پاسداشتوبررسی ابعاد شخصیتی یدالله صبور
فرمانده زرهی لشکر 7 ولی عصر(عج)
زمان : چهارشنبه دوم اسفند 91 ساعت 7:30
مکان : سالن مرکز فرهنگی دفاع مقدس
زندگی نامه شهید یداله صبور
فرمانده زرهی لشکر 7 ولیعصر (عج)
شهید یداله صبور در سال 1341 در خانوادهای مذهبی و متشرع متولد شد. بیش از سه بهار از تولدش نگذشته بود که از نعمت پدر محروم شد و از این به بعد مادر عهده دار سرپرستی خانوادهی شش نفری شان شد. یداله در فضایی غیر عاطفی ناشی از فقدان پدر در خانه روزگار میگذراند اما روحیهی قوی و پشتکار فراوانش از او هم محصلی تلاشگر و هم نانوائی سخت کوش ساخت. با وجود سن کم در جامعهای که روز به روز بیشتر به سوی فساد سوق داده میشد، قلب و روحش را با حضورفعال در جلسات قرآن مساجد محفوظ و مصون میداشت. یکی از آن جلسات به همت شهید عزیز صفری تشکیل شده بود که در آن زمان که یداله 10 ساله بود، ایشان تحت تعقیب ساواک بود. پس از مدتی که که این جلسه قرآن توسط ساواک تعطیل شد، یداله 10 ساله حضور فعالش را در دیگر جلسات اینچنینی در مساجد و … کم رنگ نکرد. با شروع تظاهرات و گرم شدن تنور انقلاب نه تنها عضو ثابت راهپیمائی ها بود بلکه با بیان رسایش دوستان و هم سن و سالانش را نیز به این کار تشویق و ترغیب میکرد. در سالهای دبیرستان او از بنیان گذاران انجمن اسلامی دبیرستان آیت ا… طالقانی بود. حالا دیگر یداله چهرهی شناختهی شدهی این انجمن و بحثها و مخالفتهایش با معلمان و مسئولین زبانزد همگان شده بود.
علاقه و اعتقاد شدید یداله به ایجاد تشکّلهای اسلامی، علی الخصوص جلسات قرآن، باعث شد که به همت او جلسه قرآنی در مسجد شهداء تشکیل شود که ثمرهی پر برکتش، سالها بعد در اعزام اعضای این جلسه به جبههها، به بار نشست.
با شروع جنگ تحمیلی یداله به میدان رزم شتافت و در مقاومتی جانانه و مثال زدنی جهت جلوگیری از سقوط خرمشهر، از جان مایه گذاشت و سرانجام نیز به مدد الهی به طور معجزه آسایی از مرگ و اسارت نجات یافت. او که به شدت مجروح شده بود مدتی در بیمارستان از فضای جبهه دور ماند. بلافاصله پس از ترخیص از بیمارستان به اتفاق دوستان شهید و شهید حسین علم الهدی به نحو بسیار مؤثری در عملیات هویزه شرکت جست و از معدود نیروهایی بود که از میان مزدوران عراقی گذشته و به نیروهای خودی پیوست.
یداله در اکثر عملیاتها شرکت داشت و ذهن باز و تفکر مدیریتی قویاش او را به سرعت در میان فرماندهان به عنوان مدیر و فرماندهی توانمند مطرح کرد.
و سرانجام در 19 دی ماه 65 در عملیات کربلای 5 در حالی که معاون طرح و عملیات لشکر 42 قدر بود در خطوط مقدم جبهه به شهادت رسید.
«از خصوصیات بارز شهید یداله صبور»
1- سرکشی دائم به خانوادههای شهدا، به طوری که در مرخصی یک روزه خود حداقل به سه خانواده شهید سر میزد.
2- سرکشی دائم به خانوادههای مستعضف و فرزندان یتیم و حل مشکلات آنان به طوری که بعد از شهادتش بسیاری از این خانوادهها دوباره طعم تلخ بی سرپرستی را احساس کردند.
3- تنفر بسیار شدید از فرصت طلبان و اعتقاد به اینکه باید رسوا شوند.
4- اخلاقی بسیار حسنه به گونهای که در اولین برخورد افراد شیفتهاش میشدند.
5- برخورداری از ذهنی خلاق و طراحی و برنامه ریزی دقیق و سریع.
6- بهترین معیار جهت شناخت قاعدین و مجاهدین را، شرکت کردن در جهاد مقدس میدانست.
7- اصلیترین و اولی ترین مسئله انقلاب و اسلام را جنگ تحمیلی میدانست و هیچ کار و شغلی را برتر از این نمیدانست به طوری که چندین پیشنهاد جهت پذیرفتن مسئولیت در استانداری ایلام و بوشهر و … را رد کرد و این نکته را عنوان کرد که در جبههها به دنبال آخرتم میگردم و معتقد بود که حجت بر تمام نفسها خصوصاً مردم ایران تمام شده است.
«مسئولیت های نامبرده در جنگ تحمیلی»
1- تکاور در عملیات سقوط خرمشهر
2- مسئول رسته در عملیات هویزه
3- مسئول زرهی لشکر 7 ولیعصر (عج)
4- مسئول طرح و برنامه ریزی قرارگاه قدس
5- مسئول ستاد لشکر ولیعصر (عج)
6- مشاور و فرماندهی در راه اندازی تیپ زرهی 72 محرم
7- معاونت ستاد سپاه هشتم
8- عضو شورای هماهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران
9- معاونت پشتیبانی قرارگاه رمضان
10-فرمانده عملیات لشکر 42 قدر.