کوشکی: از ضرورت کادرسازی برای انقلاب اسلامی غفلت کردهایم
محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از انتشار اثر جدید خود با نام «کادرسازی برای انقلاب با محوریت اندیشههای امام و رهبری» توسط مرکز پژوهشهای آستان قدس رضوی در چند هفته گذشته خبر داد.
وی گفت: در این اثر به موضوع کادرسازی برای انقلاب، ضرورتها و چگونگی این موضوع پرداخته شده است. در این کتاب بر روی این موضوع تاکید شده که انقلاب اسلامی به عنوان یک فرآیند فرهنگی و انسانی آیا به کادرسازی نیاز دارد؟ واگر نیاز دارد چه کسانی میتوانند وظیفه کادرسازی برای انقلاب را بر عهده بگیرند و چه کسانی میتوانند این فرآیند را به عنوان کادرهای انقلاب به پیش ببرند؟
خبرگزاری تسنیم: عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ضرورت مسئله کادرسازی و تربیت نیروی فعال در عرصههای مختلف برای انقلاب اسلامی به طرز شایسته درک نشده و نتیجهاش هم آن است که امروز در بسیاری از عرصههای انقلاب فاقد نیروهای توانمند هستیم.
کوشکی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما در مسئله کادرسازی برای انقلاب عملکرد مثبتی داشتهایم یا نه؟ گفت: متاسفانه ضرورت مسئله کادرسازی و تربیت نیروی فعال و مجرب در عرصههای مختلف برای انقلاب اسلامی آن طور که شایسته است درک نشده و نتیجهاش هم این است که امروز در بسیاری از عرصههای انقلاب نیازمند نیروهای توانمند هستیم، اما تقریباً فاقد این افراد هستیم و تنها دلیل این مسئله این است که از این ضرورت غافل شدهایم.
در بخشی از کتاب «کادرسازی برای انقلاب با محوریت اندیشههای امام و رهبری» در مورد دیدگاه امام خمینی در مورد مسئله کادر سازی آمده است: کار تشکیلاتی در دیدگاه حضرت امام (ره) خوانش متفاوتی دارد. ایشان به تشکیلات فراگیر قائل هستند، نه کار تشکیلاتی محدود. بر همین اساس بعد از اینکه تمام نهادهای انقلابی تأسیس میگردند، ایشان بحث بسیح مستضعفین را به عنوان یک تشکل فراگیر برای همه جوانان کشور مطرح میکنند. به تعبیر ایشان، مملکتی که بیست میلیون جوان دارد، باید بیست میلیون تفنگدار داشته باشد. امام(ره) این نگاه تشکیلاتی را از متن دین استخراج میکنند؛ چراکه براساس نگاه دینی، جامعه باید رشد و حرکت داشته باشد و در مسیر تکامل حرکت کند و همه باید در این حرکت رو به تکامل شریک باشند.