به گزارش دزمهراب ؛ سمینار پیشگیری از سرطان با تاکید بر اصلاح الگوی تغذیه با هدف ارتقای اطلاعات علمی و انتقال تجارب تخصصی طب سنتی در این حوزه به ویژه از طریق اصلاح تغذیه ی افراد در دانشگاه آزاد اسلامی دزفول برگزار شد.
در این سمینار که به همت حوزه معاونت پژوهش و فنآوری و دانشکده پرستاری واحد دزفول برگزار شد، دکتر حسن اکبری پس از سخنرانی، به پرسش های حاضران در خصوص طب سنتی پاسخ داد.
بر اساس این گزارش دکتر حسن اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در آغاز این سمینار گفت: نوع تغذیه می تواند انرژی لازم را برای سلول های سیستم ایمنی تامین کرده و فرد از سیستم ایمنی قوی برخوردار خواهد شد که در برابر سلول های سرطانی می تواند به خوبی از خود مقاومت نشان دهد.
وی افزود: با اصلاح تغذیه و با روزه ی دائمی یا کاهش 2وعده غذایی بجای 3وعده نیز می توان گام مهمی در درمان سرطان ها برداشت. در اروپا کتابی با عنوان« سرطان را گرسنگی بدهید» نیز به چاپ رسیده که بر این موضوع تاکید دارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: متیونین یک ماده خطرناک هورمونیست که در گوشت مرغ پرورشی تجمع پیدا کرده و با مصرف زیاد گوشت مرغ خطر ابتلا به سرطان نیز به همان نسبت افزایش می یابد.
اکبری با اشاره به حدیث اینکه معده، خانه همه بیماریهاست اضافه کرد: مهمترین فاکتور تاثیر گذار بر روی افزایش سرطان ها نیز تغذیه است و با اصلاح تغذیه می توان از سرطان ها پیشگیری و حتی آن ها را درمان کرد.
وی با بیان اینکه سوزاندن برخی غذاها برای بدن مانند سوزاندن یک کنده ی خیس درخت است که به سختی صورت میگیرد, خاطرنشان کرد: روزانه هزاران سلول سرطانی در بدن تشکیل می شود که سلول های سیستم ایمنی بدن به مقابله با آن ها می پردازند و با اینکار از ابتلا به سرطان جلوگیری می کنند. در صورت مصرف غذاهای سخت سوز با انرژی کم سیستم ایمنی ضعیف شده و احتمال ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
وی ادامه داد: مثلا برخلاف عقیده های رایج که نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب توصیه می شود باید گفت زیاد نوشیدن آب سرد به تنهایی می تواند مضر باشد زیرا آب سرد انرژی را از بدن می گیرد. با اضافه کردن یک مُصلح مانند عرق های گیاهی به آب سرد باعث برطرف کردن این مورد شد. در روایت داریم٬ آب گرم داروست و حتی می تواند به مرور درمان کننده دیابت نوع دو باشد.
دکتر اکبری در خصوص ترویج فرهنگ های جدیدی مانند خام گیاهخواری و اینکه آیا مفیدند یا خیر افزود: گیاهخواری نسبی صد درصد مورد تایید است ولی خام گیاهخواری صرف نمی تواند تمام مواد مورد نیاز سلول های بدن را تامین بکند.کسی که تا ۴۰ روز گوشت مصرف نکند تا مدتی خوب است چون بدن طی این مدت از ذخایرش استفاده می کند اما فرد بعد از مدتی به شخصی پرخاشگر و عصبی تبدیل خواهد شد.
وی همچنین گفت: مصرف گوشت گوسفند به میزان کافی برای بدن لازم است زیرا روغن های حیوانی بنزین سلول های قلبی هستند.
از جمله نکات دیگری که بدان اشاره نمودند؛
– علت بالارفتن چربی ،خوردن چربی نیست. همانطور که علت دیابت، خوردن قند زیاد نیست.اختلال متابولیسم سوخت و ساز باعث این بیماری ها می شود و نه خوردن آن مواد.
– آبغوره و آبلیمو چون طبع سرد دارند باعث کاهش قوه سلول ها می شوند، درنتیجه استفاده زیاد از این مواد باعث پایین آمدن سن مرگ و میر در جامعه خواهد شد.
– سبزی های پر از نیتریت که به دلیل عدم کنترل کیفیت در مصرف بی رویه کودهای شیمیایی باعث سرطانزایی می شوند.
– کلر سرطانزاست پس بهتر است آب مصرفی فرد٬ آب جوشانده باشد. ( هنگام جوشاندن آب کلر دار درب کتری باید برداشته شود تا کلر آن بپرد و بهترین روش سرد کردن آب ریختن آن درون کوزه است(.
– سرکه طبیعی انگور از جمله داروهای مهم در طب سنتی است،مثلا آب قهوه ای رنگ موجود در سیر ترشی در صورتی که با سرکه طبیعی تهیه شده باشد به میزان یک قاشق چایخوری می تواند داروی موثری برای مبارزه با سرطان باشد.
– نان سبوس دار با سیاهدانه یک داروی بی همتا محسوب می شود.
– خوردن ماهی با آبلیمو به دلیل سرد بودن طبع هر دو کار درستی نیست.
– مصرف مواد غذایی با طبع گرم مثل زنجبیل و دارچین می تواند بهترین دارو برای درمان بیماری دیابت باشد.( زیاده روی در مصرف این مواد نیز مضر است و باید با مشورت پزشک طب سنتی استفاده شود(
– رعایت مثلث سلامت و تغذیه و جایگزین کردن روغن حیوانی یا روغن دنبه بجای روغن های صنعتی.
– ورزش کردن در کنار مصرف دمنوش هایی مانند گل گاو زبان و یا آب جوش بجای مصرف چای صنعتی می تواند به سلامت بدن کمک کند.