مدیریت دانشگاه تهران در اقدامی سوال برانگیز برنامه سخنرانی سردار سعید قاسمی را در دانشکده فنی این دانشگاه لغو کرد.
به گزارش رجانیوز، برنامه ی یادواره شهید رجب بیگی که چندسالی است توسط بسیج دانشجویی پردیس فنی دانشگاه تهران برگزار می شود امسال قرار بود با سخنرانی سردار سعید قاسمی در روز دوشنبه برگزار شود اما مجوز این برنامه توسط مسئولین دانشگاه تهران لغو شده است. شنیده شده که ریاست دانشگاه تهران در پاسخ به چرایی لغو مجوز این برنامه گفته است که آقای قاسمی مناسب فضای دانشجویی نیست!
روند حذف چهره های گفتمانی و موثر حزب اللهی در دانشگاه و برخورد چکشی با عناصر ارزشی در چند سال گذشته در دانشگاه تهران شدت گرفته و پیش از این نیز مدیریت دانشگاه تهران، حضور حسن عباسی را در برنامه های دانشگاه و تشکلهای دانشجویی ممنوع کرده بود. اتفاقی که شاید بتوان مهمترین علت آن را به چالش کشیدن ریاست دانشگاه تهران توسط حسن عباسی در برنامه های مختلف دانست. گفتنی است حسن عباسی در سخنرانی های خود در دانشگاه تهران، سیاست های فرهاد رهبر در زمینه های مختلف علمی و مدیریتی را مورد نقد و پرسش قرار داده بود.
سال گذشته نیز دانشگاه تهران در اقدامی غیر متعارف ، بیش از ده نفر از دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران را به جرم برپایی دسته ی عزاداری برای امام هادی علیه السلام در دانشگاه به کمیته انضباطی احضار کرد.این تجمع که به دلایل واهی و مضحک از جمله امکان بروز تشنج در آن و به گفته ی مسئولین دانشگاه “بنا بر کدهای رسیده ” از سوی دانشگاه و شخص دکتر رهبر بی مجوز مانده بود در واکنش به هتاکی یکی از نشریات دانشگاه به امام هادی(ع) برگزار شد.
اقدامات تامل برانگیز دانشگاه تهران به همینجا ختم نمی شود، به عنوان مثال در 16 مهرماه سال گذشته نیز 3 تن از دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران به جرم تلاش برای پررنگ کردن پرچم رژیم صهیونیستی در مقابل ورودی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و زیر پای دانشجویان دانشگاه، به کمیته انضباطی احضار شدند. همچنین فیلم “قلاده های طلا” علیرغم اکران در چندین دانشگاه مهم تهران، در دانشگاه تهران مجوز اکران دریافت نکرد. ریاست دانشگاه تهران باز هم علت این امر را “امکان بروز تشنج و درگیری” و ” کدهای رسیده” عنوان کرد.
با مروری بر عملکرد مسئولین دانشگاه تهران بوضوح می توان دریافت که مسئولین این دانشگاه، با شیبی آرام و در یک بازه زمانی چندساله تلاش می کنند تا تشکلهای دانشجویی را محدود کرده و عملا از کارآیی بیاندازند.روندی که این روزها بر روی تشکل های ارزشی متمرکز شده و دانشگاه و مسئولین آن می کوشند تا تشکلهای ارزشی را عادت دهند که برنامه هایشان لغو مجوز شود، سخنران برنامه ها با اِعمال نظرهای شخصی و یکطرفه حذف شوند، دانشجویان ارزشی به خاطر مخالفت با مسئولین دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شوند و در کل؛ هزینه برای فعالیت های سیاسی بالا رود.
جالب آنکه ریاست دانشگاه تهران در سخنرانی خود در آیین ورودی دانشجویان در سال 91 بر لزوم سیاسی بودن دانشجو تاکید کرده و می گوید:دانشجو باید حساسیت منفی داشته باشد در مقابل مسائلی که از نظر فطرت انسانی زشت تلقی میشود.مثل چی؟ مثل ظلم، مثل تبعیض، مثل بی عدالتی.باید فریاد بزند دانشجو در برابر ظلم، بایستد در مقابل تبعیض و بی عدالتی!