به گزارش دزمهراب همایش بزرگ بزرگداشت “چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری، روز دزفول” عصر امروز سه شنبه چهارم خرداد ماه با حضور مسئولین کشوری، استانی و شهرستان و نیز جمعیت کثیری از قشرهای مختلف مردمی در مصلی امام علی(ع) این شهر برگزار گردید.
در ابتدای برنامه پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران امام جمعه دزفول طی سخنانی گفت: باید درود فرستاد بر مردمی که با ایثار و از خودگذشتگی عظمت و بزرگی چهارم خرداد را خلق کردند و همچنین باید درود فرستاد بر خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و بسیجیان و همه اقشار مردمی که شعر مقاومت و پایداری را در دزفول قهرمان سرودند.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه حضرت امام، دزفول را سرزمین افتخارات نامیدند، تصریح کرد: دزفول توانست در هشت سال دفاع مقدس به تنهایی یک لشکر کامل را برای مقابله با متجاوزان تشکیل دهد و ۶ فرمانده لشکر خود را نیز در راه اسلام تقدیم کرد.
وی اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد زمین به زمین، هزاران بمب و ده ها و صدها راکت به دزفول را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: امروز هر چه از دزفول بگویند کم است و نمی توانند حق این شهر را ادا کنند، در آن زمان مرحوم آیت الله قاضی که یک پیر بسیجی به تمام معنا بود در اوج حملات دشمن در شهر ماند و اسوه مقاومت و استقامت لقب گرفت و زمانی که رزمندگان از عملیات غرورآفرین فتح المبین بازگشتند او از سوی امام راحل بر دستان آنها بوسه میزد.
امام جمعه دزفول تصریح کرد: مسئولین کشور نباید اجازه دهید این همه عظمت، صلابت و شکوه مردم دزفول قهرمان و خوزستان دلاور در گذر زمان کمرنگ و محو شود و دشمن بتواند نعمت بی بدیل فرهنگ شهادت، ایثار و مقاومت را از ملت ما بگیرد و فرهنگ مقاومت تنها کلید حل مشکلات در برابر زیاده خواهی های دشمن است.
در ادامه برنامه رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور طی سخنانی زبانزد شدن مردم دزفول در عالم را به دلیل ایستادگی و مقاومت دانست و گفت: دزفول توانسته چهارم خرداد را در تاریخ کشورمان و تاریخ آزادی خواهی ملت های به پا خاسته ماندگار کند.
سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا نقدی با بیان اینکه مردم دزفول در تمام دوران جنگ تحمیلی قدر عظمت خود را دانستند اذعان نمود: مردم دزفول این عظمت را نه تنها ارزان بلکه گران نیز نفروختند و زیر باران موشک، توپ و گلوله، حسرت یک آخ را بر دل دشمن گذاشتند.
وی افزود: در زمان جنگ، هرشب صدای لالایی کودکان این شهر صدای سفیر گلوله و موشک و انفجار و لرزه دیوارها بود و آوای آرامش شیرخوارگان دزفول صدای غرش هواپیماها و شکستن دیوارهای صوتی بود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور تصریح کرد: مادری که فرزند شهیدش را در قطعه شهداء دفن میکرد و هنوز از دفن شهیدش چند روزی نگذشته جوان دیگری را به سمت جبهه بدرقه میکرد و یا همسر جوانانی که با فرزند کوچکش زیر باران موشک ها و گلوله باران ها تنها می ماند و منتظر برگشت رزمنده اش از جبهه ها بود و این ها داستان عظمت مردم قهرمان دزفول است.
سردار نقدی با بیان اینکه گفتن از حماسه های مردم دزفول پایانی ندارد و باید از آن هزاران کتاب نوشت، افزود: دزفول قهرمان هم در خانه ی خود حماسه های بزرگ آفرید و هم جبهه ها را سراسر غرق حماسه کرد و هر حماسه ایی را کتابی شایسته است.
وی خاطر نشان کرد: برجسته ترین و یادگارترین این حماسه ها دو کتاب است که یکی کتاب استکبار شناسی و آمریکایی شناسایی است که دشمن ما را به ما می شناساند، دشمنی که در طول سال های دفاع مقدس درمقابل آن حجم عظیم حملات وحشیانه رژیم بعثی کوچکترین عکس العملی از خود نشان نداد و در مقابل هزاران بمب و موشکی که روانه این شهر و کشور شد حتی یک سطر بیانیه در محکومیت این جنایات صادر نکرد.
سردار نقدی ادامه داد: دشمنی که امروز اگر کوچکترین اتفاقی در یک نقطه از ایران اتفاق افتد، نظام اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم و بیانیه های پی در پی صادر می کند و شبکه های ماهواره ای و مجازی خود را نیز پر از حرف و شعار علیه ملت ما می کند در حالی که در مقابل آن همه کشتار، گورهای دسته جمعی و سیل خون مردمان دزفول و خوزستان در زمان جنگ هیچ یادی از حقوق بشر و ارزش جان انسان ها نکرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با بیان اینکه رژیم بعثی در فهرست حامیان ترورست ها در آمریکا قرار داشت ولی بعد از جنگ تحمیلی و موشک باران های دزفول از این لیست خارج و به عنوان کشور حافظ حقوق بشر شناخته شد، تصریح کرد: مرور خاطرات دزفول قهرمان درس استکبار شناسی برای ملت ماست و بشناسید آنهایی را که دم از حقوق بشر، انسانیت و قانون می زنند چه کسانی هستند.
سردار نقدی همچنین با بیان اینکه مردم دزفول به خوبی خصوصیت وحشی استکبار و ضد انسانی بودن رژیم های فاسد غربی را با گوشت و پوست خود لمس کرده اند، افزود: تاریخ مردمان دزفول با شناخت، آگاهی و بصیرت نسبت به این دشمنی ها عجین شده است.
وی عنوان کتاب دیگر حماسه های دزفول را استقامت و مقاومت نامگذاری کرد و گفت: درس استقامت را مردم دزفول در پای منبر علمای بزرگوار از جمله مرحوم آیت الله قاضی یاد گرفته بودند، علمایی که در زیر موشک باران ها شهر را ترک نکرده بودند و مقاوت و استقامت درس الهی است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور در ادامه اظهار کرد: مقاوت و استقامت کلید رسیدن به پیشرفت و رسیدن به قله های پیروزی است، آنهایی که برای پیشرفت و پیروزی دنبال کلید می گردند جایی نگردند کلید آن مقاومت است.
سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا نقدی افزود: در راستای نشان دادن اهمیت مقاومت همین بس که در قرآن نیز این واژه همراه با ایمان به خداوند آمده و صبر و استقامت در قرآن هم طراز حق هستند که این موضوع ارزش ایستادگی و مقاومت را نشان می دهد.
وی همچنین عنوان کرد: امروزه می بینیم مقاومت و ایستادگی انقلاب اسلامی و نور اسلام ناب محمدی عراق، یمن، لبنان و فلسطین را فتح کرده در حالی که رزمندگان ما برای دفاع به این کشورها اعزام نشده اند بلکه این استقامت و ایستادگی ملت درمقابل ابرقدرتها بود که الگویی برای آزادی خواهان این کشورها شد.
سردار نقدی، تسلیم نشدن ملت آزادی خواه ایران در برابر ابرقدرت ها، فتح اسلام و انقلاب را ناشی از مقاومت و استقامت ملت ایران عنوان کرد و گفت: امیدوار هستیم در ادامه نیز تمام نقاط کلیدی جهان را بااین استقامت و پایداری خود فتح کنیم همانطور که تاکنون نیز با صبر خود نقاط زیادی را فتح کرده ایم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با بیان اینکه ایستادگی کار هر کسی نیست و در صحنه های جنگ مردمانی مثل مردمان دزفول می خواهیم، تصریح کرد: در تحولات زمانه است که جوهر مردان مشخص میشود و اکنون می بینید که خیلی ها که دم از ایمان و مقاومت می زدند امروز مقاومت را رها کرده و دعوت به سازش می کنند، چرا که هرکس مرد ایستادگی نیست و موقعی امتحان ها میدان را ترک می کنند.
سردار نقدی، دعوت به سازش در مقابل آمریکا و دشمنان غربی را یک پیشنهاد غلط، غیرقابل قبول و نادرست و یک طنز تلخ برشمرد و گفت: بسیار اشتباه است که از ملتی که آن زمان در مقابل آن حملات وحشیانه تسلیم نشدند و قهرمانانه سخن ترین لحظه ها و وقایع را تحمل کردند بخواهیم اکنون بهخاطر تحریم ها و گران شدن دلار دربرابر این دشمنان خونخوار کوتاه بیایند و سازش کنند.
وی خطاب به مردم دزفول گفت: امروزه جا دارد شما مردم دزفول قهرمان همانطور که در دفاع مقدس درخشیدید و حماسه آفریدید امروز نیز در عرصه اطاعت از ولایت و عمل به اقتصاد مقاومتی حماسه بیافرید و منتظر کسی نباشید همان طور که در آن موقع هم نبودید پس با تمام توان خودتان در عرصه اقتصاد مقاومتی قدم بردارید.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور افزود: حرکت کردن از کشوری به کشور دیگر و التماس کردن به بانک های اروپایی برای به گردش درآوردن دلار، این راه و مسیر اقتصاد مقاومتی نیست اگر پنج سالی که دستگاه های ما به جای این کار، همتشان را با درس گرفتن از مقاومت دزفول بر اقتصاد مقاومتی و گردش تجارت جهانی بدون دلار گذاشته بودند، امروز قطعاً به نتیجه رسیده بودیم.
سردار نقدی مقاومت را را دارای دو رکن اصلی دانست و گفت: اول باور به خود است که خدای متعال در درون هرکس قرار داده و دوم که مهمتر است توکل به خداست، انگلیس و آمریکایی که سراسر تاریخشان فریب و نیرنگ و ننگ است نقاطی قابل اعتمادی نیستند و باید به خودمان اعتماد کنیم.
وی تصریح کرد: درس مقاومت مردم دزفول به تمام ملت ما این است که به خودمان اعتماد کنیم، ظرفیت های عظیم خودرا بشناسیم و به خدا توکل و حرکت کنیم چرا که پیروزی در مقاومت است.
سردار نقدی در پایان اظهار کرد: تقدیم هزاران شهید، جانباز و آزاده توسط دزفول به اسلام حماسه و درس های فراموش ناشدنی برای همه ماست و از خدا می خواهیم به تمام ما ظرفیت شناخت این درس ها و حماسه ها را عطا فرماید.
در پایان این آیین از هفت کتاب منتشر شده به همت مرکز فرهنگی و هنری دفاع مقدس دزفول که شامل کتاب های “فاتحان شلمچه” با محتوای نگاهی به عملکرد لشکر هفت ولیعصر (عج) در عملیات بیت المقدس که منجر به آزاد سازی خرمشهر شد، کتاب “دکترین عملیاتی” شامل نقش آموزه های اسلامی در پیشبرد و پیروزی در جنگ تحمیلی به کوشش سردار رئوفی نژاد فرمانده سابق لشگر هفت ولیعصر(عج)، کتاب “خرده روایت هایی از شهر آجری” شامل داستان های کوتاه از نویسندگان جوان دزفول در دوران دفاع مقدس، کتاب “خط دوم نبرد” شامل خاطرات زنان شهیده دزفولی در ۸ سال دفاع مقدس به کوشش مرضیه زرکی، کتاب “آسمان خبری دارد” شامل خاطرات و روایت نوجوان عارف و شهید عبدالحسین خبری به کوشش گروه روایت گران شهدای دزفولی، کتاب “کوکب هدایت” با محتوای درنگی در زندگی سردار شهید دزفولی عظیم محمدی زاده معاون عملیاتی لشکر هفت ولیعصر به کوشش حجت الاسلام احمد عابدی و کتاب “عصمت” شامل خاطراتی از شهیده دزفولی عصمت پورعنبری به کوشش سیده رقیه آذرنگ، رونمایی به عمل آمد.
از دیگر بخش های این برنامه اجرای سرود توسط دانش آموزان بسیجی با گویش دزفولی بود که تشویق حاضرین را به دنبال داشت، همچنین نمایشی زنده از دوران دفاع مقدس اجرا شد که حال و هوای برنامه را تغییر و کمتر کسی بود که اشکی در پایان این نمایش نریخت.
همچنین سرودن شعر حماسی توسط فرزند شاعر حماسی مرحوم آغاسی و نیز قرائت لوح زرین توسط جناب گلستانباغ از دیگر آیتم های همایش گرامیداشت چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول بود.
لازم به توضیح است که در کنار این برنامه یک نمایشگاهی از فعالیت ها و تلاش های خواهران و مادران در هشت سال دفاع مقدس برپا و نیز غرفه هایی از این نمایشگاه به اقتصاد مقاومتی در قالب عرقیات و صنایع دستی و همچنین غرفه هایی به انجمن دزفول شناسی، هلال احمر و ایستگاه صلواتی اختصاص داده شدبود.