کتابخوانی پیشرفتی حاصل نخواهد آمد.
امیرخانی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب دو الگو رسمی برای نوشتن وجود داشت یادآورد شد: یک نگاه این بود که خودمان را وابسته به تمدن برتر آن زمان بدانیم و نگاه دوم نیز این بود که نگاه آرمانگرایانهای داشته باشیم که این نگاه در اختیار نگاه چپی بود.
وی با طرح این پرسش که آیا بعد از انقلاب پیشرفتی در این خصوص داشتهایم یا خیر تأکید کرد: بله این پیشرفت رخ داده است و جان انسان بعد از انقلاب پیشرفت کرده است.
نویسنده کتاب قیدار با تأکید بر اینکه الگوی ادبیات ایران بعد از انقلاب توانسته است یک الگوی آرمانگرایانه جدید را به دنیا ارائه دهد بیان کرد: این عامل اتفاقی بود که به آن پیشرفت میگویند و وظیفه ما این است که این الگو را گسترش دهیم و یک الگوی جدید از آرمانگرایی را ارائه دهیم.
شناختن ایران عاملی درجهت حفظ ایران
امیرخانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اولین سفر طولانی که به خارج از ایران رفتم عاملی شد برای ایرانگردی دقیقتر و بیشتر گفت: چنانچه میخواهید ایران را حفظ کنید باید ایران را بشناسید و تنها خود را محدود به مستندهای که تلویزیون نشان میدهد نکنیم.
وی در پایان گفت: اکثر ما زمانی که میگویند اهل سنت نگاهمان به سمت وهابیان هدایت میشود اما آیا تاکنون هیچ کدام از ما مهمان اهل سنت در سیستان و بلوچستان شدهایم این نگاه برای این است که ایران را نمیشناسیم.
دانشجو