پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

هدفمان تربیت نیرو های انقلابی و مومن تحت تعالیم قرآن کریم است

دزمهراب: سالهاست که جلسات قرآن در شهرستان دزفول شکل گرفته و شروع به فعالیت کرده اند. سابقه ی جلسات قرآن شهرستان دزفول به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی می رسد. این تشکیلات در هشت سال دفاع مقدس برای دزفول، افتخار ها آفرید و شهدای گرانقدر زیادی را تربیت و به اسلام تقدیم کرد.
اما در جلسات قرآن شهرستان دزفول، با وجود سابقه ی زیاد و تلاش های نیرو هایی مخلص و تلاشگر و وجود ایده ها و طرح هایی کم نظیر، این ایده ها کمتر به سایر مسئولین جلسات منتقل می شوند و فعالیت گسترده ی این تشکیلات خودجوش کمتر توسط رسانه ها منعکس می شود.
به همین خاطر بود که بر آن شدیم تا به معرفی برخی از جلسات و ایده های ایشان در قالب مصاحبه هایی بپردازیم تا بتوانیم گوشه ای از فعالیت های جلسات قرآن دزفول را منعکس کنیم. اکنون یکی از این مصاحبه ها پیش روی شماست:

لطفا خودتان را معرفی کنید؟

احمد ولی خلف هستم. مسئولِ جلسه ی قرآن شهید عبدالکریم ناحی، مقطع ششم و هفتم دبستان از مسجد الغدیر کوی آزادگان.

photo_2016-08-13_15-58-53

اگر امکان دارد در مورد تعداد جلسات مسجد و مقاطع آن ها برای ما توضیحاتی را بفرمائید؟

مسجد الغدیر کوی آزادگان در مجموع دارای 7 جلسه ی قرآن و حدود 200 نفر متربی و 10 مسئول جلسه می باشد.
جلسات مسجد از کودکان شروع شده و تا بزرگسالان را شامل می شود و در هر مقطع به تناسب اقتضای سن آن ها برنامه ها و موضوعات متفاوتی در جلسات اجرا و مطرح می شوند.
جلسات مسجد الغدیر آزادگان عبارتند از:
1- جلسه ی شهید بهمن درولی: مقاطع دوم، سوم و چهارم دبستان
2- جلسه ی شهید سید رضا پور موسوی: مقاطع پنجم و ششم دبستان
3- جلسه ی شهید عبدالکریم ناحی: مقاطع هفتم و هشتم متوسطه
4- جلسه ی شهید محمد فرخی راد: مقطع نهم متوسطه
5- جلسه ی ثامن الحجج: مقاطع دهم و یازدهم و دوازدهم متوسطه
6- چلسه ی انصار الحسین: سوم و چهارم دبیرستان
7- جلسه ی بزرگسالان
و همچنین جلسه ای برای مسئولین جلسات ترتیب داده شده است تا در آن جلسه مباحثی اعم از علمی و یا عملی در حوزه های تربیتی مطرح گردند و همچنین در آن جلسه انتقال تجربیات صورت بگیرد.

شما چه هدفی را در جلسات پیگیری می کنید؟

تربیت اسلامی و تربیت نیرو های انقلابی و مومن تحت تعالیم قرآن کریم

photo_2016-08-13_15-58-48 در جلسات مسجد چه مباحثی مطرح می شوند؟

هر جلسه متناسب با سن متربیان خودش مباحث متفاوت و همچنین شیوه ی اجرای متفاوتی دارد مثلا در جلسات کودکان مباحث عموما به صورت بازی و همچنین شیوه های اجرای بحثی که حاج آقا راستگو انجام می دهند استفاده می شود.
اما اجمالا در جلسات دوره هایی تحت عنوان دوره ی صراط که اصول دین در آن ها مطرح می شوند و همچنین مباحث مختلف احکام، تفسیر قرآن، نهج البلاغه، داستان های پیامبران، برنامه های مطالعاتی شهید مطهری برای متربیان مطرح می شوند و آموزش های عملی ای مثل آموزش های نظامی و رزمی در اردوها اجرا می شوند.
در برخی از مباحث از اساتید استفاده می شود و در برخی دیگر از خود مسئولین جلسات استفاده می شود.

جلسات مسجد الغدیر آزادگان معمولا در چه زمانی و به چه شکلی برگزار می شوند؟

جلسات مسجد هر روز هفته به غیر از جمعه در شش ماهه ی اول سال قبل از اذان مغرب و در شش ماهه ی دوم سال بعد از نماز عشا و در مدت 30-45 دقیقه برگزار می شوند و هر جلسه حلقه ای در سالن اصلی مسجد تشکیل می دهند و به اجرای برنامه ها می پردازند البته دو جلسه ی سطوح پایین تر به علت اینکه بیشتر برنامه هایشان به صورت بازی و کاردستی است در اتاق های جداگانه برگزار می شوند.
جدیدا اکثر جلسات مسجد مخصوصا در سنین بالاتر جلساتشان را به صورت دوره ای برگزار می کنند به این صورت که سه روز اول هفته را به اجرای مباحث می گذرانند تا بین مباحث فاصله ی زمانی ایجاد نشود و در پایان هر هفته از آن دوره ی سه روزه آزمون گرفته می شود و به نفرات برتر آزمون هدایایی تعلق می گیرد.

photo_2016-08-13_15-58-29

همانطور که مستحضرید خانواده نقش بسیار مهمی در تربیت فرزندان دارد و همچنین محیطی است که اکثر حالات روحی و بسیاری از رفتار های فرزند در آن محیط شکل می گیرد؛ با توجه به دغدغه ی شما که تربیت صحیح است و نقش مهم خانواده در تربیت، شما چه تدابیری را در همراهی خانواده ها با جلسات قرآن مسجد اندیشیده اید؟

 خدا رو شکر مسئولین جلسات ارتباط خوبی با خانواده های متربیان برقرار کرده اند به صورتی که برخی از خانواده ها در مقطع کودکان فرزندشان را هر روز تا مسجد می آورند و برمی گردانند.
از جمله کار هایی که شده است تشکیل گروه هایی در فضای مجازی برای خانواده ها بوده است که عکس از برخی از فعالیت های جلسه و همچنین خلاصه ی مباحثی که متربیان تهیه کرده اند و خلاصه ی مباحث اجرا شده در جلسه در این گروه ها برای خانواده ی بچه ها به اشتراک گذاشته می شود و این کار برای هماهنگ کردن خانواده ها با مباحث جلسات صورت می گیرد همچنین برخی از جلسات قرآن، به صورت دوره ای از فعالیت های جلسه اعم از اردو ها و مباحث، نشریه تهیه کرده و در اختیار خانواده ها قرار می دهند و همچنین در آن نشریه برخی از برنامه های آینده ی جلسه مطرح و معرفی می شوند و علاوه ی بر آن ها افراد برتر جلسه معرفی شده و عکس آن ها در نشریه به صورت رنگی چاپ می شود. در مورد گروه های مجازی باید گفت که فضای خوبی را برای انتقال دغدغه بین خانواده ها و مسئولین جلسات فراهم کرده اند و مسائل و مشکلات به راحتی ما بین خانواده ها و مسئولین رد و بدل می شوند.
معمولا سالانه کلاس های آموزشی ای برای خانواده ها برگزار می شود که در آن جلسات مسائل تربیتی، روانشناسی، برنامه ریزی درسی و همچنین دغدغه های والدین برای فرزندانشان مطرح می شوند و توسط اساتید مدعو پاسخ داده می شوند. در این جلسات مشکلات موجود در جلسات و انتظارات والدین از جلسات و بالعکس مطرح می شود.

photo_2016-08-13_15-58-44

برنامه های شما در فضای مجازی به چه صورتی است؟

  هر جلسه گروه واتس آپ دارد و اعضای هر جلسه مطالب مختلفی را تهیه می کنند و در این گروه ها به اشتراک می گذارند البته منابعی را به آن ها معرفی می کنیم گاهی اوقات مسئولین جلسات مجبور می شوند که در برخی از بازی های آنلاینی که اکثر اعضای جلسه در آن عضو هستند نیز عضو شود و در آن بازی با اعضای جلسه اش یک گروه را تشکیل بدهد. گروه هایی نیز در فضای مجازی برای خانواده ها وجود دارد.

شما چه مکان هایی را برای اردو انتخاب می کنید و در اردو ها چه اهدافی را پیگیری می کنید؟

هر جلسه هدف خاص و مکان خاص خودش را برای اردو پیگیری می کند مثلا در سنین پایین هدف از اردو عموما جذب است و در مقاطع بالا تر اهدافی مثل بالابردن احساس مسئولیت اعضای جلسه، آموزش های عملی اخلاقی و رفتاری و همچنین مهارت های زندگی می باشد.
دو اردوی بزرگ و طولانی در جلسات مسجد الغدیر آزادگان وجود دارد یکی اردوی مشهد مقدس جلسه ی ثامن الحجج و دیگری اردوی قم جلسات فرخی راد و ناحی.

اخبار مرتبط