سیروس مقدم کارگردان تلویریون که به دلیل تعدد سریال های او در سالیان اخیر و نیز همکاری همسرش با او در ساخت پروژههایش به “کارخانه سریال سازی” معروف شده، از میزان پیشرفت پروژه جدیدش درباره صدام خبر داده و گفته است که ساخت سریال از سال 93 آغاز خواهد شد.
مقدم گفته است “پروژه “صدام” یک کار ملی و ویژهای است که اختیار و تصمیم گیری برای ساخت آن به تنهایی به من و “غفوری” تهیه کننده کار بستگی ندارد.”
منظور او از غفوری همان الهام غفوری همسرش و تهیه کننده بسیاری از سریال های اوست. مراحل ساخت سریال “عراق، کشتزار مرگ” البته قرار بود اوایل امسال آغاز شود اما به گفته غفوری ساخت آن به دلیل خستگی مقدم از ساخت سریال پایتخت 2 به تاخیر افتاد.
به گفته مقدم، “در صورت فراهم شدن شرایط، ساخت سریال صدام حدود 4 سال زمان میبرد.”
او با اشاره به اینکه “صدام” پروژهای شش ماهه نبوده و بخشی از نگارش فیلمنامه به پایان رسیده گفته است “علیرضا نادری” فاز اول فیلمنامه “صدام” را به پایان رسانده و اکنون باید ارزیابیهای لازم انجام شود، به این دلیل که “صدام” یک پروژه شش ماهه نیست.
در کارنامه کاری سیروس مقدم ساخت 27 سریال در 13 سال به چشم می خورد و از این نظر در میان همکاران خود بی رقیب است!
مجموعه هایی مانند پلیس جوان، ریحانه، نرگس، رستگاران، اغما، پیامک از دیار باقی، زیر هشت، تا ثریا، چک برگشتی و… به چشم می خورد که واکنش های متعددی را در میان منتقدان و مخاطبان برانگیخته است.
احتمالا پایتخت، پرمخاطب ترین سریال او به شمار می رود که انتقادات کمتری نسبت به سایر سریال ها به دنبال داشته است. هرچند با ساخت سری دوم این مجموعه، مخاطبان خود را کمی ناامید کرد.
با این وجود مسئله اصلی این است که در میان لیست بلندبالای سریال های سیروس مقدم، هرگز ساخت سریال سیاسی یا پروژه تاریخی مشابهی دیده نمی شود و در واقع سریال مذکور اولین پروژه او در این ابعاد است.
در ماه های اخیر، اعطای مجوز سریال های الف به کارگردانان پرحاشیه یا کم تجربه در این زمینه حواشی متعددی را به وجود آورده است. واقعا هنوز معلوم نیست معیار صداوسیما برای اعطای مجوز ساخت سریال های پرهزینه چیست و به جز یکی دو سریال مذهبی در این سالها بر چه اساسی ساخت پروژه های خود را میان کارگردانان تقسیم می کند.
اعتراض به ضعف سریال های در حال پخش از جمله سریال پرهزینه و پرحاشیه کلاه پهلوی که ساخت آن 11 سال به طول انجامید نیز مزید بر علت شده است.
صداوسیما تا کنون در قبال این اعتراض ها پاسخ مشخصی نداده است. مسئولان این سازمان در شرایطی این اعتراض ها را با سکوت سپری کرده اند که هر از چندگاهی از بی پولی صداوسیما نیز گلایه می کنند و این در حالی است که ساخت سریال های تاریخی هزینه های سرسام آوری برای این سازمان در پی دارد.
با این وجود گویا ساخت سریال سیاسی و تاریخی “عراق کشتزار مرگ” توسط زن و شوهری که درام های سال های گذشته انها نیز به مذاق بسیاری از مخاطبان خوش نیامده، قطعی شده و باید دید آیا این کارخانه سریال سازی از پس صدام برخواهند آمد؟
صراط