به گزارش دزمهراب اختتامیه سیزدهمین همایش ادبی «سوختگان وصل» عصر امروز با حضور چهرههای سیاسی، نظامی و فرهنگی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه تهران برگزار شد.
سعید حدادیان دبیر این دوره از همایش ضمن تشکر از شرکتکنندگان و آنهایی که این برنامه را همراهی کردهاند، گفت: کاروان ادبی سوختگان وصل بر آن است تا دست از سیر و سلوک عاشقانه بر ندارد و در سیزدهمین دوره آن به شهری پرداخته که مرکز عشق و مقاومت است.
وی افزود: خیمهای که در آن شهر برقرار مانده مدیون ستونی است که در دوران جنگ سر پا ایستاده بود، مردی از خاندان پیامبر که مردم را دور خود جمع کرده و عالمی را حیران خود کرد، مردی که خمینی را تنها نگذاشت.
حدادیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به علت نامگذاری این دوره از همایش به «الف دزفول» گفت: رژیم بعث عراق کینه خاصی نسبت به دزفول داشت و در عبارات رادیو عراق نیز این شهر به «الف دزفول» معروف شده بود همچنین حرف الف بر حروف الفبا نماد ایستادگی و در دانشگاهها نمره برتر است و دزفول به یُمن ایستادگی خود در سالهای پایانی جنگ به نمره الف دست یافت و به عنوان پایتخت مقاومت معرفی شد.
*مقاومت امروزه تبدیل به یک گفتمان در ادبیات سیاسی جهان شده است
حجتالاسلام کلانتری مسئول نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه تهران در بخش دیگری از این مراسم گفت: امروز ایران اسلامی به مقاومت دزفول افتخار میکند و میبالد و آن هم به خاطر انسانهای مظلومی که در برابر رژیم بعث ایستادند و مردم ما به خاطر این سر بلند میکنند.
وی افزود: مردم دزفول در عین حال که شهرشان کوچک بود ولی یک لشکر رزمنده در خط داشتند همچنین در زیر آتشباران موشکها پشتیبانی چهرههای دفاع مقدس را نیز انجام میدادند.
وی در بخش پایانی سخنانش گفت: مقاومت امروزه تبدیل به یک گفتمان در ادبیات سیاسی جهان شده است و جبهههای مختلف مقاومتی در برابر استکبار ایستادهاند و هدف این همایش این است که ایثارها و رشادتها را زنده نگه دارد.
سخنان ححه الاسلام خسرو پناه
رئیس موسسه حکمت و فلسفه گفت: اگر آقای قاضی در موشکباران دزفول ماند و مقاومت کرد به خاطر این است که کنارش همسری بود که مقاومت میکرد.
آیین اختتامیه سیزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل عصر امروز با حضور چهره های سیاسی، نظامی و فرهنگی در سالن فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
حجتالاسلام خسروپناه در بخشی از این مراسم گفت: مرحوم آیتالله قاضی امام جمعه دزفول از پیش از انقلاب محور انقلابیون بوده و منزلش یکی از پایگاههای انقلاب بود. همچنین در دوران دفاع مقدس نیز منزلش محل ساماندهی رزمندگان بود و از همین رو توجه عجیبی به رزمندگان نشان میداد.
*اجازه بدهید دستتان را ببوسم
وی افزود: وقتی آن خلبانی که سایت موشکی عراق را منهدم کرده بود به دیدار ایشان رفته بود ایشان گفت آن انگشتی که با آن شلیک کردهاید را نشان دهید که میخواهم آن را ببوسم. مرحوم آقای قاضی روحانیت دزفول که بخشی از آنها سالخورده بودند را برای حمایت از جبههها بسیج کرد زیرا او ارادت خاصی به رزمندهها داشت. مرحوم قاضی با محبت آنها را جمع میکرد تا مساجد پایگاه جنگ شوند.
خسروپناه در بخش دیگری از سخنانش گفت:مرحوم قاضی مانند سربازی برای امام خمینی (ره) بود و نسبت به امام (ره) ارادت داشت و هر گاه به محضر امام میرسید امام او را کنار خود مینشاند. امام هر گاه آقای قاضی را میدید پیشانیاش را میبوسید و او نیز دست امام را میبوسید و بر چشمانش میکشید. هرگاه رهبر انقلاب در دوران ریاست جمهوری ایشان را میدیدند به سراغ او میرفتند.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: مرحوم قاضی مردی بود که بسیاری از ادعیه مفاتیح مانند ابوحمزه، کمیل، مکارم اخلاق و .. را از حفظ میخواند. مرحوم آیتالله قاضی به مردمداری معروف بود و در میان مردم حضور داشت. دورهای که من در نزد ایشان درس میخواندم چشمان ایشان نابینا شده بود و من عبارات را میخواندم و این عالم توضیح میداد. حتی در دیداری که با مرحوم آقای مهدویکنی داشتم ایشان نیز گفتند که نزد مرحوم قاضی سیوطی خواندهاند.
*عشق به اهلبیت قاضی را به مراتب بالا رساند
خسروپناه در بخش پایانی سخنانش گفت: تمام مراتبی که مرحوم آقای قاضی به آن دست یافت مرهون عشق به اهل بیت است و هر زمان ذکر مصیبت خوانده میشد این عارف زاهد اشک میریخت و تحول پیدا میکرد. اگر آقای قاضی در موشکباران دزفول ماند و مقاومت کرد به خاطر این است که کنارش همسری بود که پا به پای او مقاومت میکرد.
رئیس مجلس در پیامی به همایش ادبی سوختگان وصل گفت: این همایش فرصتی است برای دیدن چهرههای حماسهسازان بیادعای این مرز و بوم و شنیدن فریاد الهامبخش و همیشه امیدآفرین آنان.
علی لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی برای این همایش ادبی پیامی ارسال کرد که سعید حدادیان دبیر این همایش آن را برای حاضران قرائت کرد.
متن این پیام به این شرح است:
سلام بر حسین غافلهسالار کاروان کربلا، سلام بر نهضت عاشورا پرچم همیشه برافراشته عشق و ایثار، سلام بر سوختگان وصل که با نقد جان رسیدن به جانان را برگزیدند. سلام بر قلمهای رسا و اندیشههای ژرف شعر و ادبیات دفاع مقدس به عرصه ظهور رسیدند. دفاع مقدس در ادامه تاریخ کربلا جریانی سیال در تجدید حیات اسلام است که دفاع از دین را از آغاز آدم تا خاتم برای رسیدن به معبود برگزید.
همایش ادبی سوختگان وصل فرصتی است برای دیدن چهرههای حماسهساز بیادعای این مرز و بوم و شنیدن فریاد الهامبخش و همیشه امیدآفرین آنان. آنان که با غیرت و اقتدار رفتند تا ایران اسلامی بماند.
اینجانب پایداری، مقاومت و ایثار دریادلان خستگیناپذیر دزفول این دژ مستحکم و نفوذناپذیر سرزمین دلاورپرور خوزستان که یاد امام جمعه فقید آن که چون خورشید میدرخشید را گرامی میدارم و از تلاشگران و برگزیدگان این همایش ادبی قدردانی مینمایم.
منبع/فارس
و باز هم خودشون از خودشون تقدیر کردن
و باز هم جای جوونای فعال شهر خالی بود
و باز هم تکرار مکررات . . .
چه همایشی که دزفول و دزفولی توش نقشی ندارن
بیشر از دویست نویسنده و شاعر دزفولی که سالهاست فعالیت می کنن دعوت نمی شن و فقط از دو نفر تجلیل میشه که پایتخت نشیننن و کاری به کار دزفول ندارن
و فقط اسمی از دزفولی بودن دارن . همین
از افرادی تجلیل میشه که ربطی به دزفول ندارن
خودشون می برن و خودشون می دوزن . . .
من از مسئولین دزفول متعجبم که با این همه توهین به هنرمندا و نویسنده ها و شاعرای دزفولی رفتن اونجا
آخه مردم دزفول و هنرمندای و نویسنده های دزفول ، جوونای دزفول ، چه نقشی تو این همایش داشتن؟
به قول کامنت بالایی خودشون از خودشون تجلیل کردن و این وسط خدا می دونه چقدر هزینه به باد رفته
خیلی جالبه این کارا . . . خودت داور باشی ، خوت جز کمیته برگزاری باشی ، از خودت هم تجلیل کنی . .
همه جوره گیریم تو این شهر . . .
سلام بر ارواح طیبه ی همه ی شهدای کربلای ایران
جناب حدادیان دست مریزاد این چه همایشی بود که عامه ی مردم دزفول از آن بی خبر هستند عزیزانی که روزی دزفول نشین بودند و اکنون مقیم پایتخت هستند دیگر دزفولی محسوب نمی شوند چون فرزندانشان هم خود را دزفولی نمی دانند انصافاً نام چند نفر از شعرا و نویسندگان مقیم دزفول در بین برندگان است . جناب محدثی خراسانی که داور بوده می باید سرکار خانم زهرا محدثی را برنده اعلام کند . این رسم ادب در محضر مردم ولایت مدار دزفول نبود که شما بجای آوردید خودتان دوختید و بریدید حقوق معنوی اهل قلم دفاع مقدس دزفولی مقیم دزفول را که آثار بسیاری آفریده اند بجا نیاوردید اگر نمی دانید ؟ بدان که نویسنده و محقق و شاعر دزفولی منحصر به این دو عزیز پایتخت نشین که از آنان تقدیر شده است نیست . البته اهل قلم دزفول نشین محروم از رانت تقرب به عزیزانی همچون شما هستند . ما که در دوران هشت سال دفاع مردان مرد ایران زمین صدایی از شما نشنیدیم .حال که حضرتت داعیه دار هستید اقلاً افق نگاهتان را از چاله میدان تهران فراتر ببرید و حقوق معنوی دیگران را اینگونه ضایع نکنید ان شا الله خداوند همه ی ما را به راه عدالت و رعایت حق الناس هدایت فرماید.
این همایش ملی بوده تازه خیلیاشونم دزفول ساکن بودن ، چه اشکال داره بقیه هم شعر بگن و ازشون تجلیل بشه شهرهایی دیگه از خداشونه یه همچین برنامه ای داشته باشند
خیلی ها از این برنامه خبر نداشتند و تازه خبر هم که داشته باشند چه فایده
می توانند مثل اکثر شرکت کنندگان دزفول پول هواپیمایشان را از ادارات و ارگان هایشان بگیرند ؟ + تازه حق ماموریت
بالاخره باید بعضی ها نان بخورند
و از چنین تریبون هایی معروف شوند و خودشان را مطرح کنند
وگرنه این همه جوان خلاق دزفولی که زندگی شان را وقف کار کرده اند
به قول دزفولی ها «زیر مشعل توریکه . . .»
لطفا اینقدر سیاه نبینید، آقای حدادیان بنده خدا دو روز اومد دزفول حضوری از دزفولی ها خواست کمک کنن، پیش همایش را هم که تودزفول برگزار کردن
اینکه از شهرهای دیگه کلی اثر ارسال شده که خیلی خوبه و بهتر از اینه که ما واسه خودمون شعر بگیم