دزفول- دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: حضور افرادی الهی ، روحانی و معنوی در هر جامعه ای مانع از انحراف آن جامعه می شود.
به گزارش ایرنا آیت الله ˈ محسن اراکی ˈ روزگذشته در دیداری با مسوولان و دانشجویان دانشکده اصول الدین دزفول در محل نمازخانه این دانشگاه افزود: هر جا شهری بوده که معنویت در آن به وفور دیده می شده ، حضور عناصر مقید و دست پرورده موازین اسلامی مشهود است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تلاش ها و زحمات مرحوم حضرت آیت الله علامه سیدمرتضی عسکری(قدس سره) در تاسیس دانشکده اصول الدین را یادآور شد و گفت: این عالم وارسته با توجه به کهولت سنی که داشت با تاسیس دانشکده اصول الدین به تولید علم پرداخت و این نشان از روح توحیدی ایشان بود.
وی در ادامه از سجایا و شخصیت شیخ اعظم شیخ مرتضی انصاری یاد کرد و اظهار داشت: این عالم ربانی نیز با کهولت سن ،اصول فقه نوین شیعه را تاسیس کرد و شیوه پژوهش فقه علمی را به عالمان زیادی آموخت.
آیت الله اراکی با اشاره به اینکه آیت الله مطهری در سن 60 سالگی به تولید علم دست زد به دانشجویان توصیه کرد که مجموعه هفت جلدی مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، استاد شهید مطهری را مطالعه کنند و آموزه های این اثر ارزشمند را فرا گیرند.
وی تولید علم در سنین بالای علما را برتری آنها نسبت به دانشمندان غربی دانست و افزود: عمده تولیدات فکری علمای بزرگ ما در سنین بالا بوده در صورتی که دانشمندان غربی با گذر از سن 60 سالگی به نوعی توقف اندیشه داشته و تولید علمی آنها متوقف شده است و فقط به داشته های خود از گذشته اشاراتی می کنند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی سه اصل مشارطه ، مراقبه و محاسبه را برای حضور قلب در نماز اساسی عنوان کرد و گفت: مومن برای حضور قلب در نماز باید مشارطه کند یعنی پس از نماز صبح با خدا عهد کند که در طول روز گناه نکند و خود را از آنچه خداوند دوست ندارد دور نگه دارد.
وی افزود: باید در برخورد و رفتارمان مراقبت کنیم و می توان با تمرین به این مهم دست یافت و در پایان روز کارهای خود را بررسی کنیم و ببینیم چقدر توانسته ایم در عهدی که با خدای خود بسته ایم پایبند بمانیم.
آیت الله اراکی ادامه داد: در صورت تعدی از عهد باید از خداوند متعال طلب عفو کنیم و زمانی که انسان با این سه مولفه خو گرفت دل گشوده و نورانی می شود.
وی با اشاره به اینکه یاد خداوند بسیار با ارزش و مهم است خاطرنشان کرد : خانه ائمه اطهار پاک و نورانی بود زیرا در آنها ذکر خداوند گفته می شد و باید دم به دم مراقب دل بود و اجازه نداد هر چیزی به درون دل راه یابد زیرا یک سخن ، نگاه و رفتار آلوده دل را آلوده می کند و بسرعت باید آن را جبران کرد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی خطاب به دانشجویان گفت: از فرصت عمر استفاده کنید و علاوه بر کتاب های درسی مطالعه آزاد داشته باشید تا در محیط هایی که برای خاطر خداوند متعال ایجاد شده اند به شکوفایی رسیده و زمینه رشد شما فراهم شود.
وی شعار انبیا را تقوی الهی و اطاعت از خداوند و پیامبران عنوان کرد و اظهار داشت: در دانشگاه هایی چون دانشکده اصول الدین دزفول که ملاک بر دین و آموزه های دینی نهاده شده است امید است تا انسان هایی پیراسته و وارسته تقدیم جامعه شود و بین دانش ، تقوی و عمل رابطه ای مستقیم ایجاد شود.