رضا پورآیین اظهار کرد: کم تحرکی، استفاده از فست فود، عدم ورزش کافی، بدخوابی و کم خوابی از جمله عوامل تهدید کننده سلامتی افراد هستند.
وی شعار هفته سلامت را غلبه بر دیابت عنوان کرد و افزود: نخوردن صبحانه توسط افراد به ویژه دانش آموزان، عدم کنترل استرس و اضطراب و چاقی از جمله عواملی هستند که می توانند منجر به دیابت در افراد شوند بنابراین باید به سمت خود مراقبتی که همان تغییر در سبک و شیوه زندگی است، روی بیاوریم.
رئیس مرکز بهداشت دزفول با بیان اینکه با خودمراقبتی ۶۵ تا ۸۵ درصد بیماری را از خود دور می کنیم، گفت: خود مراقبتی یک مهارت است که با آموزش به دست می آید که در این راستا طرح سفیران سلامت که در شهرستان دزفول در حال اجرا است، می تواند بهترین راه برای تضمین سلامتی مردم باشد.
پور آیین در ادامه عنوان کرد: از شهریور ماه سال ۹۴ طرح غربالگری را با همکاری عوامل مرکز بهداشت در تمام روستاهای دزفول آغاز کرده ایم که از آن زمان تاکنون توانسته ایم حدود دو هزار و ۴۰۰ فرد مشکوک به دیابت را در روستاهای شهرستان شناسایی کنیم به این معنی که در این افراد پارامترهای ابتلا به دیابت وجود داشته، بنابراین ما باید آزمایش های تکمیلی را بر روی این افراد انجام دهیم تا به نتیجه قطعی برسیم.
وی تصریح کرد: این طرح غربالگری دیابت و فشارخون تا پایان خرداد ماه سال جاری ادامه خواهد داشت تا آمار دقیق تر افراد مبتلا و یا مشکوک به دیابت در تمام روستاهای دزفول را بدست آوریم.
رئیس شبکه بهداشت دزفول با بیان اینکه غربالگری برای پیشگیری است، تصریح کرد: از آنجایی که دیابت یک بیماری سخت است که در برخی موارد منجر به صدمات دیگری همچون از کارافتادن کلیه ها، قطع شدن اندام های تحتانی و حتی مرگ در افراد می شود بنابراین غربالگری یک نیاز اساسی برای افراد مشکوک به دیابت است.
پور آیین وضعیت ابتلا به دیابت در دزفول را همانند میانگین کشوری دانست و اظهار کرد: در آینده نزدیک که دزفول تحت پوشش خدمات حاشیه ای قرار گرفت هر جمعیت دو هزار و ۵۰۰ نفری شهر به یک مراقب سلامت داده می شود تا این مراقبان سلامت بتوانند جمعیت تحت پوشش خود را از نظر بیماری ها و به ویژه دیابت بررسی کنند که این طرح به زودی در دزفول آغاز خواهد شد.
مهر