پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

️تاثیر دانشگاه جندی شاپور بر جامعه، شعاری زیبا اما محقق نشده

در پی انتشار صحبت های ریاست دانشگاه جندی شاپور دزفول با عنوان “تاثیرمستقیم دانشگاه بر جامعه پیرامون و هویت بخشی به فرهنگ و…” ، دکتر امامی فر پژوهشگر و استاد دانشگاه در یادداشتی در این باره اینگونه نوشت:

خوشبختانه بعد از مدتها سکوت، به واسطه ی امضای تفاهم نامه میان سازمان اکو و دانشگاه جندی شاپور، لاک این مرکز مهم علمی در شهر شکسته شد و مباحث جالبی طرح شد.

ریاست محترم دانشگاه از تاثیر دانشگاه بر محیط پیرامون نام بردند که جای بسی امیدواری است؛ چرا که طرح این گونه از دیدگاهها می تواند منشا تحولاتی در شهرهای کوچک و بزرگ شود(ورود افتخار آمیز دانشگاه به صحنه ی تصمیم گیری کلان و کاربردی شهری) .

همزمان با تاسیس دیگر دانشگاهها در شهر دزفول، شاخه شمالی دانشگاه شهید چمران اهواز( نام قبلی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول) با تلاش مسئولین مستقل و بنام، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نامگذاری شد که از رشته های تخصصی این دانشگاه می توان از مکانیک، معماری، فنی، مهندسی و مرمت ابنیه تاریخی نام برد.

برگزاری سمینارهای متبر ملی و علمی، فرهنگی و امضای تفاهم نامه هایی متعدد با دفتر نمایندگی ملی یونسکو در سال1391 شمسی این نوید را داد که شاید دانشگاه به راهکار جدیدی در عرصه ی تاثیرگذاری بر پیرامون نائل آمده است؛ اما با  گذشت قریب 9 سال از آن اتفاقات علمی و رسانه ای و همکاری جدید دانشگاه با سازمان اکو، چیزی با نام تاثیرگذاری در جامعه پیرامون مشاهده نشده!

البته میدانیم که در کار علمی و تحقیقاتی باید بستری مهیا شود تا نتیجه ی مطالعات به صورت کاربردی در بطن جامعه هویدا شود.

بنابراین پرسشی در ذهن ایجاد می شود که چرا تا حال بستر چنین مطالعات کاربردی پیشنهاد و فراهم نشده است ؟ 

 ثمره ی این همه تحقیقات و تفاهم نامه ها چیست ؟ 

 حضور اعضای هیئت علمی متخصص در سطح استادیار و دانشیار و استاد در رشته های تاثیر گذار بر محیط پیرامون به مانند، معماری و مرمت ابنیه تاریخی در دو دانشگاه جندی شاپور و دانشگاه آزاد اسلامی، در کدام یک از مراجع تصمیم گیر و مشاوره خدمات شهری و میراث فرهنگی برنامه ریزی شده است؟

 نتیجه کاربردی رشته های خاص به مانند معماری و مرمت ابنیه تاریخی در مشاوره و طراحی و نگهداری از بافت تاریخی دزفول چه بوده است ؟

 نقش دانشگاه در سیاست گذاری کلان شهری در مورد زیرساختهای شهری و طرح های بلند شهری در کدام نهاد یا دستگاه اجرایی به صورت سازمان یافته دیده شده؟

فرهیختگان محترم و گرامی، شهر دزفول از کمبود متخصص رنج نمی برد!

دزفول بزرگ از بی توجهی و منزوی کردن استادان دانشگاهی و تجربی در عذاب است و این موجب مهاجرت و سرکوب اندیشه های جدید شده است. تاثیر دانشگاه بر محیط پیرامون، استفاده از تخصص های مختلف در راس امور تصمیم گیری شهری است .

همکار محترم جناب آقای دکتر عصاری! بکارگیری توان تخصصی برای سامان دادن به طرح های بدون مطالعه و کوتاه مدت شهری و همچنین اجرای طرح های بلند مدت، از مصادیق تاثیرگذاری بر محیط پیرامون است و عملیاتی شدن آن ها نیازمند همت و مدیریتی کارآمد است.

سید نظام الدین امامی فر
استادیار دانشگاه شاهد

اخبار مرتبط