به گزارش دزمهراب دوره 6 روزه ی تربیت مربی اشراق، با موضوع تمدن نوین اسلامی و به همت موسسه فرهنگی مهراب و با همکاری کانون جلسات شهرستان دزفول، ویژه برادران از تمامی شهرهای استان خوزستان با حضور اساتید برجسته کشوری در تهران برگزار شد.
ما در این گزارش سعی بر انعکاس روزانه برنامه ها و حواشی همراه با تصاویر این دوره برای شما مخاطبان و علاقه مندان به اعتلای فرهنگی شهر دزفول هستیم.
روز اول ( دوشنبه ۱۳ شهریور )
در افتتاحیه ی اولین روز این دوره دکتر محمد پورکیانی مسئول موسسه مهراب طی یک سخنرانی از اهداف و مسائلی که در این دوره مورد بررسی قرار خواهند گرفت سخن گفت.
در ادامه این روز که با حضور ۱۰۰ نفر از فعالان فرهنگی استان خوزستان برگزار گردید، دکتر عطاالله بیگدلی مسئول مسئول کارگروه علوم انسانی موسسه اشراق در دو کلاس حدودا دو ساعته به بیان مباحثی پیرامون « نسبت تفکر، تمدن و تاریخ مواجهه ایران و غرب» و « مقدمه تاریخی بر پیدایش غرب مدرن» پرداخت.
در پایان روز نخست دوره، پس از اقامه نماز جماعت و صرف شام به رسم دوره های هرساله موسسه فرهنگی مهراب، شرکت کنندگان در قالب حلقه هایی از پیش تعیین شده در ارتباط با مباحث کلاس ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.
این مباحثه ها هر روز و پس از پایان هر کلاس اجرا میشوند، لذا در ادامه برای جلوگیری از تکرار مکررات از پرداختن به آن خودداری میکنیم.
تصاویر مراسم افتتاحیه
تصاویر کلاس دکتر بیگدلی
حلقه های مباحثه( اجرا هر روز )
روز دوم ( سه شنبه ۱۴ شهریور )
روز دوم دوره اشراق روزی پرکار و البته به زعم مسئولان دوره، پربار بود.
در بامداد روز سه شنبه و پس از صرف صبحانه، دکتر بیگدلی در ادامه بحث های روز گذشته خود در دو کلاس ۱:۳۰ ساعته سخنانی با محوریت «تقابل بنیادین اسلام و غرب» ایراد نمود.
سخنانی که تمام دانسته ها و طرز تفکر شرکت کنندگان را پیرامون تمدن ایران و غرب به چالش کشاند و موجب افزایش پرسش و پاسخ های مخاطبین با استاد در حین کلاس و پس از آن شد تا جایی که زمان از آنچه از قبل تعیبن شده بود بیشتر نیز شد.
در بعد ظهر این روز شرکت کنندگان پس از دو کلاس و مباحثه سنگین ساعاتی را کنار دوستان خود در محوطه اردوگاه به ورزش و سرگرمی گذراندند تا خود را برای کلاس استاد حسن عباسی آماده کنند.
با آغاز کلاس دکتر حسن عباسی، وی طی سخنانی با موضوع «بازخوانی پرونده استکبارجهانی معاصر» گفت:
جهت ساخت خط آهنی که در دوره ی رضا شاه دریاچه خزر را به خلیج فارس وصل کرد عده ی زیادی از ایرانیان به دلیل عدم وجود تکنولوژی و امکانات مناسب در طرحی انگلیسی از بین رفتند.
رئیس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه این خط آهن پروژه ای عمرانی بود، اما برای مقاصد استعماری انگلستان در ایران طراحی شده بود افزود: این راه آهن بیش از صد سال به انگلیس امکان قدرت داد.
ما با مشاهده این قبیل کارها در ایران و هند و افریقا و غیره به خوبی متوجه میشویم که عمران و آبادانی جهت رسیدن به مقاصد آنها بوده است نه چیز دیگری.
تصاویر کلاس دکتر عباسی
روز سوم ( چهار شنبه ۱۵ شهریور )
حجت الاسلام دسمی و دکتر خیامی میهمانان نیم روز اول روز سوم دوره اشراق بودند.
در جلسه اول حجت الاسلام دسمی پایه گذار و موسس طرح صالحین در کشور به بیان منظومه فکری مقام معظم رهبری در حوزه تربیت پرداخت
وی در ادامه شاکله کلی بحث را به صورت کادرسازی سپس جامعه سازی و انسان سازی بیان نمود
حجت الاسلام دسمی جامعه سازی را مقدم بر انسان سازی دانسته و در ادامه لازمه ساخته شدن جامعه را کادرسازی بیان کرد.
در دومین جلسه از روز سوم دوره اشراق دکتر عبدالکریم خیامی رئیس مرکز طرح و برنامه سیما به بیان خلاصه ای از زندگانی مقام معظم رهبری و ویژگی های تفکرات ایشان پرداخت.
نشست فرهنگی این روز با حضور دکتر ناصر خوش چشم با موضوع بررسی تحولات منطقه برگزار شد
همچنین اجرای فوق برنامه شنا در استخر جهت تفریح و روحیه نشاط در شرکت کنندگان دوره نیز در این روز انجام شد.
تصاویر کلاس حجت الاسلام دسمی
تصاویر کلاس دکتر خیامی
این گزارش تکمیل می شود…