رییس انجمن صنفی کشاورزان دزفول به روند کاهشی سطح زیر کشت و همچنین کاهش نرخ خرید مصوب این محصول در سال جاری اشاره کرد و گفت: با تداوم این مشکلات، سرنوشت ذرت نیز به سرنوشت چغندر که به دلیل مشکلات از لیست محصولات زراعی استان محو شده، دچار خواهد شد.
ناصر نظرزاده گفت با بیان اینکه عملیات برداشت ذرت رو به اتمام است، اظهار کرد: سال گذشته حدود 160 هزار هکتار ذرت در استان کشت شده است که در سال جاری سطح زیر کشت به علت عدم استقبال کشاورزان به حدود 90 هزار هکتار کاهش یافت و به عبارتی با کاهش 30 تا 40 درصدی کشت این محصول در سال جاری رو به رو شدیم.
وی افزود: قبل از کشت نرخ خرید مصوب سازمان جهاد کشاورزی برای ذرت با رطوبت حداکثر 35 درصد، 960 تومان به ازای هر کیلوگرم ذرت خشک بوده اما شرکت پشتیبانی امور دام در زمان کشت، نرخ این محصول با همین رطوبت را به 800 تومان به ازای هر کیلوگرم کاهش داده است و این خلاف دستور سازمان جهاد کشاورزی است.
نظرزاده با بیان اینکه امسال سازمان بورس وارد بخش خرید ذرت شده و ذرتکاران محصول خود را از طریق بورس به فروش می رسانند، تصریح کرد: اکنون محصول تعداد زیادی از ذرتکاران با نرخ 800 تومان برای رطوبت بالای 30 درصد خریداری شده است که با ادامه این روند، کشاورزان هر ساله رغبت کمتری به کشت این محصول نشان خواهند داد و حتی امکان محو شدن این محصول در بخش کشاورزی استان نیز وجود دارد و خواسته اصلی کشاورزان عمل به مصوبه سازمان جهاد کشاورزی است.
رییس انجمن صنفی کشاورزان دزفول همچنین از عدم پرداخت بخشی از مطالبات چغندرکاران استان از سوی کارخانههای اصفهان خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته تنها حدود 55 تا 60 درصد از طلب کشاورزان پرداخت شد و کشاورزان خواهان دریافت مابقی آن هستند.
ایرنا