دعاهای زیر لب مادر شهید را با تمام هستی عوض نمیکنم؛ قرار گذاشتیم که مرا فرزند کوچک خودش بداند
کتاب ناجی روایتی است به هم پیوسته از تولد تا شهادت طلبه و پاسدار شهید محمدحسین ناجی دزفولی که به قلم علی موجودی در انتشارات سوره مهر به دنیای نشر ورود پیدا کرده است.
به گزارش دزمهراب، علی موجودی مولف کتاب ناجی از فعالان فرهنگی در حوزه دفاع مقدس و ادبیات و شعر آیینی است.
او متولد سال 1360 در شهرستان دزفول و در حال حاضر دانشجو دکترای تخصصی رشته مهندسی کامپیوتر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در گروه مهندسی کامپیوتر است.
موجودی در گفتگویش با ما که با محوریت کتاب جدیدش شکل گرفته بود در خصوص نحوه ورودش به دنیای نویسندگی کتاب گفت: از سال 1395 به سمت نویسندگی کتاب رو آوردم و به لطف خدا و پشتیبانی شهدا تا کنون 4 اثر در حوزه شهدا و دفاع مقدس به دنیای نشر تقدیم کرده ام.
وی افزود: کتاب آسمان خبری دارد زندگینامه ی شهید عبدالحسین خبری، کتاب جیبی یادمان شهید مدافع حرم سیدمجتبی ابوالقاسمی، کتاب سید زنده است مربوط به زندگینامه شهید مدافع حرم سیدمجتبی ابوالقاسمی و کتاب اخیر نیز کتاب ناجی زندگینامه ی شهید محمدحسین ناجی از جمله کتاب های منتشر شده ام است.
نویسنده ی کتاب در خصوص کتاب های در حال نگارش خود عنوان کرد: دو کتاب در حال نگارش دارم که یکی مربوط می شود به سرگذشت حیرت انگیز یکی از خانواده های موشکی شهرستان دزفول که حتی در دزفول ناشناخته هستند و کتاب دوم هم مربوط می شود به خاطرات یکی از شهدای مظلوم و کم شناخته شده ی دزفول که ان شاالله از انتشارات مرکز اسناد دفاع مقدس روانه بازار نشر خواهد شد.
موجودی با بیان اینکه کتاب ناجی یک روایت واحد نیست گفت: بیش از 80 راوی، خاطرات کتاب را روایت کرده اند، اما خاطرات کوتاه از راویان مختلف با ظرافتی خاص به دنبال هم زنجیر شده اند به طوری که حالتی شبیه به مستند داستانی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: مصاحبه ها و پیاده سازی مصاحبه های این کتاب حاصل تلاش و تکاپوی گروه روایتگران شهدای شهرستان دزفول است که به قلم حقیر در قالب 14 پرده و 480 صفحه منتشر گردیده است.
وی قصه ی ورود خود به دنیای ناجی را مفصل عنوان کرد و گفت: باید بگویم ، شهید ناجی را من انتخاب نکردم، یک جورهایی انتخاب شدم. برای برداشتن یک وزنه ی سنگین،برای یک امتحان بزرگ و برای انجام یک تکلیف مهم.
نگارنده ی کتاب ناجی افزود: گمان ما این است که ما سراغ شهدا می رویم، اما حقیقت این است که این شهدا هستند که به سمت ما می آیند، اما چون مقام و جایگاه عظیمی دارند، برداشت ما معکوس می شود و این تعریفی که برای شما گفتم چیزی نیست جز واژه ای به نام رزق،”حسین رزق من شد”، رزقی که کرامت او بر من باریدن گرفت.
وی ادامه داد: تماسها و تقاضاهای نوشتن کتاب حسین از سوی افراد مختلف، در آن مقطع شلوغ زندگی من تصمیم گیری را برایم سخت کرده بود اما گیرایی عجیبی که در کلامشان بود، حسی را در وجود من جاری ساخت که ناخودآگاه به سمت حسین کشیده شدم؛ جاذبه ای که باعث شد تمام آن بهانه های مختلف را کنار بگذارم و دلم را بزنم به دریای زندگی حسین ناجی..
موجودی شخصیت شهید ناجی را یک شخصیت چند بعدی، چند وجهی و جامع تفسیر کرد و تصریح کرد: در نگارش کتاب با شهیدی مواجه بودم که از همان کودکی برای اهدافش ریل گذاری کرده بود. هر آنچه او را به هدفش می رساند در پازل زیستنش می آورد و هرچه او را از هدف دور می کرد، از دامنه ی زندگی اش حذف کرده بود.
وی خصوصیت دیگر شهید ناجی را، دوندگی و خستگی ناپذیری در راه رسیدن به آرمانهایش معرفی کرد و افزود: قطار زندگی حسین بارها در مسیر کمال طلبی اش، ریل عوض می کند، اما از حرکت نمی ایستد و جهت حرکتش عوض نمی شود. در همان کودکی ، زمانی ترک تحصیل می کند و می چسبد به کار و در مقطعی در کنار کار می چسبد به دروس حوزه و طلبگی. برای قدکشیدن کمالاتش به قم هجرت می کند و بعدها طلبگی را بخاطر پاسدار شدن، رها می کند.
نویسنده ی کتاب ناجی تاکید کرد: ناجی سراسر الگوست. از سیر و سلوک تا تکنیک های بی نظیر مدیریتی. از روش های خلاقانه ی تربیت دینی و اخلاقی و سبک زندگی اسلامی تا اندیشه های ناب ولایی و البته بینش های بی نظیر سیاسی او الگوی یک جوانِ عارفِ بصیرِ ولایت مدار و یک مدیر خلاق و اخلاق مدارِانقلابی.
موجودی تصویر کردن شخصیت شهید برای مخاطب را از دشواری های تالیف کتاب عنوان کرد و اظهار کرد: از یکسو باید حقایق را میگفتم و از دیگر سو مخاطب را نیز در نظر میگرفتم، وجود بسیاری از ویژگی ها و خصوصیتهای متعالی در وجود حسین، دغدغه ای در من به وجود می آورد که نکند مخاطب، حسین را دور از دسترس و دست نیافتنی و اسطوره تصور کند و نتواند با او ارتباط بگیرد و حسین را باور نکند.ترسم این بود که نکند مخاطب حسین را شخصیتی افسانه ای تصور کند و بی خیال مطالعه کتاب شود.
وی افزود: لذا تلاش کردم قلم را بهگونهای بچرخانم که مخاطب خود بتواند دلایل حسین شدنِ حسین را کشف کند تا گفتار و رفتار و کردار او درنهایت شگفتی، برای مخاطب باورپذیر باشد.
نویسنده ی کتاب درمورد ناب ترین خاطرات خود از دوران نگارش کتاب گفت: ثانیه به ثانیه نوشتن کتاب برایم خاطره بود اما شاید ناب ترین خاطرات من از کتاب، زیارت و دیدار مادرش بود. هر گاه فرصتی پیش می آمد و من توفیق دیدار ایشان را داشتم ، انگار مالک همه دنیا می شدم. دعاهای زیر لب مادر حسین را با کل هستی عوض نکرده و نمی کنم. قرار گذاشتیم که من هم پسر کوچکش باشم و سهمی از دعایی که برای فرزندانش می کند هم مال من بشود.
وی درمورد نقاط ضعفی که در حوزه دفاع مقدس وجود دارد اظهار کرد:دزفول سرشار است از سوژه های ناب، سوژه ها و موضوعاتی که گاه نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا هم نمونه ی مشابه ندارد. دزفول به عنوان پایتخت مقاومت ایران در کشور مطرح شده است، اما مردم ایران چقدر در خصوص دزفول و مسائل مربوط به دفاع مقدس آن اطلاعت دارند؟
موجودی افزود:ما 2600 شهید از دوران انقلاب اسلامی تا دوران دفاع مقدس و حتی در دفاع از حرم داریم، اما کدامیک از این شهدا را توانسته ایم در سطح کشور معرفی کنیم؟اصلاً سطح کشور نه، در سطح خود شهر دزفول، مردم و خصوصاً نسل جوان چقدر در خصوص شهدا و اسوه های دفاع مقدس و موضوعات مرتبط با آن اطلاعات دارند؟
وی ادامه داد: این ها همه نقطه ضعف است. نسل های قبل در این خصوص حقیقتاً کم کاری کردند. نگفتند، ننوشتند ، ثبت نکردند و حالا نسل های جدید هم با اینکه خیلی دیر به این حوزه ورود کرده اند، باز مورد پشتیبانی و حمایت قرار نمی گیرند.ما باید از ظرفیت هایی مثل کتاب و خصوصاً رسانه، برای شناساندن شهدا و اسوه هایمان استفاده کنیم.
این فعال فرهنگی در خصوص انجام کارهایی برای تحریف نشدن فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع بیان کرد: به نظر من دزفول با وجود اسوههای متعدد و بی نظیر در حوزه دفاع مقدس تاکنون کار چشمگیر و موفق و قابل عرضهای در سطح کشور ارائه نکرده است.
وی ادامه داد:این در حالی است که بچه های دزفول قلب تپنده دوران هشت سال دفاع مقدس بودند و قهرمانانی در بین انان وجود دارد که هر یک می تواند در قالب کتابی ارزشمند معرفی گردد. اما به دلیل عدم پرداختن به آنان در قالب کتاب و حتی مستند هنوز که هنوز است برای خود دزفولی ها هم شناخته شده نیستند و همین نگفتن ها و ننوشتن ها باعث تحریف های مختلف می شود.
موجودی در آخر خاطر نشان کرد:از جوان تر ها ، از نوقلم ها ، از هر کس که می تواند در این مسیر قلم بزند دعوت می کنم در حوزه شهیدنگاری وارد شود. هر کس هر هنری دارد که می تواند با هنرش کاری مفید در تکثیر و ترویج شهدا داشته باشد وارد میدان شود،از تلخی ها و سختی ها نهراسید. وقتی شهدا زیر پر و بالتان را بگیرند و همراهیتان کنند، هیچ سنگ و سدی پیش پایتان مانع نمی شود.
گفتنی است شهید محمد حسین ناجی دزفولی متولد 1337/6/10 در شهرستان دزفول میباشد که در تاریخ 1361/1/7 به فیض شهادت نائل گردید.