پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

وقتی شورای شهر با جشنواره فجر و المپیک لندن اشتباه گرفته می‌شود!

 

در حاشیه ثبت نام انبوهی بازیگر، خواننده و ورزشکار در انتخابات شورای شهر/

آیا سبک سیاست‌ورزی برلوسکونی به ایران سرایت کرده است!؟

 رجانیوز – گروه سیاسی: “فقط خاله شادونه ثبت‌نام نکرد!” این تیتر یکی از روزنامه‌های صبح کشور در چند روز گذشته درباره ثبت‌نام کاندیداهای حضور در شورای شهر تهران بود که اگرچه لبخند را بر روی چهره کسانی که نگاهی به کیوسک‌های مطبوعاتی می‌انداختند، نمایان کرد اما کارشناسان و فعالان سیاسی را بسیار نگران کرد؛ نگرانی که حاصل تبدیل عرصه جدی و رقابتی انتخابات به یک نمایش مضحک و خنده‌دار با حضور برخی هنرپیشه‌ها و ورزشکاران است.

به گزارش رجانیوز، پرشور برگزار شدن هر انتخاباتی، یکی از اهداف و ویژگی‌های جمهوری اسلامی ایران است و همه نهادها و مسئولین نیز به دنبال دستیابی به موفقیت‌های روزافزون در این عرصه هستند اما تبدیل یک عرصه سیاسی – اجتماعی به محلی برای یارکشی از چهره‌های مطرح در عرصه فرهنگ و هنر و ورزش، اقدامی است که نه تنها مصداق پرشور کردن انتخابات نیست؛ بلکه زمینه را برای لوث کردن این امر مهم و حساس فراهم می‌کند.

 شاید خانم بازیگر و آقای کشتی‌گیر و خانم مجری تلویزیون و آقای کارگردان بتوانند و بخواهند در ستادهای انتخاباتی برخی کاندیداها فعالیت کنند و به نوعی به تبلیغ برای آنها بپردازند اما اینکه همه این افراد که شهرت و احیانا محبوبیت خود را از فعالیت در عرصه‌های فرهنگی و ورزشی کسب کرده‌اند، بخواهند از این مساله سوءاستفاده کنند و وارد عرصه‌های سیاسی و اجتماعی – آن هم موردی مانند شورای شهر که یک نهاد کاملا تخصصی است – شوند، مساله‌ای است که به نظر نمی رسد توجیهی عقلانی برای آن وجود داشته باشد.

جالب اینکه این افراد معمولا با تشویق و حمایت برخی دستگاه‌های اجرایی کشور مانند دولت، شهرداری و برخی گروه‌های بانفوذ، اقدام به ورود به این عرصه می‌کنند و قرار است نوعی سهمیه و ظرفیت برای اعمال نفوذ این دستگاه‌ها باشند؛ اقدامی که “سیلیو برلوسکونی”، نخست وزیر بدنام ایتالیا در جهان به آن شهره است.

 برلوسکونی همیشه جمعی از مانکن‌ها، هنرپیشه‌ها و بازیگران و خوانندگان را در اطراف خود داشت و از آنان برای تشکیل یک جبهه حمایتی از خود در انتخابات‌ها و تجمع‌های مختلف سیاسی استفاده می‌کرد. روابط غیراخلاقی او با این افراد نیز به یکی از موضوعات مورد علاقه روزنامه‌نگاران زرد در ایتالیا و حتی جهان تبدیل شده است. حتی دادگاه ایتالیا اسنادی را منتشر کرد که نشان می‌دهد نخست‌وزیر این کشور به چندین زن برای شرکت در مهمانی‌های شبانه‌اش بیش از ‌2.5 میلیون پوند پول داده است.

 در روزهای گذشته نیز برخی از بازیگران و ورزشکاران که با حضور در فرمانداری تهران، اقدام به ثبت‌نام و اعلام کاندیداتوری برای انتخابات شورای شهر تهران کرده‌اند، صراحتا اعلام می‌کنند از طرف فلان نهاد و ارگان رسمی کشور تشویق به حضور در انتخابات شده‌اند! این مساله قطعا باید از سوی مراجع ذی‌صلاح مورد بررسی قرار گیرد که سوء‌استفاده از محبوبیت و شهرت برخی افراد، چه جایگاهی در فضای سیاسی کشور دارد.

البته وجود نهادهایی مامور در بررسی صلاحیت ها این اطمینان را در میان مردم به وجود آورده که اجازه حضور و شرکت این افراد در انتخابات شورای شهر به عنوان کاندیدا وجود ندارد و قطعا این افراد بر طبق قانون نمی‌توانند از صافی این شورا عبور کنند. با این حال، به نظر می‌رسد نیاز به ساختاری جدی در این زمینه وجود دارد که اساسا این طرز تفکر در میان سیاسیون کشور از میان برود و افراد بر اساس شناخت از توانایی‌های خود، خود را وارد عرصه‌هایی که ربطی به آنها ندارد، نکنند و هزینه اضافی نیز به جامعه وارد نکنند

 

اخبار مرتبط