به بهانه انتخاب شهردار جدید دزفول ضمن تبریک به جناب آقای مهندس محمد رضا کرمی نژاد و آرزوی موفقیت برای ایشان مروری می کنیم بر وعده هایی که ایشان در جلسه شورای شهر که برای معرفی ایشان و برنامه هایشان برگزار شده بود برای ساماندهی شهرداری دزفول داده اند که امیدواریم هرچه زودتر عملیاتی شوند.
سند چشم انداز دزفول باید بازنگری شود
محورهایی را که مد نظر دارم در سند چشم اندازی است که خوشبختانه در شهرداری دزفول در نظر گرفته شده و باید از مهندس دوائی فر و شورای شهر گذشته در این خصوص تقدیر کرد، هر چند من عقیده دارم سند چشم انداز باید بازنگری دوباره شود زیرا با پیشرفت زمانها، دیدگاههای نیز باید تغییر کند.
اولین حرکت من تشکیل سازمان فرهنگی و هنری است
اولی حرکت من تشکیل “سازمان فرهنگی هنری شهرداری دزفول” است، کارهای بسیار خوبی در تهران و شهرهایی که دارای چنین سازمانی هستند انجام شده که می توان از آنها الگو برداری مناسبی انجام شود. پتانسیل بسیای برای کار فرهنگی در دزفول وجود دارد خصوصا مساجد که بسیار پایگاه قوی فرهنگی هستند و میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
کرمی نژاد در خصوص زیبا سازی اذعان داشت: تقریبا تمام کشور را شهر به شهر گشته ام، در دزفول کارهایی در خصوص زیبا سازی خیابان ها و معابر انجام شده شده ولی نه آنگونه که شایسته این مردم است و بر اساس مشاهدات می توان به این نکته پی برد که علارغم تلاش های انجام شده، شهر در حال پیر شدن است، جدول بندیدیها و نصب تابلوها به صورت غیره اصولی باعث به هم ریخته شدن نظم شهر شده اند.
توجه ویژه به بهداشت
توجه به بهداشت باید در صدر مسائل شهری باشد، بایستی همه کارها حول محور بهداشت باشد، جمع آوری آبهای سطحی و زباله ها به صورت ویژه و مستمر باشد.
کرمی نژاد از دیگر برنامه های خود، کمک به حل معضل اشتغال جوانان در دزفول اشاره کرد و افزود: ممکن است این موضوع به شهرداری رابطه ی زیادی نداشته باشد ولی می شود با برنامه های ویژه اندکی از این مشکل را مرتفع کرد.
مدیریت هزینه باید قوی باشد
صدور پروانه و دیگر امورات خدماتی که اکنون شهروندان برای انجام آن مجبور به مراجعه به به شهرداری هستند را می تواند به شکلی مکانیزه سریعتر و در کمترین زمان انجام داد. بعنوان نمونه در استان سیستان و بلوچستان که در زمره استان های محروم کشور است 94 درصد وصول مطالبات و مشکلات مردمی از طریق اینترنت انجام می شود.
روشهای نوین بسیاری برای کسب درآمد ایجاد شده است و اکنون بخش خصوصی بیشترین سهم را در پیشرفت شهرها دارند که اوراق مشارکت یکی از کارهایی است که شهرداریها میتوانند از ان استفاده کنند. اعتبارات یک شاخه ی دیگر از درآمدهاست، حتما باید از اعتبارات دولتی نیز کمک گرفت، و دیگری عوارض هستند که بودجه جاری و حقوق از آن تامین می شوند. اما در کل باید مدیریت هزینه ها در شهرداری قوی باشد.
کرمی نژاد ادامه داد: ظرفیتهایی در دفترچه عوارضات خالیست، باید به روز آوری شوند، مثلا حق مشرفیت یکی از آنهاست، عوارض حق شهرداری است و باید گرفته شوند، از آنهایی که توانایی پرداخت دارند می گیریم و انهایی که واقعا ندارند طبق قانون مصوبه میگیریم!
کارهای ضربتی شهرداری
ایجاد درآمدهای پایدار، عدم تراکم نقطه ی در شهرسازی، عدم فروش و حذف پارکینگ، واگذاری بسیاری از کارها به بخش خصوصی، جذب اعتبارات ملی و حتی بین المللی، حمل تمام مکانیزه زباله از این جمله اند.
کرمی نژاد، نهضت آسفالت، ساماندهی بافت فرسوده و قدیم، ساحل سازی، حذف گره های ترافیک، روشنایی معابر و پارکها، ایجاد بازارچه های میوه و تره بار، جابه جایی درست مسافران شهری و بین شهری و تلاش برای ایجاد زمینه های مفریح و ایجاد نشاط بین مردم را از کارهای اصلی و ضربتی شهرداری دزفول عنوان کرد.
در شهر بی انظباطی ساختمانی وجود دارد
برای جذب بودجه در ایلام و سیستان که بالاتر و پولدارتر از اینجا نیستند راهکار مالی ارائه کردیم، هرجا که کار کرده ام بودجه محدودی داشته ام ولی توانستم با همکاری سایر مسئولین پروژه های مختلفی طراحی کرده و بودجه آن را به هر شکل فراهم آوریم. راه های درآمدی بسیار زیاد است، همان موقعی که اعتبارات کم بوده است اعتبارات من از 90 درصد کمتر نبوده!
وی به بی انضباطی ساختمانی در شهر اشاره کرد و افزود: دزفول باید سطح بندی شود، نمی شود برخی کوچه ها 7 طبقه مجوز بدهیم و برخی سه طبقه، هر سطح و منطقه ظرفیت خاص خود را باید داشته باشد.
برای من کار نشد ندارد
برای آسفالت همه چیز را میدانم، نمی شود شهرمان آسفالت درستی نداشته باشد، نباید برای انجام یک پروژه، پروژه و یا کار دیگری را حذف کرد!
برای من کار نشد ندارد هر هدف و کاری را که خواسته ام با توکل به خدا به آن رسیده ام. ما در سیستان و بلوچستان آب کدر و خاکستری را برای مردم صاف و قابل شرب کرده ایم!
وی در پاسخ به نحوه ی عملکرد شهردار فعلی دزفول گفت: مهندس دوائی فر بسیار عالی کار کرده است، ما سالهای زیادی با هم همکار بوده ایم.
مهندس کرمی نژاد در خصوص ارتباط با شورا گفت:من سالها کار هیئت مدیره ای و مدیریتی کرده ام، قاعده بازی را بلدم و طبق قانون حرکت می کنم، هم شورا باید شهردار را بشناسد و هم شهردار از شوراو ظرفیت های آن آگاهی داشته باشد تا بدین شکل بتواند کار کند. شهردار برای کار 13 مشاور از شورا در اختیار دارد.
وی در خصوص موضوعات فرهنگی شهرداری گفت: شهرداری دیگر باید از روابط عمومی خارج شده و سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی را تشکیل داده و با قدرت کار کند شهرداریهایی که این سازمان را دارند بسیار موفق بوده اند.