مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندی شاپور و ایوان کرخه گفت: گمانه زنی که از اسفندماه سال گذشته در محدوده جندی شاپور باستان آغاز شده با کشف آثارمعماری و تاریخی همراه بوده است.
به گزارش دزمهراب از ایرنا یعقوب زلقی افزود: آرامگاه یعقوب لیث صفاری قسمتی از محدوده عرصه و حریم محوطه تاریخی گندی شاپور است و پژوهش های این هیات باستان شناسی صرفا در محیط 10 هکتاری پیرامون این آرامگاه انجام شده است.
سرپرست طرح گمانه زنی آرامگاه یعقوب لیث صفاری شناسایی و پژوهش در لایه های تاریخی و شناخت گستره آثار پیرامون آرامگاه را از اهداف اولیه این طرح دانست و گفت: با این گمانه زنی ها در حال تلاش برای مشخص کردن کاربرد این محوطه تاریخی هستیم.
وی پی بردن به روند تغییرات و تحولات تاریخی محوطه را از دیگر اهداف هیات باستان شناسی در خلال این طرح عنوان کرد و افزود: یکی از مسایل حول محور جندی شاپور کثرت نسبی داده های تاریخی (متون) است که دستیابی به شواهد باستان شناختی در این مورد در دستور کار قرار دارد.
زلقی اظهار داشت: این گمانه زنی با مجوز پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در محوطه پیرامونی آرامگاه یعقوب لیث انجام شده است.
وی افزود: 18 گمانه در این محوطه ایجادشده و آثار و شواهدی چون قبور تاریخی، آثارمعماری، ظروف سفالی و… بدست آمده است؛ هم اکنون در مرحله تجزیه و تحلیل یافته ها هستیم و به زودی نتایج آن اعلام می شود.
آرامگاه یعقوب لیث صفاری در روستای اسلام آباد در 10 کیلومتری جاده دزفول به شوشتر قرار دارد. در کنار این آرامگاه بازمانده های شهر تاریخی جندی شاپور دیده می شود.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی در این شهر تاسیس شد. شهر باستانی جندی شاپور با 800 هکتار وسعت در 12 کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
آثار به جا مانده این شهر در 24 شهریور سال 1310 به شماره 46 در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.