معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در مورد نوع ایرانی و خارجی داروی رمدسیویر و تفاوت قیمت آن ها توضیح داد.
به گزارش دزمهراب داوود سلمان پور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در گفتگوی تلفنی با خبرنگار دزمهراب در مورد هزینه های مربوط به داروی رِمدِسیویر گفت: این دارو یکی از داروهایی است که در پروتکل بالینی بیماری کرونا استفاده می شود و برخلاف تصور بسیاری از مردم، دریافت و عرضه این دارو فقط در بیمارستان صورت می گیرد و در داروخانه های موجود در سطح شهر عرضه آن معمول نیست.
سلمان پور در مورد کمیاب شدن داروی رمدسیویر در روزهای اخیر نیز گفت: زمانی که در پیک چهارم بیماری کرونا قرار گرفتیم، تقاضا برای داروی رمدسیویر در سطح کل کشور به شدت افزایش یافت؛ از طرف دیگر از حدود ۱۰ روز پیش تولید این دارو در داخل کشور به دلایلی کاهش پیدا کرد و همین امر سبب سهمیه بندی شدن داروی رمدسیویر برای دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور شد و درحال حاضر بر اساس تعداد بیماران بستری شده، تعداد محدودی از این دارو به هر دانشگاه علوم پزشکی داده می شود اما در حال حاضر ما در بخش بستری بیمارستان بزرگ دزفول هیچگونه مشکلی از نظر تامین دارو نداریم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول همچنین گفت: بعد از سهمیه بندی شدن داروی رمدسیویر به دلیل کمبود این دارو امکان عرضه آن در درمانگاه بیماران سرپایی کرونا وجود نداشت. درچنین شرایطی تلاش کردیم مقدار محدودی از این دارو را در روزهای اخیر در اختیار داروخانه دکتر جمالی که در بخش اورژانس بیمارستان بزرگ دزفول مستقر است قرار دهیم تا بیمارانی که برای ادامه درمان سرپایی با نظر پزشک متخصص نیاز به این دارو دارند به این داروخانه مراجعه نمایند.
داوود سلمان پور ادامه داد: از آنجا که عرضه داروی رمدسیویر در این داروخانه به صورت محدود انجام می شود، از مردم درخواست می کنیم فقط برای بیمارانی که واقعا نیازمند به این دارو هستند و بستری نمی شوند مراجعه کنند و از مراجعات غیر ضروری به این داروخانه و ایجاد ازدحام خودداری کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه داروی رمدسیویر تحت پوشش شرکتهای بیمه گر قرار دارد و با قیمت دولتی در اختیار بیماران کرونایی قرار می گیرد گفت: بیمارانی که تحت پوشش بیمه می باشند در بخش بستری فقط ۱۰ درصد هزینه این دارو را پرداخت می کنند و بنابراین هر بیمار تحت پوشش بیمه به ازای هر آمپول هفتصد هزار تومانی که در بخش بستری دریافت می کند، فقط هفتاد هزار تومان پرداخت خواهد کرد و در بخش سرپایی نیز ۳۰ درصد یعنی حدود ۲۱۰ هزار تومان به عنوان سهم بیمار در نظر گرفته می شود.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به تفاوت قیمت نوع خارجی و ایرانی این دارو اظهار کرد: مسئله دیگری که باعث تفاوت قیمت داروی رمدسیویر می گردد، وجود برندهای ایرانی و خارجی برای این دارو می باشد. قیمت اولیه برند خارجی (هندی)داروی رمدسیویر یک میلیون و خورده ای می باشد؛ درحالیکه برند ایرانی این دارو ۷۰۰ هزارتومان قیمت دارد.
سلمان پور گفت: برخی بیماران با این دید که برند خارجی دارو شاید کیفیت بالاتری نسبت به برند ایرانی داشته باشد، درخواست دارو با برند خارجی می نمایند و اصرار می کنند که دارو با برند خارجی دریافت کنند که البته از نظر ما کیفیت برند داخلی وخارجی تفاوتی ندارد. در چنین شرایطی بیمار بیمه شده در بخش سرپایی علاوه بر ۳۰ درصد سهم بیمار از هزینه دارو می بایست تفاوت قیمت داروی خارجی با داروی ایرانی را هم پرداخت کند و همین امر سبب افزایش هزینه دارو برای بیمار می گردد.
داوود سلمان پور در ادامه گفت: در حال حاضر بسیاری از داروهای مهم و ضروری مانند انسولین قلمی برای بیماران دیابتی، داروهای بیماران خاص و همچنین داروهای بیماران کرونایی از جمله داروی رِمدِسیویر، جزو داروهای بارکد دار هستند و عرضه آن ها به بیماران به شکل بسیار دقیقی انجام می شود و داروخانه ها موظف هستند هنگام عرضه این نوع داروها علاوه بر نام بیمار دریافت کننده، بارکد دارو را نیز ثبت نمایند.
داوود سلمان پور در پایان با تاکید بر اینکه مردم داروی کرونا را باید از مراجع و مراکز مورد تایید و معتبر تهیه کنند و حتما با نظر پزشک متخصص این داروها را مصرف کنند، از مردم خواست به هیچ عنوان داروی بیماری کرونا را از بازار آزاد تهیه نکنند چرا که امکان تقلبی بودن دارو و داشتن عوارض جدی برای بیماران وجود دارد.
خبرنگار: آزاده حائری