رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول در استان خوزستان گفت: کشاورز متخلفی که اقدام به تخریب و تسطیح یکی از تپه های پیرامون چغامیش کرده بود تحت پیگرد حقوقی قرار گرفت.

یکی از تپه های پیرامون اثر باستانی چغامیش در اطراف شهر دزفول هفته گذشته توسط یکی از کشاورزان تخریب و تسطیح شد.
دزمهراب: غلامعلی باغبان کوچک بیان داشت: تپه تخریب شده به ارتفاع نیم متر با فاصله بیش از 500 متر از تپه اصلی چغامیش قرار داشته که تاریخی بودن آن در دست بررسی است.
وی اظهار کرد:در اقدامات اخیر کشاورزی آسیبی به تپه باستانی چغامیش دزفول وارد نشده است.
باغبان افزود:کشاورز مذکور بدون استعلام از اداره میراث فرهنگی و بدون طی مراحل قانونی اقدام به تخریب و تسطیح یکی از تپه های پیرامون آثار باستانی چغامیش نموده بود که تخلف محسوب شده لذا از ادامه فعالیت وی جلوگیری شد.
وی گفت:این تخلف از سوی اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در دست پیگیری حقوقی است.
تپه های باستانی چغامیش دزفول با قدمت پنج هزار سال پیش از میلاد، گنجینه اطلاعات کامل از دوران های متعلق به هفتمین هزاره پیش از میلاد تا شکوفایی کامل تمدن شوش است.
رییس میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول هرگونه تخریب و تسطیح اراضی در محوطه باستانی چغامیش را ممنوع اعلام کرد و گفت: کشاورزان باید دقت کنند به حریم آثار باستانی خسارت وارد نکنند و قبل از هرگونه عملیات تسطیح از اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول استعلام کنند.
وی در خصوص انتقال 108 گل نوشته تاریخی چغامیش از آمریکا به ایران نیز گفت:در حال حاضر امکان نگهداری و حفاظت از این آثار تاریخی در دزفول وجود ندارد.
باغبان کوچک اظهار کرد:شهرستان دزفول ظرفیت های باستانی فراوانی دارد لذا احداث و راه اندازی موزه باستانی در این شهرستان ضروری است که در این راستا پیگیری با همکاری مسوولان دزفول آغاز شده است.
گل نوشته های تاریخی چغامیش شامل اطلاعات مردم درخصوص تجارت و بازرگانی دوران پیش از تاریخ است که به صورت لوح در ابعاد کوچک حدود 10 سانتی متر در پنج سانتی متر می باشد.
در حفاری هایی که توسط ایران و موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در دهه 50 در تپه های چغامیش انجام شد 264 گل نوشته آجری کشف شد که تعدادی از آنها برای پژوهش دراختیار موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفت و با تلاش سازمان میراث فرهنگی 108 گل نوشته به ایران بازگردانده شد.
چغامیش را باید نخستین منطقه در ایران دانست که خط و کتاب، در آنجا پیدا شده که قدمت آن به هشت هزار سال پیش می رسد.
ایرنا