محمدرضا کرمینژاد شهردار سابق دزفول در گفتگو با انعکاس دز گفت: پروژه قائم که عملیات ساخت آن پیش از دوره من آغاز شده بود، برخلاف آنچه بدان اعتقاد داشتند، توجیه فنی و اقتصادی بسیار ضعیفی داشت.
وی گفت: از دی ماه ۹۲ که شهرداری را تحویل گرفتم پروژه قائم تعطیل شده، مشاور و دستگاه نظارت بر طراحی نداشت و فقط دو پیمانکار با قراردادهای یک میلیارد و هشت میلیارد تومان باقی مانده، که بخش اندکی از کار را انجام داده بودند؛ و چون بحث استفاده از وام بود، برای سرانجام رسیدن این طرح، کار شبانهروزی میطلبید
وی با بیان اینکه برای پروژه قائم و پارکینگ دروازه میبایست حدود ۸۵ ملک خریداری میشد که وقتی من آمدم حدود ۶۸ ملک خریداری نشده بود، اظهار کرد: بخش عمدهای از وام صرف خرید این املاک شد یعنی از قائم بیش از نصف املاک و از دروازه کل املاک در کمتر از سه ماه خریداری شدند. این در حالیست که تا بهامروز، هم کمیسیون ماده پنج و هم میراث فرهنگی مجوزهای تغییر کاربری را صادر نکردهاند که برای رفع این موانع چندین و چند بار در تهران با سازمان میراث فرهنگی جلسه برگزار کردیم.
محمدرضا کرمینژاد افزود: ما میدانستیم که وام درنظرگرفته شده کافی نیست؛ بنابراین با سرمایهگذار جدید (موسسه عسکریه) توافق کردیم که در پروژه پارکینگ دروازه زمین از ما و ساخت از آنها باشد. بعدها به این نتیجه رسیدیم که چون شهرداری ساختمان اداری ندارد، سرمایهگذار، بخش عمدهای از سهم ما را به ساخت ساختمان اداری شهرداری با ۱۱۰۰۰ متر مربع زیربنا و با حدود ۲۲ میلیارد تومان اختصاص دهد که اسکلت و سقف انجام شد و بعد از ما هم متاسفانه نیمهکاره ماند. جالب این است که طراحی این ساختمان در زمان شهردار پیش از ما انجام شده بود.
وی همچنین گفت: از ۶۰ میلیارد وام پروژه قائم زمانی که من آمدم حدود ۴۲ میلیارد تومان باقی مانده بود، که با حدود ۲۷ میلیارد آن فقط زمینهای طرح را خریدیم؛ و برای آن مشاور طراح و دستگاه نظارت آوردیم و پیمانکار اضافه کردیم. پروژه فعال شد، کل اسکلت بتنی و سقف بتنی آن را انجام دادیم که پولمان تمام شد. ۴ میلیارد تومان در یکنوبت و ۳ میلیارد تومان دیگر در چند مرحله بهحساب پروژه قائم واریز شد تا کار پیش برود. مجددا در تهران جلسات متعددی با مسئولان بانک شهر برگزار کردیم که نتیجه این رایزنیها تصویب ۳۰ میلیارد وام شد که قطعا با این مقدار وام پروژه قائم به سرانجام میرسید ولی روزهای آخر حضور بنده در سمت شهردار شد و پس از ما برای دریافت این وام پیگیری نشد.
گفتنی است در دوره قبل از ما مبلغ قابل توجهی بهحساب بازنشستگان شهرداری از اعتبارات این پروژه واریز شده بود که جای تامل و پیگیری دارد. اگر هم مستنداتی مبنی بر خرج پول قائم در پروژه دیگری را دارند در رسانهها افشا کنند.
شهردار سابق دزفول اظهار کرد: گزارش فنی و طرح توجیه اقتصادی پروژه قائم صحیح نبوده است؛ زیرا هم املاک را از قبل نخریده بودند و هم مبلغ ۶۰ میلیارد ناکافی بود، و معلوم نیست چگونه به این مبلغ ناچیز برای تکمیل دو پروژه رسیده بودند؟ در حالیکه برای یک پروژه هم کافی نبود. حتی جانمایی طرح هم دارای اشکال است و اگر من این پروژه را ادامه نمیدادم، به من اتهام ناکارآمدی میزدند. این پروژه رهاشده را مجبور بودیم شبانهروز ادامه دهیم
علاوه بر این پروژهها، سایر پروژههای نیمهتمام دوره قبل را پیگیری و برخی از آنها را تکمیل و برخی دیگر را در حد تکمیل رساندیم در حالی که شهردار بعدی پروژههای نیمهکاره که در دوره ما آغاز شده بود را دنبال نکرد. برای مثال پارک بانوان جنوب، بلوار شهید محمدیزاده از شریعتی تا روستا، بلوار شریعتی از محمدیزاده تا زندان و پارک جنگلی ۱۰۰۰ هکتاری که زمین آن را نیز از وزارت کشاورزی گرفته بودیم؛ هیچ اقدامی برای تکمیل این پروژهها نشد. سایت مشاغل مزاحم پشت دزبار که طراحی، خاکریزی آماده اجرا بود، و همچنین جابجایی میدان ترهبار که حتی زمین آن هم توسط وزارت کشاورزی معین شد که در دوره شهردار پس از بنده پیگیری نشدند
کرمینژاد گفت: پروژه را با ۱۲ درصد پیشرفت گرفتم و ۴۲ درصد تحویل دادم بیش از سه سال است که مجددا روی کار آمدهاند و تنها در طبقه منفی دو پارکینگ کار کردهاند، که آنهم فقط نیاز به آسفالت داشت.