در دوران واگذاری و تقسیم مسئولیتهای جدید شورا که به شکلی غیر استاندارد به طول انجامیده و البته قبل از آن هم بعضا به لطف نبود روحیه ی همدلی و هم قَسمی میان برخی از ما اعضای شورا، مسائلی پیش آمده که به سادگی نمیتوان از کنار آن گذشت.
مهندس “محسن ریاضی” عضو شورای اسلامی شهر دزفول با قرائت نطق پیش از دستوری در جلسه انتخاب هیئت رئیسه شورای شهر دزفول، به بیان دیدگاه های خود پرداخت. متن این نطق که برای اولین بار توسط پایگاه خبری دزفول امروز منتشر شده به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ الَّذِینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّـهِ وَلَا یَنقُضُونَ الْمِیثَاقَ وَالَّذِینَ یَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّـهُ بِهِ أَن یُوصَلَ وَیَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَیَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ سوره رعد آیه ۱۹ تا ۲۱
اعضای شورای اسلامی شهر با عنوان نمایندگان منتخب مردم ضمن اینکه باید عصاره ی تفکر اندیشه و خواستگاههای موکلین خود باشند، همچنین باید بازتاب دهنده ی محاسن، نقاط قوت، معایب ونقاط ضعف حوزه انتخابی خود با هدف افزودن بر نقاط قوت وکم کردن نقاط ضعف باشند.
کم کاری و عقب افتادن از مردم در پیگیری و رصد مطالبات به حق آنان امری غیر قابل بخشش بر خلاف سوگند آغاز به کار این نهاد مقدس اسلامی است. گرفتاری در چالش بزرگ انتخاب هیئت رئیسه به هیچ وجه شایسته ی شورایی که مدعی تدین انقلابی بودن و تعهد محوری است نیست. تلاش برای کسب کرسیهای مسئولیتهای سنگین کاری شورا اگر باهدف خدمت بیشتر به مردم است بسیار مقدس وشایسته ی تقدیر وشکر گذاری است واگر با هرانگیزه ای بجز خدمت العیاذ بالله چیزی بجز ضایع کردن فرصتها و گرفتن مسئولیت از دست خدمت گذاران و به تبع آن ناکام ماندن شهروندان در رسیدن به مطالبات به حقشان نیست.
در دوران واگذاری و تقسیم مسئولیتهای جدید شورا که به شکلی غیر استاندارد به طول انجامیده و البته قبل از آن هم بعضا به لطف نبود روحیه ی همدلی و هم قَسمی میان برخی از ما اعضای شورا، مسائلی پیش آمده که به سادگی نمیتوان از کنار آن گذشت. شورای اسلامی که پسوند شهر و نه شهرداری را با خود به یدک می کشد نه تنها از گردونه ی پیگیری در خصوص مسائل شهر خارج است که در همان معنای متداول اذهان عمومی که شورای شهرداریست هم وامانده است.
علارغم گذشت شش ماه از سال ۹۳ که اولین فرصت سالیانه اطلاع رسانی عمومی به مردم در حوزه مسائل مالی شهرداری است و با وجود نامه نگاری و تذکرات شفای چند باره به مسئولان شهرداری و شخص شهردار هنوز از ارسال حتی یک تراز ماهیانه به شورا خبری نیست. این در حالی است که شهرداری موظف است با هدف تحقق بند ۳۰ ماده ۷۱ که عبارت است از نظارت شورا بر حسن امور مالی شهرداری و کلیه سازمانها، موسسات و شرکتهای وابسته وتابعه شهرداری و حفظ سرمایه دارایها واموال عمومی و اختصاصی شهرداری همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنهاست، موظف است تراز ماهیانه خود را به این شورا ارسال نماید تا با بررسی نقاط ضعف وقوت و یافتن راه حل های مناسب زمینه را برای فعالیتهای مثمره ثمرتر فراهم آید.
با وجود تفویض اختیار مالی به شهرداری وانجام معاملات تا سطح یک میلیارد ریال، هنوز معاملاتی با رقم بالاتر از این سطح به شورا ارسال نمی گردد و در تذکرات چند باره شورا فقط به اینکه آماده اند و به زودی به شورا ارسال می گردند بسنده شده است.
از مبحث خرید و فروش و احیاناً تغییر کاربری ها درشهرداری اگر برای کارگروه های درون شهرداری خبری باشد برای شورا خبری چندان در دست نیست. از اینکه آیا شهرداری بر محور بودجه مصوب در حال حرکت است یا خیر، اخبار دقیقی دردسترس نیست. بماند که برخی مصاحبه ها انجام و درج شده در برخی خبرنامه و سایتها حاکی از آن است که فضای تصمیم گیری های غیر بودجه ای وغیر مصوب بر فضای تصمیمات قانونی بوجه چربیدن گرفته است که البته این موارد تنها نمونه ای از موارد متعدد است که صرفا از ناحیه ی شهرداری باید در دسترس شورای اسلامی شهر باشد.
با هدف تذکر به خود و سایر همکاران عزیز بار دیگر توجهات را به دومین بند از ۳۴ بند موظفی شورا جلب می کنم؛ در بند ۲ ماده ۷۱ اختیارات و وظایف شورای اسلامی شهر چنین آمده است: «بررسی و شناخت کمبود ها نیازها و نارسایهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه وتهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و راه حل های کاربردی در این زمینه جهت برنامه ریزی وارائه ی آن به مقامات مسؤل زیربط» حال جای این سوال باقیست که شورایی که دلِ خوشی از داشتن عنوان شورای شهرداری ندارد، در عرصه سایر وظایف غیر شهرداری اما محوله قانونی و تصویب شده در بند فوق چه تدبیری اندیشیده است؟
در طول یک سال گذشته چند مشکل در شهر شناسایی و با دعوت از مسولین مرتبط در آن حوزه ها تدابیری اتخاذ گردیده است؟ چه تعداد اداره ی خدماتی در شهر با وجود تصریح قانونی بودجه قانونی خود را به شورای شهر ارسال کرده اند؟ چند مشکل از دوائر دولتی در استان با کمک سایر مسئولین در مرکز استان یا مرکز کشور گره گشایی شده است؟ تا به حال پای چند مسول شهری با هدف پاسخگویی به نیاز مطالبات مردمی به شورای اسلامی باز شده است؟ در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی با آن گستره ی عظیم، چقدر حضور مؤثر داشته ایم؟ مسائلی همچون بحث اشتغال و ازدواج جوانان، بالا رفتن سن ازدواج، بالا رفتن درصد طلاق، فاصله ی فرهنگی میان اعضای خانواده ها در مدتی کوتاه میان دودست به هم چسبیده، تخریب بنیان خانواده ها با دست پخت دشمنان و بی توجهی و آگاهی نبخشیدن وعدم استفاده از کل ظرفیت ها توسط مسئولین برای سد کردن هجمه دشمنان، بی توجهی به بالا رفتن نرخ بی نمازی در جامعه و دهها نمونه از این دست که نهایت واکنش ما مانند اکنون تکان دادن سر به علامت اظهار تأسف است.
آیا متوجه وضعیت امنیت در کلیه ی حوزه های مورد توجه نهادهای امنیتی هستیم؟ این روزها ذوق و بالندگی ناشی از گرفتاری سارقان مسلح آن هم در زمان کوتاه از اینکه چه عاملی باعث شده که در روشنایی روز در پر ترافیک ترین نقطه شهر با وجود آن همه مأمور انتظامی در محدوده ای اندک وغیر قابل فرار برای مجرمان دست به اعمال مجرمانه آنچنان سنگین زده شود، غافلمان ساخته است!
مسلماً قصد ندارم تلاش مأموران زحمت کش نیرو های محترم انتظامی را زیر سوال ببرم بلکه قائل به این نکته هستم که آیا از این نیرو سوال شده است که با چه محدودیتهایی برای برقراری امنیت در شهر مواجه است تا نتواند به خوبی امنیت رابرای شهروندان فراهم سازد؟ آیا درحادثه ی غرق شدگی مهمانان عزیز این شهر شامل پدر ودو فرزند خردسال یک خانواده که منجر به از هم پاشیدگی بنیان گرم یک کانون اللهی شد آن هم توسط قایقی که موظف به امنیت بخشی و حفظ جان همشهریان و مهمانان محترم بوده کوتاهی نشده است؟
آیا صدای مردم درخصوص ضعیف بودن خدمات درمانی در مراکز مهم بیمارستانی به گوشمان نرسیده؟ چه شد آن کار گروهی که مثل خیلی وقتها برای پیگیری تشکیل اما خبر و پیگیری مهمی از آن شنیده نمیشود؟ آیا صرفاً گنجاندن نام خود درانواع و اقسام پست ها و مسولیتها، کمیته ها و کارگروهها با هدف بالا بردن رزومه کاری، رضایت دینی و درونی برایمان فراهم ساخته است؟
آیا این دست و آن دست کردن، یک روز به دلیل تعطیلی دو هفته ای تابستانه، زمانی به دلیل مسافرت تعدادی، گاهی به دلیل عدم حضور هر سیزده نفر برای انجام یک انتخاب ساده از دست دادن فرصت ها ناب برای خدمت به مردم نیست؟ و چند آیای دیگر…!
تا دیر نشده و قبل از آن که در بارگاه ربوبی وتوسط مالک یوم الدین و به شهادت همه ی موکلانمان مجبور به اقرار به کم کاری وآوردن عذر تقصیر نشده ایم، فکری کرده وبا عزمی جدی به دنبال انجام وظایف شرعی و قانونی محوله ی خود باشیم که “اضاعَه الفُرصَه الغُصَّه”.
با تذکر این نکته که برخی کم کاری ها نذیر حادثه غرق شدن عزیزان مهمان در این شهر در چند روز گذشته به هیچ وجه قابل جبران نبوده اما برخی نواقص و کم کاریهای گذشته به لطف برادری، همدلی و همراهی و انشاالله قابل تداوم و جبران است .
دزفول امروز