پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

ماجرای طرح رفع انحصار از آموزش زبان انگلیسی چیست؟

?ماجرای طرح رفع انحصار از آموزش زبان انگلیسی چیست؟
?آیا بر اساس این طرح آموزش زبان انگلیسی اختیاری میشود؟
?آیا زبان انگلیسی از مدارس کشور حذف خواهد شد؟

 

?چند روزی از مطرح شدن طرح “رفع انحصار از اموزش زبان انگلیسی” در مجلس میگذرد. طرحی 6 ماده ای که توسط 57 نماینده مجلس از جمله نماینده محترم مردم #دزفول جناب آقای #پاپی_زاده مطرح شده است.

?به موجب این طرح دانش آموزان(رشته های نظری) کماکان به صورت اجباری باید یک زبان خارجی را در برنامه درسی خود داشته باشند اما اینکه کدام یک از زبان های خارجه(انگلیسی یا چینی یا روسی یا فرانسوی یا …) را انتخاب کنند، به #اختیار خودشان می باشد.
پس اینکه گفته شود این طرح به معنای حذف درس زبان انگلیسی است، صحیح نیست.

?کاملا واضح است که درصورت اختیاری شدن انتخاب زبان خارجی، باز هم اکثر دانش اموزان، انگلیسی را انتخاب خواهند کرد. نقش مهم زبان انگلیسی و کاربرد آن در استفاده از برخی متون علمی و تکنولوژی از جمله دلایل این انتخاب می تواند باشد.

?آموزش زبانِ انتخاب شده به مدت 3 سال(حداکثر) صورت میگیرد.
تا اینجا همه چیز منطقی و معقول بنظر میرسد؛ اما مواد این طرح محدود به نکات بالا نمی شود و در ادامه یکی از ایرادات اساسی طرح را ذکر خواهیم کرد.

?نکته مهم و البته مغفول این طرح، #برون_سپاری آموزش زبان خارجه به #آموزشگاه_های_آزاد_زبان می باشد.
به عبارت دیگر زبانِ خارجیِ انتخاب شده توسط دانش آموزان(مثلا انگلیسی) همچنان جزو دروس مدارس است اما محل آموزش از محیط مدرسه به آموزشگاه های آزاد زبان تغییر میکند و وزارت آموزش و پرورش صرفا وظیفه نظارت بر روند اموزش زبان خارجه را خواهد داشت.

?به نظر نگارنده، ایراد اصلی طرح، یعنی #برون_سپاری آموزش زبان خارجی به آموزشگاه های آزاد زبان خارجی، در تضاد با اصل سی ام قانون اساسی است که بر اساس آن دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا اخر دوره متوسطه فراهم کند. در حالی که این طرح با خصوصی سازی آموزش زبان خارجه، عملا برعکس اصل سی ام قانون اساسی عمل می کند.

?علاوه بر آن، باید توجه داشت که دسترسی به آموزشگاه های آزاد زبان، به طور خاص برای دانش آموزان مناطق دور دست و محروم، هم از لحاظ بُعد مکانی و هم از لحاظ بُعد مالی دارای سختی مضاعفی است.

?لازم است نمایندگان امضا کننده این طرح امکان اجرایی شدن طرح را به خصوص در مناطق محروم و کمتر برخوردار، برای رسانه ها و مردم شفاف سازی کنند.

?لازم به ذکر است در روزهای اخیر برخی رسانه های کشوری به اشتباه از این طرح با عنوان “#حذف درس زبان انگلیسی از مدارس” نام بردند. برخی رسانه های حامی نمایندگان امضا کننده این طرح نیز دست به کار شده و توضیحات نمایندگان را صرفا درباره عدم حذف زبان انگلیسی منعکس کردند. این در حالی است که طرح مذکور دارای ایرادات اساسی است که یکی از این ایرادات در بالا به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت.

✍️ پوریا پورمند

اخبار مرتبط