پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

نصب کتیبه ۳۰۰ ساله ایرانی بر ایوان طلای امیرالمومنین(ع) + تصاویر

در جدیدترین زیبا سازی های انجام شده در حرم امیرالمومنین علی علیه السلام،کتیبه ۳۰۰ ساله ایرانی که شعر زیبای “زائرین درگهت را بر در خلــد برین ؛ می‎دهند آواز طـبتم فادخلوهــــــا خالدین” بر آن حکاکی شده، دهم شهریور امسال بر گوشه سمت چپ ورودی ایوان طلای مولی الموحدین نصب شد.
دهها قرن است که نه تنها برای شیعیان و محبان اهل بیت(ع) که برای آزادی خواهان و عدالت طلبان جهان شهری مقدس محسوب شده است که همگان را به یاد بزرگمردی می اندازد که ابوالعجایب، اسد الله الغالب، علی بن ابی طالبش می خوانند.
امیرالمومنین علی علیه السلام بزرگ شخصیت تاریخی است که پس از پیامبر(ص)، سنگینی بار هدایت مردم را بر دوش کشید و چه بسیار مردمانی که با نگاه جاذب این امام  همام هدایت شدند و چه بسیار  افرادی که تحمل عدالتش را نداشتند و راه عناد را پیش گرفتند.
به گفته آنها که به حرمش مشرف شدند، زبان توصیف ،ناتوان از وصفش می‏شود و تنها از عظمت و شکوه این بارگاه ملکوتی می‎توان این بیت را زمزمه کرد که: “ایوان نجف عجب صفایی دارد ؛ “حیدر بنگر چه بارگاهی دارد”..
اما از ناصر الدین شاه گرفته تا خادمان کنونی آستان مطهر مولایمان علی علیه السلام، هرکس به هر طریقی برای مصفا کردن این بارگاه کاری انجام داده و نام خود را در فهرست خادمانش ثبت کرده است.
در جدیدترین زیبا سازی های انجام شده در حرم امیرالمومنین علیه السلام، کتیبه‏ ۳۰۰ ساله ایرانی که شعر زیبای “زائرین درگهت را بر در خلــد برین ؛ می‎دهند آواز طـبتم فادخلوهــــــا خالدین” بر آن حکاکی شده است بر گوشه سمت چپ ورودی ایوان طلای مولی الموحدین نصب شد.
البته این شعر زیبا بیت دیگری به دنبال دارد که “تا نجـــف را دین دولـت شد مقام ؛ خاک آن دارد شـرف از زمـــزم بیت‎الحرام”.
نصب این شعر به زبان فارسی، مایه افتخار هر ایرانی است که بر خود ببالد و سعی بر این داشته باشد گام هایی فراتر برای اثبات نوکری به محضر مبارک حضرتش بر دارد.
به گفته شاهدان عینی این کتیبه حدود ۳۰۰ سال قدمت دارد که روز یکشنبه ۱۰ شهریور ماه بر ورودی ایوان طلای حرم باصفای مولایمان امیرالمومنین علی(ع) آرام گرفت.
این کتیبه تاریخی پس از تلاش  فراوان خادمان و ترمیم، آماده نصب گردید.
نقل است که خالق شعر منقوش روی این کتیبه، مرحوم «حاج عباس افجه‌ای» فرزند «سیف‌الاشراف» است که پس از فوت پدرش، این شعر را بر سنگ قبر وی نیز حکاکی می‏کند.
حجت‌الاسلام سیدابوالحسن سیف‌الاشراف افجه‌ای، به همراه چند تن از زائران کربلای معلی، در سال ۱۳۰۷ در حرم مطهر امام حسین(ع) تصمیم به راه‌اندازی هیأتی می‌گیرند که بعدها نام آن هیأت “زائرین کربلا” شد.
فرهنگ نیوز
430246430249 430246

اخبار مرتبط