پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

” ایستگاه شارژ خورشیدی گوشی همراه” توسط دانشجویان دزفول ساخته شد

از طریق سنسورهای محیطی و همچنین کنترل وضعیت باطری ذخیره کننده انرژی، نحوه عملکرد صحیح دستگاه را در طول شبانه روز مدیریت می نمایند.

به گزارش دزمهراب از مرکز خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول؛ ” ایستگاه شارژ خورشیدی گوشی همراه ” (solar charging station )، نتیجه تلاش تیم تحقیقاتی دانشجویان رشته مهندسی برق الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، امروز مورد بازدید معاون محترم پژوهش و فناوری واحد قرار گرفت.

مهندس وحید خرمشاهی ، استاد راهنمای این تیم تحقیقاتی در گفتگو با مرکز خبرگزاری گفت:

 این سیستم در مدت ۴ ماه طراحی و ساخته شده است و هدف از اجرای آن آشنایی هرچه بیشتر گروه تحقیقاتی با نحوه استفاده از سلول های خورشیدی و همچنین طراحی مدارات الکتریکی مربوطه بوده است. همچنین با نصب این سیستم دانشجویان بدون نیاز به شارژر می توانند وسایل الکترونیکی خود را شارژ کنند.

خرمشاهی عضو هیأت علمی گروه مهندسی برق الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در ادامه افزود: ساخت این دستگاه که به همت آقایان ” سعید بواشه و علی شادمان فر” دانشجویان رشته برق الکترونیک این واحد دانشگاهی در بهمن ۱۳۹۳ آغاز گردید، در اردیبهشت ماه سال جاری آماده نصب و راه اندازی گردیده است. این دستگاه از طریق یک سلول خورشیدی و با طراحی مدارات هوشمند، قابلیت شارژ تلفن همراه و تبلت ها را بر عهده دارد. این مدارات هوشمند بگونه ای طراحی شده اند که از طریق سنسورهای محیطی و همچنین کنترل وضعیت باطری ذخیره کننده انرژی، نحوه عملکرد صحیح دستگاه را در طول شبانه روز مدیریت می نمایند. لازم به توضیح است که این دستگاه به کمک یک باطری و مدار هوشمندی تحت عنوان کنترل شارژر، مدیریت ذخیره انرژی در شرایطی که نور خورشید به اندازه کافی نیست را فراهم می آورد. شارژ ۱۵ درصدی گوشی همراه در ۱۰ دقیقه، سیستم هوشمند مدیریت کار دستگاه، عدم نیاز به شارژر و همچنین داشتن کابل USB  از جمله قابلیت های مهم این دستگاه می باشند.

استاد راهنمای این تیم تحقیقاتی با اشاره به حمایت های دکتر حسن براتی معاون پژوهش و فناوری واحد دزفول افزود: این دستگاه با رویکرد تجاری سازی ساخته شده است و امکان نصب و استفاده از آن در پارک ها، ترمینال ها، دانشگاه ها، ادارات،  بانک ها، کمپ های مسافران، محل های پر تردد شهری و بین شهری و… وجود دارد .

در پایان این تیم تحقیقاتی آمادگی خود جهت ساخت سیستم برای دیگر مؤسسات و ادارات را نیز اعلام کرده است. این سیستم با تغییراتی جزئی صرفاً با استفاده از برق شهر و مستقل از سلول خورشیدی نیز قابل استفاده است.

 


اخبار مرتبط