رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: تبدیل باغات مرکبات به ویلا باغ، یک چالش و دغدغه زیست محیطی در دزفول است که موجب تولید پساب و پسماندهای فراوان می شود.
?مصطفی استاد چینی گر اظهار کرد: موضوع تفکیک برخی باغات مرکبات شهرستان و تبدیل آن به ویلا باغ در ابتدا در راستای جذب توریست صورت میگرفت که در آن زمان نیز این امر از جنبههای مختلف مورد تأیید اداره محیط زیست نبود.
?وی افزود: اکنون که چندین سال از رویه نادرست قطعه قطعه کردن باغات و تبدیل آن به ویلا باغ میگذرد نیز تاکنون هیچگونه استعلامی مبنی بر ایجاد ویلا به این اداره واصل نمیشود.
?رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول عنوان کرد: زمانی که یک باغ چند هکتاری مرکبات تفکیک و به یک یا چند باغ ویلا تبدیل شود به طور طبیعی دیگر محصول کشاورزی در آن مکان تولید نمیشود که این امر برخلاف قوانین تغییر کاربری اراضی و باغات است و میزان تولید محصولات باغی و مرکبات شهرستان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
?استاد چینی گر با بیان اینکه تبدیل باغات به باغ ویلا موجب پدید آمدن سکونت گاههای غیرمجاز در خارج از شهر و روستاها شده، گفت: هرکدام از این باغ ویلاها مقدار زیادی پساب و پسماند تولید میکنند به گونهای که همواره در مناطقی که این ویلاها قرار دارند انباشتی از پسماند مشاهده میشود که با توجه به اینکه این باغ ویلاها غیرمجاز بوده و خارج از محدوده شهری و حتی خارج از طرحهای هادی روستایی هستند متولی جمع آوری این پسماندها مشخص نیست.
?وی، تبدیل باغات به ویلا را از جمله معضلات محیط زیستی در دزفول عنوان کرد و افزود: این معضل به اقتصاد شهر در زمینه تولید محصولات کشاورزی نیز لطمه وارد کرده است. از طرفی سود احداث و حتی استفاده از این باغ ویلاها صرفاً برای یک گروه خاص است بنابراین از آنجایی که این باغ ویلاها در ید قدرت مجموعه جهاد کشاورزی هستند لازم است این ارگان با اهتمام مانع از افزایش این رویه نادرست شود.
?استاد چینی گر تاکید کرد: لازم است فرمانداری، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی با همکاری دستگاه قضا به صورت جدی و مصممتر از قبل به این امر ورود کنند و اقدامات مؤثری در راستای جلوگیری از افزایش باغ ویلاها و تفکیک و قطعه قطعه کردن اراضی کشاورزی و باغات مرکبات انجام دهند مهر